BLOG / BLOG

7 λόγοι γιατί η δημιουργία mobile εφαρμογών είναι σημαντική για κάθε επιχείρηση

δημιουργία mobile εφαρμογών

Δημιουργία mobile εφαρμογών: Εάν νομίζετε ότι η είναι μόνο για μεγάλα brands, κάνετε λάθος. Όλο και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ακολουθούν τα mobile trends, κατανοώντας ότι μία αποτελεσματική mobile στρατηγική συμπεριλαμβάνει πολλά περισσότερα από μία mobile-friendly ιστοσελίδα.

Στην πραγματικότητα, θα προσέξετε ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις που αλληλεπιδράτε μαζί τους στην καθημερινότητά σας έχουν τη δική τους mobile εφαρμογή. Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα καφέ ή ένα κέντρο ευεξίας. Αυτές οι εταιρίες είναι μπροστά στο παιχνίδι και έχουν αποφασίσει να πάνε το marketing τους στο επόμενο επίπεδο.

Σε περίπτωση που ακόμα δεν είστε σίγουροι γιατί ο καθένας θα έπρεπε να κάνει πράξει τη δημιουργία mobile εφαρμογής, παρακάτω ακολουθούν μερικά πλεονεκτήματα που θα σας πείσουν αργά ή γρήγορα.

#1 Με τη δημιουργία mobile εφαρμογών είστε ορατοί στους καταναλωτές ανά πάσα στιγμή

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι άνθρωποι αφιερώνουν από 3 έως 4 ώρες και 30 λεπτά στο κινητό τους τηλέφωνο, με πολλά από τα λεπτά αυτά να είναι εν ώρα εργασίας. Ενώ είναι πιθανό να έχουν συγκεκριμένες εφαρμογές στο κινητό τους που τους αφιερώνουν αυτό το χρόνο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να ξεκλειδώσουν και να σκρολάρουν τη συσκευή τους για τις εφαρμογές που αναζητούν να χρησιμοποιήσουν. Το να βρίσκονται στο δρόμο δεν είναι απαραίτητα κακό για την επιχείρησή σας, γιατί το μυαλό τους υποσυνείδητα καταγράφει κάθε εικόνα και κείμενο ( ή κάθε καλά σχεδιασμένο εικονίδιο μίας mobile εφαρμογής) που συναντά- ακόμα κι αν όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ασυνείδητα.

#2 Δημιουργείτε ένα άμεσο marketing channel μέσα από τη δημιουργία εφαρμογών

Οι mobile εφαρμογές έχουν πολλές λειτουργίες: μπορούν να παρέχουν γενικές πληροφορίες, τιμές, συστήματα κρατήσεων, συστήματα αναζήτησης, λογαριασμούς χρηστών, messengers, news feeds και πολλά περισσότερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα γύρω από τη δημιουργία mobile εφαρμογών είναι πως ό,τι πληροφορία θέλετε να παρέχετε στον καταναλωτή- συμπεριλαμβανομένων ειδικών προσφορών και προωθητικών ενεργειών- βρίσκεται το αποτύπωμα του δακτύλου τους!  Μέσω push notification που μπορεί να δέχονται ακόμα κι όταν έχουν κλειστή την οθόνη του κινητού τους, έρχεστε πιο κοντά σε μία άμεση αλληλεπίδραση και μπορείτε πιο εύκολα να υπενθυμίσετε στους πελάτες σας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίας οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται απαραίτητο.

#3 Με τη δημιουργία mobile εφαρμογών προσδίδετε αξία στους πελάτες

Μιλώντας σχετικά με on-hand πληροφορίες, τι θα λέγατε να κάνετε ψηφιακό το πρόγραμμα loyalty μελών που διατηρείτε στην επιχείρηση; Αντί να έχετε κάποιου είδους κάρτα που κολλάτε stickers επάνω για παράδειγμα, είναι δυνατό οι πελάτες σας να συλλέγουν τις επιβραβεύσεις τους μέσω μίας mobile εφαρμογής. Το αποτέλεσμα; Περισσότερα downloads και πελάτες που επιστρέφουν!

#4 Ενισχύστε το Brand σας και την αναγνώρισή του

Με τη δημιουργία mobile εφαρμογής μπορείτε να συμβάλλετε με μεγάλη επιτυχία στο brand awareness.

  • Βrand. Ένα mobile application είναι σαν ένας κενός πίνακας. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με αυτό. Μπορείτε να το κάνετε στιλάτο, λειτουργικό, πληροφοριακό ή όπως αλλιώς θέλετε. Αλλά αυτό που πραγματικά επιθυμείτε με τη δημιουργία mobile εφαρμογής είναι να δημιουργήσετε ένα app το οποίο θα έχει λειτουργίες που θα αγαπούν οι χρήστες, ενώ ταυτόχρονα θα είναι επικεντρωμένο στο brand καθώς και όμορφα σχεδιασμένο.
  • Αναγνώριση. Όσο πιο συχνά καταφέρετε τους πελάτες σας να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας, τόσο πιο σύντομα θα κλείνουν προς το να αγοράσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σας. Αυτό στους όρους της διαφήμισης λέγεται “effective frequency” και ουσιαστικά υποστηρίζει πως χρειάζεται περίπου 20 φορές να ακούσει ή να δει κάποιος ένα brand μέχρι να το προσέξει πραγματικά.

#5 Αυξήστε το Customer Engagement με τη δημιουργία εφαρμογής

Είτε έχετε κατάστημα με λουλούδια είτε προσφέρετε υπηρεσίες spa, οι πελάτες σας χρειάζονται ένα τρόπο να σας βρίσκουν. Το να έχετε μία λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων μέσα στην mobile εφαρμογή σας μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με τους πελάτες σας. Και σκεφτείτε το: Πόσοι πελάτες θα ήθελαν πραγματικά να επικοινωνήσουν μαζί σας διαμέσου ενός γραπτού μηνύματος και όχι να σας πάρουν τηλέφωνο;

#6 Με τη δημιουργία mobile εφαρμογών ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές

Αυτό τον καιρό η δημιουργία mobile εφαρμογών δεν είναι ακόμα προτεραιότητα για πολλές μικρές επιχειρήσεις και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εσάς καθώς μπορείτε να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας όσο προλαβαίνετε. Γίνετε ο πρώτος στην περιοχή σας που θα προσφέρει μία mobile εφαρμογή στους πελάτες του. Θα μείνουν έκπληκτοι από το πόσο μπροστά είναι η σκέψη σας!

#7 Με τη δημιουργία mobile εφαρμογών καλλιεργείτε την αφοσίωση των πελατών

Τέλος, ο πιο σημαντικός λόγος γιατί θα πρέπει να προχωρήσετε στη δημιουργία mobile εφαρμογής είναι η αφοσίωση των πελατών σας. Με όλη αυτή την πληροφορία εκεί έξω που δέχονται καθημερινά, από διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα μέχρι κουπόνια και εφημερίδες, αρχίζει να χάνεται η επίδραση στους καταναλωτές αφού κατακλύζονται. Είναι ώρα να κάνετε πράξη μία πραγματική σύνδεση με τους πελάτες σας κάνοντάς τους να αγαπήσουν πραγματικά το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Σίγουρα η δημιουργία mobile εφαρμογής δε θα σώσει την επιχείρησή σας, αλλά είναι ένας τρόπος να έρθετε κοντά με τους πελάτες σας και να βρίσκεστε ένα “fingertip” μακριά κάθε φορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.