BLOG / BLOG

Δημιουργία Native εφαρμογής ή Hybrid εφαρμογής;

Δημιουργία Νative εφαρμογής

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας καθοδηγήσει καθώς λαμβάνετε την πιο σημαντική απόφαση, καθορίζοντας το μέλλον της εταιρίας σας- το τι είδους εφαρμογή πρέπει να επιλέξετε! Δημιουργία Νative εφαρμογής ή Hybrid;

Δημιουργία Native εφαρμογής

Μια native εφαρμογή για κινητά αναπτύσσεται, σχεδιάζεται και κωδικοποιείται ειδικά για κάποιον πελάτη, κατά τρόπο προφανώς περίπλοκο, σε γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java και η Objective C, για να λειτουργεί με τις πλήρεις λειτουργίες των smartphones σε Android – iOS.

Η δημιουργία εφαρμογής αυτού του είδους, αναπτύσσεται ακολουθώντας ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα για το οποίο κατασκευάζονται. Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι native εφαρμογές για κινητά είναι γρήγορες και αποδοτικές. Είναι κατασκευασμένες ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στις ενσωματωμένες λειτουργίες του smartphone – όπως στο GPS, στη φωτογραφική μηχανή, στις επαφές κ.λπ.

Δημιουργία Hybrid εφαρμογής

Οι Hybrid εφαρμογές για κινητά κατασκευάζονται και σχεδιάζονται έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διαφόρων λειτουργικών συστημάτων. Τα συστήματα αυτά είναι κατά κύριο λόγο τα Android, iOS και Windows. Οι Hybrid εφαρμογές, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους λειτουργούν ως εφαρμογές web και τρέχουν, λειτουργώντας σαν native εφαρμογές.  Η ανάπτυξη της hybrid εφαρμογής για κινητά βασίζεται στις ακόλουθες γλώσσες – CSS, Javascript, HTML, κλπ. Η απλότητα της είναι αυτό που την ορίζει και τη χωρίζει από άλλα διαφορετικά είδη εφαρμογών για κινητά.

Οι διαφορές ανάμεσα σε Native εφαρμογές και Hybrid εφαρμογές

Η διαδικασία ανάπτυξης hybrid εφαρμογών βασίζεται σε έναν ενιαίο κώδικα. Όλες οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν παρόμοιους κώδικες, που είναι γραμμένοι μία φορά και είναι σε θέση να τρέχουν το ίδιο σχεδόν οπουδήποτε. Ωστόσο, όσον αφορά τις native εφαρμογές, η κατασκευή γίνεται από το 0 και χρειάζονται ξεχωριστοί κώδικες για την δημιουργία εφαρμογών για κάθε πλατφόρμα.

Χρόνος και κόστος δημιουργίας mobile εφαρμογής

Σε σύγκριση με τις native εφαρμογές, οι hybrid εφαρμογές απαιτούν λιγότερο χρόνο για την κατασκευή τους. Και όπως είναι φυσικό, λιγότερος χρόνος σημαίνει και λιγότερο κόστος. Βέβαια μπορεί το κόστος να είναι λιγότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι φθηνή λύση από άποψη ποιότητας, αλλά από την άποψη της επένδυσης που απαιτείται για την κατασκευή της εφαρμογής. Η διαδικασία για την δημιουργία native εφαρμογής είναι πολύ πιο απαιτητική. Φυσικά, οι διαφορετικοί κώδικες σε κάθε πλατφόρμα αυξάνουν το συνολικό χρόνο και την επένδυση. Οι native εφαρμογές σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα τους, αλλά οι υβριδικές εφαρμογές είναι η πιο προσιτά οικονομική λύση ανάμεσα στις δύο.

Δημιουργία Native Εφαρμογής και Εμπειρία Χρήστη / UX

Το καλό αποτέλεσμα πάντα χρειάζεται αρκετό χρόνο, σωστά; Έτσι λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση οι native εφαρμογές υπερέχουν.

Ό,τι κι αν έχετε ακούσει σε σχέση με το κόστος και το χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθούν, οι native εφαρμογές προσφέρουν στο χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά η ικανοποίηση που νιώθουν οι πελάτες καθώς και ότι θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.

Οι native εφαρμογές είναι custom σχεδιασμένες για κάθε μία περίπτωση και πλατφόρμα ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα συμβατές με τη πλατφόρμα που βρίσκονται.

Κατά τη δημιουργία native εφαρμογής, ακόμα και τα οι πιο μικρές λεπτομέρειες έχουν ληφθεί υπόψη. Aπό το μέγεθος της οθόνης μέχρι το hardware στο οποίο πρόκειται να λειτουργήσει η εφαρμογή. Αυτό δεν συμβαίνει με τις hybrid εφαρμογές. Οι hybrid εφαρμογές, αν και είναι υπέροχες σε κάποιες περιπτώσεις με τους δικούς τους τρόπους, δεν είναι οι καλύτερες από την άποψη της εμπειρίας των χρηστών.

Συνοψίζοντας

Ό,τι κι αν επιλέξετε τελικά, είτε την δημιουργία native εφαρμογής είτε την δημιουργία hybrid εφαρμογής, υπάρχουν πλεονεκτήματα. Η τελική απόφαση βρίσκεται στο χέρι σας, με βάση το επιχειρηματικό σας όραμα και τις απαιτήσεις σας. Στην AppGene προσφέρουμε σύγχρονες, φιλικές προς το χρήστη λύσεις για τη δημιουργία εφαρμογής. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση που θα ταιριάζει σε εσάς και την επιχείρησή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.