BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Συμβουλές για να επιλέξετε το καλύτερο Web Hosting

Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη δημιουργία ιστοσελίδας ή για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, το να επιλέξετε τον καλύτερο πάροχο web hosting για τη φιλοξενία ιστοσελίδων, μπορεί να αποδειχθεί μία περίπλοκη διαδικασία και όλοι θα πρέπει να της δίνουν την απαραίτητη σημασία.

Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες λοιπόν που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητείτε πάροχο για φιλοξενία ιστοσελίδων; Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες συμβουλές γύρω από το πως να επιλέξετε τον καλύτερο πάροχο για φιλοξενία ιστοσελίδων, από το χρόνο αναζήτησης μέχρι την αξιοπιστία που θα πρέπει να έχει για θέματα ασφαλείας.

Εντούτοις, με τόσες πολλές εταιρίες web hosting που αναλαμβάνουν τη φιλοξενία ιστοσελίδων εκεί έξω, δεν είναι εύκολο για κάποιον να επιλέξει σωστά με ποια θα συνεργαστεί και σίγουρα δεν είναι μία απόφαση η οποία θα πρέπει να ληφθεί τυχαία. Έχοντας αυτά κατά νου, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη εταιρία web hosting για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή την ιστοσελίδα σας.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Βεβαιωθείτε για το Hosting Reliability και την ταχύτητα

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να σκεφθείτε όταν επιλέγετε έναν πάροχο για τη φιλοξενία ιστοσελίδων είναι το πόσο αξιόπιστος είναι και το uptime score του, δηλαδή πόση ώρα μένει σταθερός και δεν ‘πέφτει’. Προφανώς θα επιθυμείτε η ιστοσελίδα σας να λειτουργεί όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμα και μερικά λεπτά εκτός κάθε μέρα, μπορεί να οδηγήσουν στο να χαθεί κέρδος, αλλά και να υπάρξει χαμηλής ποιότητας εμπειρία του χρήστη.

Ενώ κανείς πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι servers θα είναι ενεργοί 100% όλη την ώρα, υπάρχουν κάποιες εταιρίες που μπορούν να παρέχουν χρόνο uptime άνω του 99.5%. Θα πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε εταιρία αναφέρει κάτι λιγότερο από 99%.

Επιπρόσθετα με το uptime, θα επιθυμείτε να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων με γρήγορα μηχανήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε πιο γρήγορο το website σας, αλλά εάν αυτό βρίσκεται σε έναν αργό server, τότε δεν έχει σημασία ό,τι κι αν κάνετε για να το βελτιώσετε διότι απλά θα συνεχίσει να είναι αργό.

Η ταχύτητα μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντική εάν έχετε κάποια ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα με μικρή επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, αλλά θα γίνει ζωτικής σημασίας καθώς η ιστοσελίδα σας μεγαλώνει. Σύμφωνα με τα στατιστικά, ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης μίας ιστοσελίδας, μειώνει την ικανοποίηση των καταναλωτών κατά 16%. Επιπλέον, 40% από τους επισκέπτες εγκαταλείπουν μία ιστοσελίδα εάν αργεί πάνω από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει. Μικρές καθυστερήσεις μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην τελική.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Γνωρίστε τις επιλογές Αναβάθμισης

Γενικά, το να αρχίσετε με ένα βασικό πακέτο ίσως σας φαίνεται καλό στην αρχή επειδή είναι φθηνό και μπορεί να ταιριάζει στους πολύ αρχάριους, αλλά οι ανάγκες σας δε θα είναι οι ίδιες για πάντα. Καθώς η ιστοσελίδα σας θα μεγαλώνει, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο bandwidth, χώρο για τα email σας και άλλες πηγές.

Μην πειστείτε από αμέτρητες και χωρίς όρια προσφορές. Σε πολλές περιπτώσεις, η συμφωνία για την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα συνάψετε θα επιτρέπει στον πάροχο να επιβαρύνει το performance της ιστοσελίδα σας μετά από ένα συγκεκριμένο ποσοστό επισκεψιμότητας, το οποίο μπορεί να μειώσει την ταχύτητά σας δραματικά. Μερικές συμφωνίες ακόμα επιτρέπουν στον πάροχο να κλείσουν την ιστοσελίδα σας ή να απαιτήσουν αναβάθμιση εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλές πηγές.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αναζητήσετε μία εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων η οποία θα σας προσφέρει χώρο για να αναπτυχθείτε. Ενώ μπορεί να αρχίσετε με ένα πολύ βασικό πλάνο φιλοξενίας, ένας πάροχος που μπορεί να σας προσφέρει VPS hosting και dedicated hosting θα είναι ικανός να σας βοηθήσει να κάνετε την μεταφορά σε ένα νέο μηχάνημα καθώς η ιστοσελίδα σας θα μεγαλώνει.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Μάθετε για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Ακόμη ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Ειδικά στην περίπτωση που η ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχετε επεξεργάζεται ευαίσθητα δεδομένα όπως τραπεζικές κάρτες καταναλωτών.

Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η εταιρία hosting για τη φιλοξενία ιστοσελίδων διαθέτει ειδικά firewalls και προστασία εναντίων των κακόβουλων λογισμικών malware στους servers τους. Αναζητείστε τον πάροχο που θα σας προσφέρει πιστοποιητικό SSL ώστε να διασφαλίσετε  ότι τα δεδομένα που στέλνονται διαμέσου της ιστοσελίδας σας παραμένουν ασφαλή και κρυπτογραφημένα. Μερικοί πάροχοι επίσης μπορούν να σας προσφέρουν μία προστασία ενάντια σε κάποιες συγκεκριμένες IP όπου θα τους απαγορεύει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας, όπως αυτές που προέρχονται από ομάδες με hackers.

Επιπλέον, κάτι πάρα πολύ σημαντικό που θα πρέπει να διασφαλίσετε είναι εάν ο πάροχος για τη φιλοξενία ιστοσελίδων πραγματοποιεί backups στην ιστοσελίδα σας, αλλά και πόσο συχνά το κάνει. Ακόμα κι αν πιστεύετε πως έχετε προστατευθεί πλήρως για θέματα ασφαλείας, αυτό δε σημαίνει πως η ιστοσελίδα σας δε μπορεί να χακαριστεί ή δε θα υποστεί οποιουδήποτε είδους καταστροφή. Εάν ο πάροχος προσφέρει υπηρεσίες backup, τότε θα είστε εξασφαλισμένοι πως η ιστοσελίδα σας θα επανέλθει ακέραια μετά από οποιοδήποτε κρίσιμο γεγονός!

Θα πρέπει ο πάροχος που θα επιλέξετε να πραγματοποιεί backup στην ιστοσελίδα σας καθημερινά, ειδικά εάν επιθυμείτε να την αναβαθμίζετε συνεχώς. Με αυτό τον τρόπο, εάν χαθούν δεδομένα ή εάν συμβεί κάτι αναπάντεχο, το μόνο που θα χάσετε είναι μερικές ώρες από τις αλλαγές.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Αναζητείστε Ποιοτική πελατειακή υποστήριξη

Μία καλή πελατειακή υποστήριξη μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις εταιρίες που παρέχουν φιλοξενία ιστοσελίδων, ειδικά εάν χρειάζεστε αρκετή βοήθεια και οδηγίες για το πως θα λειτουργεί καλύτερα η ιστοσελίδα σας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησής σας, ψάξτε να βρείτε τι είδους υποστήριξη είναι διαθέσιμη, όπως μέσω email, ή τηλεφωνική επικοινωνία.

Θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τις ώρες λειτουργίας της εταιρίας και μέχρι πότε προσφέρουν υποστήριξη. Κάποιες εταιρίες προσφέρουν υποστήριξη 24/7, ενώ άλλες μόνο κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών, το οποίο μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη την επικοινωνία όταν θα έχετε πρόβλημα και θα πρέπει να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ.

Τέλος, καλό είναι να διαβάσετε κριτικές για την εταιρία, ώστε να πάρετε μία γεύση από την ποιότητα της υποστήριξης που προσφέρει. Είναι πολύ σημαντικό η εταιρία που θα επιλέξετε να αντιδρά άμεσα και να μπορείτε να τη βρείτε ανά πάσα στιγμή.

Η AppGene διαθέτει δικά της dedicated μηχανήματα server και εξειδικευμένους τεχνικούς, γεγονός που την καθιστά μία απόλυτα αξιόπιστη και ασφαλή επιλογή για εσάς και την ιστοσελίδα σας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από τις υπηρεσίες web hosting φιλοξενία ιστοσελίδων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η εξειδικευμένη ομάδα μας για θέματα web hosting θα σας λύσει οποιαδήποτε σχετική απορία όπως για παράδειγμα το ‘τι είναι το web hosting’ ή ‘τι web hosting ταιριάζει στην ιστοσελίδα μου’ κ.α.

Στην AppGene πραγματοποιούμε συνεχείς ελέγχους ασφαλείας, διασφαλίζουμε καθημερινά συνεχή back up και προσφέρουμε τηλεφωνική υποστήριξη, ώστε να μην υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία της ιστοσελίδας και του email σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.