BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Ανακατασκευή eshop: λόγοι που δείχνουν ότι χρειάζεται αλλαγή 

Ανακατασκευή eshop

Η ανακατασκευή eshop μπορεί να είναι μία αλλαγή, αλλά οι αλλαγές είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας. Όπως είναι φυσικό, ακόμα και στον χώρο των επιχειρήσεων απαιτούνται αλλαγές. Μερικές φορές μπορεί να φέρουν σύγχυση σε διαδικασίες που είχαμε συνηθίσει να κάνουμε ως τώρα, αλλά πάντα γίνονται με σκοπό την κερδοφορία της επιχείρησης. Όπως όλες οι αλλαγές στο ψηφιακό κόσμο, έτσι και η ανακατασκευή eshop μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, καθώς απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Πολλές επιχειρήσεις ίσως φοβούνται να προχωρήσουν σε μία τέτοια αλλαγή, αν και γνωρίζουν ότι η αλλαγή θα τους αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Εάν βρίσκεστε στη φάση που σκέφτεστε εάν η ανακατασκευή του eshop ή της ιστοσελίδας σας είναι καλή ιδέα αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζετε να πετύχετε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, τότε η ανανέωση αυτή είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες και φυσικά περισσότερα κέρδη.

Γιατί αξίζει πραγματικά η ανακατασκευή eshop / ανακατασκευή ιστοσελίδας;

Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι από τους λόγους που υποδεικνύουν ότι το eshop  ή η ιστοσελίδα σας χρειάζεται αλλαγή.

Η ιστοσελίδα σας περιέχει ξεπερασμένες πληροφορίες

Κάθε ιστοσελίδα περιέχει περιεχόμενο, αλλά αν αυτό δεν είναι καινούργιο ή αν δεν ανανεώνεται τακτικά, τότε δύσκολα θα προσελκύσει επισκέπτες. Όταν ο επισκέπτης βλέπει πληροφορίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάποιο νεότερο, τότε αυτό αυτόματα μειώνει την αξιοπιστία της επιχείρησης σας. Θα πρέπει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας να ανανεώνεται και προστίθεται ενδιαφέρον περιεχόμενο για να οδηγήσετε τους χρήστες σε αυτή και να βελτιώσετε την αγοραστική εμπειρία των πελατών σας.

Η στρατηγική ανάπτυξης του brand δε συμβαδίζει με την ιστοσελίδα

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε ορισμένα πράγματα γύρω από το brand σας π.χ το λογότυπο ή κάποιες από τις υπηρεσίες σας, αλλά δε φροντίζετε να ανανεώσετε την ιστοσελίδα σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισορροπία στη στρατηγική ανάπτυξης του brand με το σχεδιασμού ιστοσελίδας. Όταν μιλάμε για σχεδίαση brand αυτό περιλαμβάνει και τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας. Η ιδέα που έχετε γύρω από το brand σας, και τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό, θα πρέπει να είναι εμφανή και στην ιστοσελίδα σας.

Χαμηλή ποιότητα εικαστικών

Η χαμηλή ποιότητα των εικόνων και των υπόλοιπων εικαστικών της ιστοσελίδας έχει αρνητική επίδραση για την επιχείρησή σας, αφού μπορεί για παράδειγμα να επηρεάσει τη γενική εντύπωση που έχει ο χρήστης για το brand σας. Είναι φυσικό η κακή ποιότητα να μειώνει την επιθυμία του αγοραστή να ολοκληρώσει τις αγορές του, καθώς πολύ πιθανόν να δυσκολεύεται να δει το προϊόν που τον ενδιαφέρει, με αποτέλεσμα να μην σας εμπιστεύεται.

Το περιεχόμενο που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Εάν προχωρήσετε σε ανακατασκευή eshop ή ανακατασκευή ιστοσελίδας γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε για την ποιότητα. Όλο το οπτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα γραφικά και οι πιο μικρές λεπτομέρειες θα πρέπει να εμφανίζονται με ευκρίνεια.

Ανακατασκευή eshop

Μείωση πωλήσεων eshop

Σε αυτή την περίπτωση, μία καλή ιδέα είναι να γίνεται έρευνα ανταγωνιστών. Μέσα από μια λεπτομερή ανάλυση των ανταγωνιστών σας, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα εάν η ιστοσελίδα σας υστερεί σε κάτι. Θα πρέπει να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις και προτιμήσεις των πελατών. Είναι σημαντικό να είστε ευέλικτοι στις αλλαγές και να τις εφαρμόζετε στην επιχείρηση σας. Το να υπάρχει επιμονή σε ενέργειες και συνήθειες που πλέον δεν λειτουργούν, φοβούμενοι την αλλαγή, θα σας οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Μερικά από τα στοιχεία που υποδεικνύουν πως οι πωλήσεις έχουν μειωθεί:

Ακόμα,  ένας τεχνικός έλεγχος είναι απαραίτητος, προκειμένου να σιγουρευτείτε πως ο πελάτης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα κατά την διαδικασία αγοράς από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Οι ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν πει ναι στην ανακατασκευή eshop.

Αυτό μπορεί να είναι, αν όχι το πιο ισχυρό, ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα. Ίσως να μην εφαρμόζουν όλοι οι ανταγωνιστές σας τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις τόσο γρήγορα, να μην ακολουθούν τις προτιμήσεις των πελατών τους και να μην προσαρμόζονται εύκολα.

Μερικά trends μπορεί να μη τους ενδιαφέρουν ή εν τέλει να μην είναι αποτελεσματικά για εκείνους. Ένα είναι όμως σίγουρο: οι πελάτες λατρεύουν τα νέα, αποκλειστικά, εκείνα τα ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται με αισθητική.
Μία αγορά φέρνει διπλή ευχαρίστηση στον πελάτη, όταν εκείνος βλέπει ένα αισθητικά άρτιο και φιλικό ιστότοπο με διαδραστικά στοιχεία.

Όσες επιχειρήσεις μπορούν να το κατανοήσουν, επιλέγουν ένα σχεδιασμό ιστοσελίδας  με υψηλές προδιαγραφές αισθητικής και φιλικότητας ως προς το χρήστη, στέλνοντας το μήνυμα στους καταναλωτές πως τόσο το περιεχόμενο όσο και η εξυπηρέτηση που θα λάβουν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρησή σας. Μην ξεχνάτε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα σας είναι ο νούμερο ένα διαχειριστής των πωλήσεων σας.

Ενδιαφέρεστε για ανακατασκευή eshop ή ανακατασκευή ιστοσελίδας;

Εάν πιστεύετε πως έχει έρθει η στιγμή για μία ανανέωση που θα δώσει ώθηση στην επιχείρησή σας, μη διστάσετε να επικοινωνήστε άμεσα με την εξειδικευμένη ομάδα μας. Στην AppGene, παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για να σας βοηθήσουμε και να οδηγήσουμε μαζί στην ψηφιακή μεταμόρφωση της επιχείρησής σας, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τους στόχους που έχετε θέσει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.