BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Ο ρόλος του UX design

Αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Πως το UX design βοηθάει στη μεγέθυνση της επιχείρησης σας και την επίτευξη των στόχων σας;

Πολύς κόσμος υποτιμά την αξία και τη σημαντικότητα του καλού design. Από ψυχολογική άποψη, τα άτομα χρειάζονται από 4 έως 6 δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν αν τους αρέσει η ιστοσελίδα σας ή όχι. Βέβαια, αν πουλάτε κάτι μοναδικό, ο πελάτης δεν έχει άλλη επιλογή.  Ωστόσο, αν οι ανταγωνιστές σας προσφέρουν τα ίδια προϊόντα με εσάς, αλλά η ιστοσελίδα τους είναι καλύτερη, έχετε 98 στις 100 πιθανότητες να μην είστε η πρώτη επιλογή του.

Γιατί το UX/UI design είναι σημαντικό για την αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το να έχετε ένα καλό design ιστοσελίδας είναι σημαντικό για την επιχείρηση σας. Δεν έχει σημασία το χρονικό διάστημα που το προϊόν σας βρίσκεται στην αγορά, δε θα επιτύχει χωρίς καλό UX/UI design, καθώς ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντικός.

Ένας καλός οπτικός συνδυασμός θα βοηθήσει τους υποψήφιους πελάτες να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεργαστούν με εσάς ή να αναζητήσουν κάποια άλλη επιχείρηση. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός ιστοσελίδας βοηθά να:

  • Κερδίζετε την εμπιστοσύνη των χρηστών
  • Δείχνετε την ποικιλία προϊόντων της επιχείρησης
  • Στοχεύετε έναν ξεκάθαρο καταναλωτή
  • Διασφαλίζετε την ταυτότητα του brand
  • Καθοδηγείτε τους χρήστες στην ιστοσελίδα
  • Κάνετε την πρόσβαση στα προϊόντα σας εύκολη και γρήγορη
  • Ενισχύετε την αξιοπιστία του brand

Αξιοποιήστε την γνώση για αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Συνήθως, το 79% των ατόμων ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα πριν ξεκινήσουν να εμβαθύνουν στο περιεχόμενο της. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να δουν αν η ιστοσελίδα τους ευχαριστεί σε γενικές γραμμές, έτσι ώστε να αρχίσουν να ψάχνουν το περιεχόμενο της.

Άρα, πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το UI και UX design;

Η εύκολη πλοήγηση οδηγεί σε επιτυχημένα αποτελέσματα

Από τη στιγμή που οι χρήστες δουν ότι η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη στην πλοήγηση, οι πιθανότητες να μείνουν, αυξάνονται ραγδαία. Έτσι, το άτομο που περιηγείται στην ιστοσελίδα σας, είναι πολύ πιθανό να γίνει πελάτης σας.

Η ταυτότητα του brand είναι στρατηγικής σημασίας για την αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εταιρική ταυτότητα πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο στην ιστοσελίδα σας. Αν ο στόχος σας δεν είναι να σας μπερδέψουν με κάποιο ίδιο παγκόσμια αναγνωρισμένο brand, πρέπει η ιστοσελίδα σας ή το mobile app σας να έχουν μοναδικό design που θα σας βοηθήσει να σας διακρίνουν από τις άλλες επιχειρήσεις.

Οτιδήποτε φιλικό προς τους χρήστες είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις

Εκτός από την εύκολη πλοήγηση, η εταιρική ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι φιλική προς τους χρήστες ακόμη και διαδραστική. Αν οι χρήστες δεν απολαμβάνουν αυτά που βλέπουν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα, είναι πολύ πιθανό να μην αποτελέσουν εν δυνάμει πελάτες σας. Απλά γεμίστε την ιστοσελίδα σας με αισθητικά ευχάριστα γραφικά και τα άτομα θα θέλουν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας ξανά και ξανά.

Το design του περιβάλλοντος του χρήστη θα πρέπει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του

Το να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του πελάτη είναι επιτεύξιμο με έξυπνο design. Το διαδραστικό design της ιστοσελίδας και τα χρώματα που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα κάνουν την ιστοσελίδα σας πιο ελκυστική στα μάτια των χρηστών. Δείξτε στους χρήστες τις πληροφορίες που χρειάζονται και μετατρέψτε τους σε πελάτες.

Αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Βοηθήστε τους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί σας για αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το καλό design από τη μεριά του πελάτη είναι το κλειδί στην επιτυχία. Το κατάλληλο UX design βοηθάει τους πελάτες να κατανοήσουν ποια σελίδα να χρησιμοποιήσουν και ποιο κουμπί να πιέσουν για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που χρειάζονται. Επίσης, η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι απλή και κατανοητή, έτσι ώστε κάθε πελάτης να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και να αγοράσει αυτό που προσφέρετε.

Δείξτε ξεκάθαρα το στόχο σας

Αν ένα άτομο επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά και δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνετε και προσφέρετε, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ανακατασκευή ιστοσελίδας, αλλαγές τόσο στο UX όσο και στο UI design. Τα χρώματα και η σωστή τοποθέτηση των στοιχείων στην ιστοσελίδα θα κάνει τους χρήστες να αισθανθούν άνετα και να καταλάβουν ότι είναι στο σωστό σημείο. Η υπερβολική δημιουργικότητα μπορεί να τρομάξει την πλειοψηφία των πιθανών πελατών σας.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να οδηγήσει την ιστοσελίδα σας στην κορυφή. Απ’ τη στιγμή που ένα άτομο επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, χρειάζεται να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος και δεν θα χρειαστεί οδηγίες πλοήγησης. Ακόμα η κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να είναι ελκυστική και όχι κουραστική. Για την κατασκευή και το σχεδιασμό ιστοσελίδας, αλλά και για τη κατασκευή eshop, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το UX/UI design της επιχείρησης σας και να επιτύχετε αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.