BLOG / DIGITAL MARKETING

Αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Ιδέες για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών

αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Πόσο εύκολο είναι τελικά να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών conversion rate;

Κάθε επιχείρηση έχει στόχο τη διατήρηση και την αύξηση των πελατών της. Γι’ αυτό θα μπορούσατε να ακολουθήσετε κάποια βήματα κατά την κατασκευή ιστοσελίδας ή την κατασκευή eshop, ώστε να έχετε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατανοείστε τις ανάγκες των πελατών σας

Αρχικά, στην ανταγωνιστική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, το να μετατρέπετε τις ανάγκες των πελατών σε πωλήσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε ηλεκτρονικής επιχείρησης. Όσο περισσότερο κατανοείτε τις ανάγκες των πελατών σας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η στρατηγική σας στο μάρκετινγκ κι επακόλουθα, οι πωλήσεις σας. Βέβαια, η μεγάλη ποικιλία στις ανάγκες των καταναλωτών μερικές φορές δυσκολεύει τις επιχειρήσεις ως προς το να αποφασίσουν σε ποιο κοινό να εστιάσουν.

αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη

Για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η εμπειρία χρήστη κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης. Κάποιοι τρόποι για να δημιουργηθεί η σχέση αυτή είναι και να επιτύχετε ικανοποίηση πελατών είναι τα εξής:

Ζωντανή συνομιλία

Η ζωντανή συνομιλία μπορεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στους online πελάτες και τους πωλητές. Βοηθάει να έρθετε σε επαφή με τους πιθανούς αγοραστές, όπως και να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Δωρεάν μεταφορικά

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που οι επισκέπτες οδηγούνται σε εγκατάλειψη ιστοσελίδας ή εγκαταλελειμμένο καλάθι, είναι το κόστος μεταφοράς. Πώς να το αλλάξετε αυτό λοιπόν; Μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας δωρεάν μεταφορικά και ξεκάθαρα να προωθήσετε το πλεονέκτημα αυτό στην ιστοσελίδα σας.

Προωθητικές ενέργειες

Η έκπτωση και τα κουπόνια μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως και να ενισχύσουν την αφοσίωση πελατών στο brand.

  • Εβδομαδιαίες ή μηνιαίες προσφορές
  • Κουπόνι για τα προϊόντα που έχουν μείνει στο καλάθι
  • Προσφορές περιορισμένου χρόνου
  • Προσφορά μέσω εγγραφής στο newsletter
  • Προσφορές μέσα από loyalty προγράμματα επιβράβευσης πελατών

Feedback από τους πελάτες

Ακόμα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις απόψεις των πελατών για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών conversion rate. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να μοιραστούν την εμπειρία τους με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Ζητήστε αναλυτικές κριτικές πελατών
  • Προσφέρετε κίνητρα, όπως επιβραβεύσεις πελατών
  • Χρησιμοποιήστε την προώθηση social media
  • Δημοσιεύστε τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές κριτικές

Ευχάριστη πλοήγηση

Το να παρέχετε έξυπνη πλοήγηση για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να βρουν πιο εύκολα αυτό που ψάχνουν, είναι ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε κατά νου. Εάν δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις ικανότητες της πλατφόρμας πλοήγησης στην ιστοσελίδα σας, υπάρχουν πολλές προεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας.

Για να δείτε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, γίνετε δημιουργικοί με το περιεχόμενο

Δημιουργήστε ακριβείς και ελκυστικές περιγραφές προϊόντων.

  • Δημιουργήστε περιγραφές που συμβαδίζουν με την ταυτότητα του brand
  • Χρησιμοποιήστε λέξεις με επιρροή για να γίνετε πιο πειστικοί
  • Προσθέσετε βίντεο με το κάθε προϊόν
  • Αναδείξτε τα προτερήματα του προϊόντος για να πετύχετε την πώληση

Συμπεριλάβετε το cross-marketing για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Είναι γεγονός ότι το να πλοηγήστε του ανταγωνισμού είναι δύσκολο στην τεράστια αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρόλα αυτά, το να γνωρίζετε πως να συνεργαστείτε με τις επιχειρήσεις του ανταγωνισμού, μπορεί να σας προσφέρει τρομερά οφέλη. Τα πιθανά αποτελέσματα αυτής συνεργασίας είναι εξοικονόμηση χρημάτων, επιπρόσθετη διαφήμιση, καινούργιοι πελάτες και αυξημένες πωλήσεις.

αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Βελτιώστε τη σελίδα check out

Είναι πολλοί οι λόγοι που οι πελάτες εγκαταλείπουν την παραγγελία τους λόγω προβλημάτων στη διαδικασία πληρωμής. Είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί αρκετά βήματα. Για να βελτιώσετε τη διαδικασία αυτή, και κατά συνέπεια να ενθαρρύνετε τους πελάτες να ολοκληρώσουν την αγορά τους, είναι το Guest checkout ή αγορά ως επισκέπτης, ακόμα και η πληρωμή one-step ή one-click.

Αξιοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας, αν μπορείτε να προσφέρετε ευχάριστη εμπειρία online αγορών μέσω Διαδικτύου, τάμπλετ και, πιο σημαντικό απ´ όλα, κινητού τηλεφώνου. Μια mobile εφαρμογή θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητική σ´ αυτή την περίπτωση. Οι παράγοντες που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο είναι:

  • Διαθεσιμότητα εικόνων και βίντεο
  • Γρήγορη φόρτωση σελίδας
  • Κείμενο σε μορφή εικόνας

Συνοψίζοντας

Μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη. Εάν θέλετε η επιχείρηση σας να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η εξειδικευμένη ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε απαιτούμενο βήμα. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να σας προτείνουμε την καλύτερη στρατηγική που θα οδηγήσει την ηλεκτρονική επιχείρησή σας στην ευημερία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.