BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Επιχειρηματικό όραμα: κλειδί στην επιτυχία της επιχείρησης σας!

Επιχειρηματικό όραμα

“Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις όραση, χωρίς όραμα” Hellen Keller. Όμως τι είναι όραμα; Τι είναι επιχειρηματικό όραμα;

Όραμα είναι η νοητή εικόνα του μέλλοντος που επιθυμείτε. Δεν είναι απλά ένας στόχος, είναι η ενσάρκωση των ελπίδων και των ονείρων μας σε ένα κοινό πλαίσιο, η εικόνα του τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Στον κόσμο των επιχειρήσεων, η ύπαρξη σαφούς οράματος είναι απολύτως κρίσιμη. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επίτευξη των αποτελεσμάτων που θέλετε.

Τι σημαίνει να έχετε επιχειρηματικό όραμα;

Η ύπαρξη ενός οράματος σημαίνει ότι έχουμε μια σαφή αίσθηση του σκοπού της επιχείρησης. Σημαίνει ότι έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα της επιχείρησης μας, της ζωής μας από το απλώς να θέτουμε και επιτυγχάνουμε βραχυπρόθεσμους στόχους.

Το επιχειρηματικό όραμα οδηγείται από το πάθος και τα όνειρα μας και αντικατοπτρίζεται σαν προσπάθεια για να πετύχουμε πραγματικά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα δείτε 3 λόγους γιατί το επιχειρηματικό όραμα είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη και την επιτυχία της επιχείρησης σας.

Το επιχειρηματικό όραμα ενώνει

Όταν υπάρχει ένα σαφές επιχειρηματικό όραμα στα πλαίσια μιας επιχείρησης, παρέχει ένα κοινό τόπο ή ένα κοινό συμφέρον κάνοντας τον καθένα ξεχωριστά να αισθάνεται μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Αυτό όχι μόνο δίνει βαθύτερο νόημα στο έργο της επιχείρησης αλλά συμβάλλει και στην ενοποίηση όλων σε μία ομάδα που είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη και εργάζεται μαζί για ένα κοινό σκοπό.

Το επιχειρηματικό όραμα εμπνέει

Ο καθορισμός ενός ισχυρού οράματος εμπνέει γιατί λειτουργεί σαν κίνητρο για όλους μέσα στην εταιρία. Χαρίζει ενέργεια, ενθουσιασμό, αυξάνει την αφοσίωση και προωθεί τις αλλαγές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε δύσκολους και αγχωτικούς καιρούς καθώς η ύπαρξη του θα γεμίσει τόσο εσάς όσο και τους υπαλλήλους σας, με επιμονή και θα σας υπενθυμίσει γιατί ξεκινήσατε.

Βοηθάει στην θέσπιση στόχων και στον επιχειρηματικό προγραμματισμό

Η ύπαρξη οράματος δίνει μια αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης για την επιχείρηση σας. Θα σας βοηθήσει να καθορίσετε του βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας και θα σας καθοδηγήσει στις αποφάσεις που έχετε να πάρετε.

«Ένας ηγέτης έχει το όραμα και την πεποίθηση ότι ένα όνειρο μπορεί να επιτευχθεί. Εμπνέει τη δύναμη και την ενέργεια για να το πετύχει».
Ralph Lauren

Επιχειρηματικό όραμα

Πως να ορίσετε το όραμα

Τώρα που διαπιστώσατε γιατί το να έχετε επιχειρηματικό όραμα είναι σημαντικό. Ας δούμε μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ορίζετε το δικό σας:

Να είστε θετικοί

Μην αφήνετε το φόβο να σας καθοδηγήσει. Αναγνωρίστε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, αλλά επικεντρωθείτε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον John Graham, τα οράματα που βασίζονται στον φόβο μπορούν να περιορίσουν τα αποτελέσματα, καθώς θα καταλήγετε να επικεντρώνεστε περισσότερο στον έλεγχο ζημιών, παρά στην δημιουργία θετικών αλλαγών.

Να είστε συγκεκριμένοι

Ένα επιχειρηματικό όραμα δεν πρέπει να είναι ασαφές. Θα πρέπει να είναι λεπτομερές και διευκρινίζει τον σκοπό και την κατεύθυνση που έχει. Τέλος θα πρέπει να είναι έτσι διατυπωμένο ώστε να είναι κατανοητό και να δείχνει ξεκάθαρα το μέλλον.

Να είστε φιλόδοξοι

Dream big! Το επιχειρηματικό όραμα που θα ακολουθήσετε πρέπει να είναι μεγαλειώδες. Αυτό είναι που θα σας δώσει κίνητρο, θα σας εμπνεύσει και δεν θα σας αφήσει να το εγκαταλείψετε. Ένα εξαιρετικό όραμα θέτει κάποια πρότυπα απόδοσης και αριστείας και αναγκάζει την επιχείρηση σας να μεγεθυνθεί. Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται και στην κατασκευή ιστοσελίδων και τη δημιουργία εφαρμογών.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια και έμπνευση για να δημιουργήσετε το κατάλληλο για εσάς επιχειρηματικό όραμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα της AppGene. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας για θέματα branding και digital marketing θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους, όσο φιλόδοξοι κι αν είναι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.