BLOG / DIGITAL MARKETING

4 Αρχές για Αύξηση πωλήσεων σε κάθε κατασκευή eshop

αύξηση πωλήσεων

Αναζητείτε τρόπους για την αύξηση πωλήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Αρχικά, κατά την κατασκευή eshop, αφού έχετε χτίσει το brand σας, θα πρέπει να πείσετε τους ανθρώπους ότι το αυτό είναι το καλύτερο και να προστατεύσετε τη σχέση που χτίζετε με τους πελάτες σας, ακόμα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όμως, πώς μπορείτε να πείσετε τους καταναλωτές ότι είστε οι καλύτεροι; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα καταφέρετε κι ένας από αυτούς είναι να ακολουθήσετε απλά το μοτίβο αυτών των τεσσάρων αρχών στην κατασκευή eshop.

Ωστόσο, επειδή ο ψηφιακός κόσμος μεταβάλλεται συνεχώς και μαζί του και το ηλεκτρονικό εμπόριο, υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον προς αυτό το μοτίβο καθώς οδηγεί στην αύξηση πωλήσεων eshop. Αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι αυτό και πως μπορεί να εφαρμοστεί στη δική σας περίπτωση; Παρακάτω παρουσιάζουμε τις αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε αναλυτικά.

#1 Experience – Χρησιμοποιήστε την Εμπειρία για αύξηση πωλήσεων στην κατασκευή eshop

Οι καταναλωτές δεν αφήνουν πλέον μόνο το προϊόν να τους πείσει για να πραγματοποιήσουν μία αγορά. Η εμπειρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της αγοράς είναι που μετράει τελικά.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: ‘ Τι είναι πραγματικά αυτό που κάνει έναν καταναλωτή να αγοράσει αλλά και να χρησιμοποιήσει το προϊόν που του προσφέρετε;’

Για μία επιχείρηση που επιλέγει την κατασκευή eshop, η πρώτη επαφή του καταναλωτή είναι διαμέσου της ιστοσελίδας. Είναι πολύ σημαντικό κατά τη κατασκευή eshop να εξασφαλίσετε πως ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι ο σωστός για την περίπτωσή σας. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη πλοήγηση, το να μπορούν να το δουν μέσα από πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, να είναι η ιστοσελίδα φιλική για κινητές συσκευές και να έχει εύκολο καλάθι αγορών.

Θα πρέπει να προσφέρετε στον καταναλωτή μία αξέχαστη εμπειρία και να παρουσιάζετε τα προϊόντα σας με βιωματικό τρόπο ώστε να συνδέονται μαζί τους και να νιώθουν ότι δεν αγοράζουν απλά ένα ακόμη προϊόν, αλλά μία μοναδική εμπειρία χρήσης. Ακόμα κι ένα μικρό βίντεο μπορεί να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν τις αγορές τους. Ακόμα μία ιδέα είναι κατά την κατασκευή eshop να παρέχετε και την επιλογή του live chat, η οποία επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με την εταιρία σας.

#2 Exclusivity- Χρησιμοποιήστε την Αποκλειστικότητα για αύξηση πωλήσεων στην κατασκευή eshop

Για luxury brands, η αποκλειστικότητα κυρίως βρίσκεται στην τιμή. Αυτά τα προιόντα είναι κοστολογημένα υψηλά και δεν είναι εύκολο να βρεθούν από γενικούς καταναλωτές, γεγονός που δημιουργεί αυτή την αίσθηση αποκλειστικότητας. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, η αποκλειστικότητα φέρνει αύξηση πωλήσεων!

Ο,τιδήποτε ‘περιορισμένης έκδοσης’ ή ‘ μόνο για τα μέλη’ δημιουργεί το αίσθημα στους καταναλωτές πως πρέπει να το αποκτήσουν πριν χάσουν την ευκαιρία. Τους δημιουργεί εγρήγορση και επιθυμία για αγορά. Ακόμα κι αν είστε ένα μικρό brand, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείτε να δημιουργήσετε το αίσθημα της αποκλειστικότητας κατά την κατασκευή eshop. Εάν έχετε υιοθετήσει ένα πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών και προσφέρετε δωρεάν παράδοση, προσφορές και δώρα για τα αποκλειστικά μέλη, τότε κερδίζετε την αποκλειστικότητα των πελατών.

αύξηση πωλήσεων

#3 Engagement- Χρησιμοποιήστε την Αφοσίωση για αύξηση πωλήσεων στην κατασκευή eshop

Το μάρκετινγκ δε πρέπει πλέον να είναι ένας μονόλογος. Θα πρέπει να είναι μία αμφίδρομη συζήτηση, στην οποία οι καταναλωτές θα πρέπει να ενθαρρύνονται για να συμμετέχουν.

Η αφοσίωση των πελατών είναι μία συνεχής διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ της επιχείρησής σας και των καταναλωτών, η οποία προσφέρεται από την εταιρία, αλλά επιλέγεται από τον πελάτη.

Για να επιφέρετε αύξηση πωλήσεων στο eshop σας, θα πρέπει να ακούτε και να αφουγκράζεστε τις ανάγκες των πελατών σας. Τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους; Όσο πιο ευχαριστημένοι είναι από εσάς και τα προϊόντα σας, τόσο περισσότερο θα σας διαφημίζουν και θα σας προτείνουν στους γνωστούς τους.

#4 Emotion – Χρησιμοποιήστε το Συναίσθημα για αύξηση πωλήσεων στην κατασκευή eshop

Ο συνδυασμός των τριών αρχών που αναφέρθηκαν παραπάνω, γεννά και την τελευταία αρχή που δεν είναι άλλη από το Συναίσθημα. Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό συστατικό στην κατασκευή eshop που καθορίζει την επιτυχία ενός brand σε μακροχρόνια βάση.

Μέσω της εμπειρίας αγορών, των αποκλειστικών προσφορών που προσφέρουν τα προγράμματα αφοσίωσης πελατών και του engagement από την προώθηση social media, ένα μοναδικό αίσθημα συνδέει τον καταναλωτή με την επιχείρησή σας. Αυτό είναι το συναίσθημα που είναι υπεύθυνο για το πόσο αφοσιωμένος θα είναι ο πελάτης ως προς την εταιρία σας.

Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν το μότο του ενεργειακού ποτού Red Bull ‘Σου δίνει φτερά’. Οι καταναλωτές συνδυάζουν την κατανάλωση του προϊόντος με το αίσθημα της ευφορίας.

Σίγουρα όλοι εμείς σε δύσκολες περιόδους όπως εξετάσεις, πολλές ώρες στη δουλειά, μακρινά ταξίδια έχουμε πάρει την ψυχική ώθηση που χρειάζεται επειδή έχουμε απλά καταναλώσει αυτό ή ένα παρόμοιο ενεργειακό ποτό.

Αντί να διαφημίζετε και να πουλάτε μόνο τις λειτουργίες ενός προϊόντος, θα πρέπει να αρχίσετε να πουλάτε συναισθήματα στους καταναλωτές. Αυτό θα βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στην πληθώρα των ανταγωνιστών, να έχετε αφοσιωμένους πελάτες και φυσικά να δείτε αύξηση πωλήσεων.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για την κατασκευή eshop και την κατασκευή ιστοσελίδας επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον εξειδικευμένο συνεργάτη της ομάδας μας. Στην AppGene είμαστε κοντά σας σε κάθε ψηφιακό βήμα που θα οδηγήσει στην άρτια λειτουργία και φυσικά μέσα από τις υπηρεσίες digital marketing στην αύξηση πωλήσεων eshop.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.