BLOG / BLOG

5G mobile εφαρμογές: πως επηρεάζουν το μέλλον των mobile application;

5G mobile εφαρμογές

Με τη διαθεσιμότητα του 5G δικτύου, οι 5G mobile εφαρμογές θα είναι ικανές να λειτουργήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο ομαλά. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα τόσο των χρηστών όσο και των ειδικών για τη δημιουργία mobile εφαρμογών. Οι προγραμματιστές application χρειάζεται να οπλίσουν τους εαυτούς τους τεχνολογικά και να προετοιμαστούν για τις 5G mobile εφαρμογές.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τους τρόπους με τους οποίους το δίκτυο 5g θα επηρεάσει τις 5G mobile εφαρμογές.

Οι 5G mobile εφαρμογές θα έχουν ενισχυμένο Mobile Broadband (eMBB)

Οι εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν χαμηλού κόστους υπηρεσίες mobile broadband στους χρήστες με τη βοήθεια του δικτύου 5G. Το καλύτερο data bandwidth και η χαμηλότερη καθυστέρηση στο δίκτυο 5G θα ενισχύσει το mobile broadband μετατρέποντας το ως μία φθηνή, αλλά και ταυτόχρονα υψηλής ακρίβειας υπηρεσία. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα επηρεάσει από οικονομικής άποψης τη βιομηχανία. Θα οδηγήσει σε καλύτερη χρήση AR/VR media εφαρμογών, πιο ομαλά και πιο γρήγορο ultra HD/ 360 βαθμών βίντεο streaming.

Πιο γρήγορες μεταφορές αρχείων στις 5G mobile εφαρμογές

Πολλές mobile εφαρμογές απαιτούν ή συμπεριλαμβάνουν δεδομένα που μεταφέρονται, χρήματα, αρχεία κτλ. Οι 5G mobile εφαρμογές χρησιμοποιούν τα bits του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος για πιο γρήγορες μεταφορές δεδομένων, αντί για ραδιοκύματα. Αυτό θα επιτρέψει σε εκείνους που κατασκευάζουν 5G mobile εφαρμογές είτε να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές για κινητά ή να δημιουργήσουν νέες χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας 5G τεχνολογίας.

Εμπειρία χρηστών πλούσια σε media στις 5G mobile εφαρμογές

Ο σχεδιασμός User Interface παίζει ρόλο ζωτικής σημασίας στην επιτυχία ή αποτυχία κάθε mobile εφαρμογής ή website. Με την τεχνολογία 5G, η σαφήνεια των user interfaces θα δώσει στους προγραμματιστές μία ευκαιρία να βελτιώσουν το UI στις 5G mobile εφαρμογές που θα κατασκευάσουν. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.

Ο πολλαπλασιασμός των Navigational Mobile εφαρμογών

Ο τουριστικός τομέας, οι πάροχοι υπηρεσιών βασιζόμενοι στην τοποθεσία και τα navigational apps δηλαδή οι εφαρμογές που έχουν πλοηγό, πρόκειται να ενισχυθούν σε μεγάλο βαθμό μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G. Οι υψηλής ποιότητας επικοινωνίες που δε διακόπτονται θα ανοίξουν ένα νέο κόσμο ευκαιριών για αυτές τις επιχειρήσεις.

Χρήση 3D μοντέλων σε 5G mobile εφαρμογές

Οι εκπαιδευτικοί κλάδοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις 5G mobile εφαρμογές μαζί με μοντέρνους 3D printers για να δημιουργήσουν μοντέλα 3D. Το γεγονός αυτό μπορεί να παρουσιάσει μία νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο για τα παιδιά στο σχολείο.

Λιγότερη στήριξη στο Hardware

H τεχνολογία 5G θα μειώσει τη στήριξη στην επεξεργαστική ισχύ του hardware των mobile εφαρμογών. Τα Data centers θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επεξεργαστική ισχύ. Αυτό θα κάνει τους χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν εκατομμύρια MB δεδομένων χωρίς κανένα lag.

Θέματα Ασφαλείας

Η ασφάλεια θα αποτελεί μία πραγματική ανησυχία για τους developers γιατί η τεχνολογία 5G οδηγεί σε μία γρήγορη και ομαλή σύνδεση μεταξύ συσκευών και δικτύων. Η γρήγορη σύνδεση μεταξύ πολλών συσκευών μπορεί να παρουσιάσει μερικά θέματα σε όρους ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Πολλαπλές εκδόσεις σε 5G mobile εφαρμογές

Με πολλαπλά δίκτυα δεδομένων, οι χρήστες δε θα χρησιμοποιήσουν το δίκτυο 5G αμέσως. Μερικοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το 3G/4G. Το να δημιουργήσουν πολλαπλές εκδόσεις μίας mobile εφαρμογής θα είναι μία ακόμη πρόκληση για τους προγραμματιστές.

Οι χρήστες ανυπομονούν για τη μαζική εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, ώστε να μπορούν να βιώσουν πιο ομαλή και πιο γρήγορη σύνδεση ανάμεσα στα υπόλοιπα προτερήματα. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες αλλαγές στις 5G mobile εφαρμογές.

Αξιόπιστη διαδραστικότητα ασύρματου δικτύου

Στο παρόν σενάριο, θα πρέπει κανείς να σκεφθεί πως υπάρχουν περιορισμοί στις υπάρχουσες ασύρματες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, σε μερικές mobile εφαρμογές ή παιχνίδια για κινητές συσκευές χρειάζονται απο το χρήστη να έχει μία συνεχή σύνδεση σταθερού πακέτου δεδομένων ή σύνδεση Wifi. Υπάρχει θέμα με τις περιόδους αναμονής για το κατέβασμα και την εγκατάσταση μίας mobile εφαρμογής.

Με τη χρήση της τεχνολογίας 5G, αυτοί οι περιορισμοί θα μειωθούν. Οι χρήστες θα χρειάζεται να κάνουν αδιάκοπη χρήση του πακέτου δεδομένων τους, αλλά θα μπορούν να συνδεθούν κάνοντας χρήση του δικτύου των δεδομένων τους και όχι μέσω Wifi. Το κατέβασμα μίας εφαρμογής θα παίρνει μόνο κάποια δευτερόλεπτα. Αυτό θα κάνει τους καταναλωτές να κατεβάζουν πιο εύκολα την mobile εφαρμογή της επιχείρησής σας.

Artificial Intelligence και Machine Learning

Με το δίκτυο 5G, το AI και το machine learning θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για συνδεμένες συσκευές όπως αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς και άλλα ηλεκτρονικά εργαλεία. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν με τον εξοπλισμό τους απομακρυσμένα και να έχουν πρόσβαση σε μία πληθώρα δεδομένων χρησιμοποιώντας την επεξεργαστική δύναμη.

Υποστήριξη της Cloud Τεχνολογίας

Με αυτό το νέο cellular δίκτυο, η τεχνολογία cloud θα γίνει ακόμα περισσότερο χρήσιμη στις φορητές συσκευές, που σημαίνει ότι το SAAS (software-as-a-service) θα γίνει εφικτό για τις 5G mobile εφαρμογές. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι περιορισμένο στις εκδόσεις desktop μέχρι σήμερα.

Εμπειρία VR Streaming

Το VR streaming βρίσκει νέους τρόπους να εισέλθει στην αγορά. Οι επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στο κοινό τους. Ωστόσο, λόγω της αργής ταχύτητας που υπάρχει τώρα, υπάρχουν προβλήματα στο performance και το reliability που καθιστούν το συνεχές χωρίς διακοπές VR streaming experience σχεδόν αδύνατο. Με την τεχνολογία 5G, θα είναι εφικτή η προσθήκη των χαρακτηριστικών του VR streaming στις 5G mobile εφαρμογές και να προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες στους χρήστες.

Μεγαλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ συσκευών

Το Internet of things (IoT) είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση του κόσμου μέσω συσκευών. Οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματά τους σε έξυπνες συσκευές όπως smart κλιματιστικά, smart ψυγεία, smart αυτοκίνητα κτλ. Οι επιχειρήσεις εάν θέλουν να επιτύχουν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες με τη δημιουργία mobile εφαρμογών που κάνουν χρήση της τεχνολογίας 5G.

Διαβάστε περισσότερα γύρω από το δίκτυο 5G εδώ.

Σύνοψη

To δίκτυο 5G είναι πιο αξιόπιστο και ικανό από τις προηγούμενες γενιές δικτύων. Αυτό σημαίνει υψηλότερη και πιο γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, το οποίο θα επιφέρει απόλυτα καλύτερη προσβασιμότητα και λειτουργικότητα τις έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιούν 5G mobile εφαρμογές. Είναι υπέρ των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων.

Στην AppGene παρακολουθούμε τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και εφαρμόζουμε τα κορυφαία, υψηλής ποιότητας τεχνολογικά εργαλεία προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες ματιά στη δημιουργία mobile application. Εάν έχετε μία θαυμάσια ιδέα για δημιουργία mobile εφαρμογής, μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με την ομάδα μας ώστε μαζί να οδηγήσουμε την επιχείρησή σας στο επόμενο τεχνολογικό βήμα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.