BLOG / BLOG

Δημιουργία mobile εφαρμογής: Πώς να πείσετε τους χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή σας σε 30’’

Δημιουργία mobile εφαρμογής

Σε αυτή την τόσο ανταγωνιστική αγορά για τις mobile εφαρμογές, ποιος είναι ο τρόπος για να προσελκύσει κανείς το ενδιαφέρον ενός χρήστη μετά τη δημιουργία mobile εφαρμογής; Τι είναι αυτό που κάνει το χρήστη να κατεβάσει μία mobile εφαρμογή μέσα από μία πληθώρα mobile εφαρμογών που διατίθενται στο app store; – H απάντηση είναι μέσω ενός δυναμικού App Preview. Και η επόμενη ερώτησή σας μπορεί να είναι: ΄Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει τον καταναλωτή σε 30 δεύτερα;΄. Για να δούμε!

Η δημιουργία της προεπισκόπησης mobile εφαρμογής μπορεί να γίνει ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του upload της εφαρμογής στο Appstore, μετά τη δημιουργία mobile εφαρμογής.

Aς δούμε πιο αναλυτικά κάποια από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη δημιουργία ενός app preview:

  • Κατασκευή ενός δυνατού storyline (σε 30 δευτερόλεπτα)
  • Δημιουργία ενός Storyboard με audio-visual πλοκή
  • Η διαδικασία παραγωγής mobile εφαρμογής να βρίσκεται σε τελικό στάδιο
  • Το βίντεο να έχει το brand και το σχεδιασμό της mobile εφαρμογής σας
  • Η mobile εφαρμογή σας έχει τον παράγοντα WOW!

Τι είναι το App Preview;

Το App Preview ή αλλιώς Προεπισκόπηση mobile εφαρμογής είναι ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, που ουσιαστικά δίνει στο χρήστη την ιδέα γύρω από το τι είναι πραγματικά η εφαρμογή. Η κύρια λειτουργία της mobile εφαρμογής πρέπει να επισημαίνεται σε αυτό το βίντεο. Ακόμα θα πρέπει να εμπεριέχει:

  • Παρουσίαση του brand της mobile εφαρμογής στο χρήστη
  • Επίδειξη του πως λειτουργεί το user interface της mobile εφαρμογής
  • Παρουσίαση μέσω των κύριων χαρακτηριστικών της mobile εφαρμογής

Όπως λέει και το γνωστό ρητό: ‘Η πρώτη εντύπωση είναι και η τελευταία’- σε αυτή την περίπτωση η προεπισκόπηση της mobile εφαρμογής σας είναι η πρώτη εντύπωση που δημιουργείτε στο μυαλό του χρήστη. Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εντύπωση θα βοηθήσει στη μετατροπή του απλού χρήστη σε καταναλωτή.

Προεπισκόπηση mobile εφαρμογής: Δημιουργώντας ένα Storyline

Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία που πρέπει να εμπεριέχει το βίντεο για να εξιστορήσετε την ιστορία της mobile εφαρμογής σας:

Επισήμανση της κύριας λειτουργίας της mobile εφαρμογής

Η μοναδικότητα της mobile εφαρμογής σας θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα κατά τη προεπισκόπησή της. Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες υποδείξεις που δείχνουν την αξία, την κριτική σημασία, το επίπεδο αλληλεπίδρασης και το πόσο εύκολο είναι να κατανοηθούν όλα αυτά οπτικά.

Για παράδειγμα, η προεπισκόπηση ενός app που προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς θα μπορούσε να έχει τα εξής στοιχεία:

  • Καταχώρηση της τοποθεσίας σας
  • Χάρτης
  • Διάρκεια απαραίτητου χρόνου που κάνει το όχημα να φθάσει στον προορισμό του
  • Τιμή για τη διαδρομή
  • Λειτουργία για κράτηση

Δημιουργήστε μία ιστορία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε screenshots για να περιγράψετε την ιστορία στο χρήστη, αλλά σιγουρευτείτε ότι έχουν τοποθετηθεί με συνεκτικό τρόπο, ώστε η προβολή να έχει συνοχή. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα storyboard που αποτελείται από διαφορετικές στήλες για ήχο, εικόνα, κείμενο κτλ. Εάν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να δείξετε ολόκληρη την ιστορία, τότε μπορείτε να το κάνετε μικρότερο και να επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά στοιχεία. Μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε κάποια επιπλέον previews ώστε να παρουσιάζεται κάτι νέο για τη mobile εφαρμογή σας.

Επενδύστε στα οπτικά του Preview mobile εφαρμογής

Σε αυτό το βήμα χρειάζεται να αναδείξετε το design, τα animation και τα γραφικά ώστε να κάνετε οπτική την ιστορία της mobile εφαρμογής σας. Προτείνεται να χρησιμοποιηθούν:

  • Οπτικά εφέ στην mobile εφαρμογή ενώ δημιουργείται το preview, ώστε οι καταναλωτές να μην απογοητεύονται όταν κατεβάσουν την εφαρμογή σας για να τη χρησιμοποιήσουν.
  • Τα οπτικά εφέ θα πρέπει να είναι αξιοθαύμαστα, καθαρά και να γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους χρήστες.
  • Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το να επιλεχθεί το σωστό poster frame, ή αλλιώς το γνωστό thumbnail. Εάν δε στέλνει το σωστό μήνυμα, τότε θα πρέπει να επιλεχθεί κάποιο άλλο που θα προσελκύει τους χρήστες.
  • Επίσης πολύ σημαντικός είναι και ο ήχος που θα επιλέξετε ως soundtrack της προεπισκόπησης mobile εφαρμογής σας.

Μελετήστε τους ανταγωνιστές σας στην αγορά

Θα πρέπει να γίνει έρευνα των ανταγωνιστών σας στην αγορά και να ληφθούν υπόψη άλλα previews mobile εφαρμογών που κυκλοφορούν και κάνουν επιτυχία, ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη των θετικών στοιχείων και εφαρμογή τους στη δική σας mobile εφαρμογή.

Ρεαλιστικές Προσδοκίες

Το να είστε ειλικρινείς γύρω από το τι προσφέρει η mobile εφαρμογή σας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία preview mobile εφαρμογής. Έχουν τον ίδιο ρόλο όπως το trailer σε μια ταινία. Μην υπόσχεστε υπερβολικά πράγματα και στο τέλος δίνεται κάτι λιγότερο- αυτό πάντα θα οδηγεί σε απογοήτευση και οι χρήστες θα κατεβάζουν την mobile εφαρμογή σας και ύστερα θα τη διαγράφουν σε 30’’, αφού αφήσουν μία κακή κριτική online.

Συνοψίζοντας

H δημιουργία preview mobile εφαρμογής μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική διαδικασία, αλλά εάν γίνει σωστά τότε πραγματικά θα είναι η καλύτερη επένδυση που έχετε κάνει.

Με εκατοντάδες mobile εφαρμογές που δημιουργούνται κάθε εβδομάδα, αποτελεί πρόκληση για τη δική σας mobile εφαρμογή να ξεχωρίσει και να πείσει τους χρήστες για να την κατεβάσουν.

Θα πρέπει να επισημαίνονται τα όμορφα στοιχεία της και εκείνα που την κάνουν μοναδική και υπέροχη. Εάν καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή του χρήστη μέσω της προεπισκόπησης της mobile εφαρμογής σας μέσα σε 30΄, τότε είναι πολύ πιθανό ο χρήστης να εγκαταστήσει την εφαρμογή στη κινητή του συσκευή.

Εάν ενδιαφέρεστε για δημιουργία native mobile εφαρμογής και φυσικά τη δημιουργία ενός δυναμικού preview της εφαρμογής αυτής, τότε επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα της AppGene.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.