BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά: γιατί σας αποφεύγουν οι χρήστες;

Σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά

Σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά: Τι ρόλο παίζει και γιατί οι χρήστες αποφεύγουν τη σελίδα σας;

Οι mobile συσκευές δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές για το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο είναι τώρα. Με το 52% της συνολικής επισκεψιμότητας των σελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου να προέρχεται από αυτές τις συσκευές, η βελτίωση της εμπειρίας χρήστη που προσφέρουν είναι ζωτικής σημασίας.

Ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να μπορέσουν να προσφέρουν την τέλεια mobile εμπειρία στους online αγοραστές.

Παρακάτω, ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους οι χρήστες φορητών συσκευών ενδέχεται να αποφεύγουν την σελίδα σας, αλλά και πως μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε.

Αργός χρόνος φόρτωσης ή ‘κρασάρισμα’ της σελίδας σας

Το πρώτο εκνευριστικό χαρακτηριστικό είναι ο αργός χρόνος φόρτωσης ιστοσελίδας. Έρευνες δείχνουν ότι τα 3 δευτερόλεπτα είναι αποδεκτός χρόνος. Αν η σελίδα σας θέλει περισσότερο χρόνο για να φορτώσει, το 44% περίπου των πελατών σας θα μοιραστεί κακή κριτική με τους φίλους του. Φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι. Η ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας είναι η μισή μάχη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν κρασάρει. Έχοντας έναν ιστότοπο που κρασάρει κάθε τόσο, σίγουρα θα έχετε και πολλούς εκνευρισμένους πελάτες.

Ένας server που μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες της σελίδας σας είναι καθοριστικός παράγοντας για να έχει σωστή απόδοση. Θα σας βοηθούσε επίσης να κρατήσετε τον ιστότοπο σας φωτεινό και να αφαιρέσετε περιττά στοιχεία, όπως βαριά βίντεο και μεγάλες εικόνες που επιβραδύνουν την φόρτωση του.

Push notifications σε mobile συσκευές

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά μπορεί να υποστηρίξει και την αποστολή ειδοποιήσεων στις συσκευές. Αυτή είναι μία κοινή πρακτική και όταν γίνεται σωστά μπορεί να μετατραπεί σε μία έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ. Ωστόσο για να επωφεληθείτε από αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές. Δώστε στους πελάτες σας την επιλογή να εγγραφούν ή να διαγραφούν από τις ειδοποιήσεις όποτε το επιθυμήσουν. Η συχνότητα των ειδοποιήσεων που στέλνετε θα πρέπει να είναι 2 με 5 φορές την εβδομάδα για να μην γίνεστε ενοχλητικοί. Τέλος μην στέλνετε ειδοποιήσεις με γενικό περιεχόμενο, προσπαθήστε να προσαρμόσετε με βάση την δραστηριότητα των χρηστών σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χαρακτηριστικό.

Περισσότερα από 2 βήματα για σύνδεση μέσω social media

Σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά

Ο τρόπος σύνδεσης σε πολλούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να γίνει και μέσω social media. Πρέπει να έχετε λοιπόν στο μυαλό σας τα βήματα που απαιτούνται για να συνδεθεί κάποιος πελάτης στην σελίδα σας κατά τον σχεδιασμό ιστοσελίδας για κινητά έτσι ώστε να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο. Κατά κανόνα η σύνδεση σε δύο βήματα είναι μία εξαιρετική λύση. Η σελίδα σας δεν πρέπει ποτέ να ζητήσει από τους επισκέπτες να δημιουργήσουν κωδικό και όνομα χρήστη εάν θέλουν να συνδεθούν μέσω social media, αυτό πρέπει να είναι κατανοητό.

Πλοήγηση που προκαλεί σύγχυση στους χρήστες

Η ποιότητα της πλοήγησης της ιστοσελίδας σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από το user interface και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία που προσφέρει στο χρήστη. Στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας πρέπει να έχετε υπόψη και την πλοήγηση για να μην καταλήξετε να μπερδέψετε τους χρήστες σας. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε λάθος εικονίδια. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους τυπικούς κανόνες όπως το αριστερό βέλος σημαίνει πίσω και το εικονίδιο του σπιτιού σημαίνει επιστροφή στην αρχική σελίδα. Τέλος κάνοντας πάρα πολλά επίπεδα στο μενού δυσχεραίνετε σημαντικά την αναζήτηση κάποιας σελίδας. Πρέπει να διευκολύνετε τους χρήστες σας κατά την πλοήγηση τους.

Η κατασκευή eshop ή ιστοσελίδας και η λειτουργία τους σε διαφορετικές συσκευές δεν είναι εύκολο έργο, γι’ αυτό ο σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητά είναι απαραίτητος. Εάν θέλετε να την κάνετε πιο ελκυστική και να κρατήσετε τους επισκέπτες σας, επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα της AppGene, ώστε να οδηγήσετε την επιχείρηση σας στην επιτυχία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.