BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Φωτογράφιση προϊόντων για eshop: καθοριστικός παράγοντας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Φωτογράφιση προϊόντων για eshop

Είναι η φωτογράφιση προϊόντων για eshop το πιο σημαντικό περιεχόμενο σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα;

Μην υποτιμάτε τη σημασία που έχει η φωτογράφιση προϊόντων για eshop καθώς είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στην online πώληση. Είμαστε οπτικά όντα και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες με βάση τα όσα βλέπουμε. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται το 80% αυτών που βλέπουν και το 20% αυτών που διαβάζουν.

Σύμφωνα με την έρευνα της ViSenze  το 62% της γενιάς Z  και των millennial θέλουν δυνατότητες οπτικής αναζήτησης. Ο Διευθύνων σύμβουλος της PinterestBen Silbermann υποστηρίζει ότι «το μέλλον της αναζήτησης θα αφορά εικόνες και όχι λέξεις-κλειδιά. Αντί να ψάχνουν οι χρήστες με λέξεις, θα μπορούν να μεταφέρουν ή να τραβήξουν μια φωτογραφία από ρούχα, έπιπλα κλπ. Έτσι δε θα χρειάζεται να περιγράψουν αυτό που ψάχνουν στο πλαίσιο αναζήτησης, με την χρήση Google Lens.

Μιλώντας για οπτικό υλικό, το πιο σημαντικό στοιχείο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ειδικά σε μία προϊοντική σελίδα eshop, είναι οι εικόνες των προϊόντων. Η χρήση ωραίων εικόνων  μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά βασικά tips για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι επιτυχημένες φωτογραφίες ανάλογα με το τι προιόντα έχετε στο eshop σας.

Φωτογράφιση προϊόντων για eshop: Μινιμαλισμός και απλότητα

Στις φωτογραφίες το προϊόν σας πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής. Προσπαθήστε να μην τις φορτώσετε με πολλά άλλα οπτικά στοιχεία. Το background θα πρέπει να είναι λευκό, γκρι ή σε κάποια άλλη ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Επιπλέον  φωτίστε το περιβάλλον  ώστε να μην έχει σκιάσεις χωρίς όμως να επεξεργαστείτε τις εικόνες πάρα πολύ καθώς το προϊόν πρέπει να φαίνεται όπως είναι και στην πραγματικότητα. Το 22% των επιστροφών σύμφωνα με μία έρευνα οφείλετε στο γεγονός ότι τα προϊόντα που παρελήφθησαν είναι διαφορετικά από τις φωτογραφίες. Τέλος περιορίστε στοιχεία στο website σας που  μπορούν να κλέψουν την προσοχή του αγοραστή από το προϊόν σας.

Παρουσιάστε περισσότερες από μία φωτογραφίες από το προϊόν

Όσες περισσότερες φωτογραφίες παρουσιάζεται από ένα προϊόν και μάλιστα από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα οι πελάτες, τόσο πιο πιθανό είναι να το αγοράσουν. Το προϊόν θα πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 75% της εικόνας αλλά όχι περισσότερο από το 90%. Σύμφωνα με το Shopify σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών όσο αναφορά τις αγορές στο διαδίκτυο, μόνο το 0.52% επιθυμεί να βλέπει μία μόνο φωτογραφία από το προϊόν, το 33,16% προτιμά να βλέπει πολλές φωτογραφίες και περίπου το 60% προτιμά εικόνες 360 μοιρών.

Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες eshop και επαγγελματικές υπηρεσίες

Η φωτογράφιση προϊόντων για eshop  υψηλής ανάλυσης δείχνει στους πελάτες σας ότι είστε επαγγελματίες και τους παρέχετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Όμως οι εξαιρετικές φωτογραφίες δεν σημαίνουν τίποτα αν χρειάζεται πολύς χρόνος για να φορτώσουν. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό εγκατάλειψης της σελίδας σας θα είναι πολύ μεγάλο. Προσέξτε λοιπόν το μέγεθος των εικόνων, εάν ο πελάτης χρειάζεται να περιμένει περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα για να φορτώσει μία φωτογραφία έχετε χάσει το παιχνίδι.  Αν θεωρείτε ότι το να προσλάβετε ένα επαγγελματία φωτογράφο είναι πολύ δαπανηρό σκέφτεστε λανθασμένα. Μπορεί να σας στοιχίσει σε χαμένες πωλήσεις και μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Φωτογράφιση προϊόντων για eshop

Η ομοιομορφία είναι το κλειδί σε κάθε φωτογράφιση προϊόντων για eshop

Σχεδιάστε λεπτομερώς τι θα πρέπει να δείχνουν οι φωτογραφίες, από το background έως το φωτισμό, την επεξεργασία και την δημιουργία  κάθε προϊόν πρέπει να φωτογραφηθεί με τον ίδιο τρόπο κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Όταν όλες οι φωτογραφίες είναι παρόμοιες, ο πελάτης μπορεί εύκολα να σκανάρει τις σελίδες και να επιλέξει το προϊόν που αναζητά.

Επιλέξτε μοναδικές και πρωτότυπες φωτογραφίες

Το μοναδικό περιεχόμενο είναι αυτό που αξιολογείται ως ποιοτικότερο από τις μηχανές αναζήτησης και μπορεί μια σελίδα να την κατατάξει υψηλότερα ή να την ρίξει, θεωρώντας την ως αντιγραφή. Για να έχετε υψηλή κατάταξη λοιπόν θα πρέπει οι φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσετε να είναι μοναδικές. Αν ένα website χρησιμοποιήσει φωτογραφίες που δεν είναι αυθεντικές, οι επισκέπτες θα προτιμήσουν ένα άλλο με τα ίδια προϊόντα. Όταν οι επιχειρήσεις δημιουργούν μοναδικές εικόνες διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό. Η ιδανική σελίδα έχει συλλογές πρωτότυπων φωτογραφιών οι οποίες παρουσιάζονται με δημιουργικό τρόπο. Η χρήση επίσης βίντεο με προϊόντα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις πωλήσεις.

Συνοψίζοντας

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες εάν ενδιαφέρεστε για φωτογράφιση προϊόντων για eshop. Αν χρειάζεστε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην κατασκευή eshop, επικοινωνήστε μαζί μας. Στην AppGene,  η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας βοηθήσει σε όλα τα βήματα που απαιτούνται για την κατασκευή eshop  για να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα για την επιχείρηση σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.