BLOG / BLOG

Mobile εφαρμογή real estate, κύρια χαρακτηριστικά για επιτυχία

Mobile εφαρμογή real estate

Mobile εφαρμογή Real Estate: πώς επηρεάζει το μέλλον μιας εταιρίας μεσιτικής;!

Η αγορά και η ενοικίαση ακινήτων είναι μία διαδικασία γεμάτη προκλήσεις, την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να φέρουν εις πέρας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ο συνηθέστερος τρόπος εύρεσης κατοικίας είναι η εισαγωγή του όρου «αγορά κατοικίας» σε κάποιο μηχανισμό αναζήτησης, με τις γνωστές ιστοσελίδες/ πλατφόρμες που εμφανίζονται πρώτες να προσελκύουν σχεδόν όλους τους χρήστες. Τι μπορείτε να κάνετε όμως, όταν η ιστοσελίδα της εταιρείας σας εμφανίζεται πολύ πιο χαμηλά στη λίστα αποτελεσμάτων;

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες είναι να σχεδιάσετε μία mobile εφαρμογή real estate. Μέσω της δημιουργίας εφαρμογής read estate, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους μία συνεχή ενημέρωση για τα δεδομένα της αγοράς ακινήτων, ενώ παράλληλα η εταιρεία σας κατακτά πολλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα οφέλη, τις προϋποθέσεις και τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να περιλαμβάνει μία επιτυχημένη  mobile εφαρμογή real estate, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα της επιχείρησής σας.

Mobile εφαρμογή Real Estate: ποιά τα κύρια προαπαιτούμενα που πρέπει να έχει για να είναι επιτυχημένη

Η αποτελεσματική λειτουργία για κάθε mobile εφαρμογή real estate απαιτεί τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Καλύτερη εμπειρία χρήστη

Οι λειτουργίες της εφαρμογής πρέπει να είναι εύκολα κατανοητές από κάθε χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να περιηγείται με άνεση σε αυτές και να διακρίνει άμεσα όλες τις επιλογές που του παρέχουν. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με το σχεδιασμό UX/UI – που  δημιουργεί ένα άνετο και όμορφο interface. Η εξωτερική εμφάνιση πρέπει να σχεδιάζεται σε συνάρτηση με τον μηχανισμό αυτού του interface. Mε τη σειρά του, το interface που δημιουργείται οφείλει να αναπτύσσεται στο πλαίσιο των γενικών αρχών αλληλεπίδρασης του χρήστη με εφαρμογές iOS και Android, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Αυξημένος ρυθμός μετατροπής

Η αποτελεσματική λειτουργία που θα έχει η mobile εφαρμογή real estate θα συμβάλλει όχι μόνο στην καλύτερη εμπειρία χρήστη αλλά και στα οφέλη της εταιρείας σας. Ιδανικά, ο χρήστης θα πρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού να οδηγείται εύκολα στις ενέργειες που θέλει να προβεί, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποιο ακίνητο, στην κράτηση, κτλ.. Παράλληλα, με την χρήση ειδικών εργαλείων, θα μπορείτε να αναλύετε αυτές τις ενέργειες και να παρακολουθείτε τα μετρήσιμα στοιχεία της mobile εφαρμογής σας.

Bελτιστοποιημένο σύνολο χαρακτηριστικών, απαραίτητο για την mobile εφαρμογή real estate

Η λειτουργικότητα της mobile εφαρμογής σας πρέπει να καθορίζεται από τον επιχειρηματικό στόχο της εταιρείας σας και να παρέχει ακριβώς τον αριθμό των λειτουργιών που χρειάζεται ο πελάτης σας. Στόχος πάντα να οδηγηθεί σε κάθε συγκεκριμένη ενέργεια (αγορά, κράτηση κτλ). Μία δυσλειτουργική εφαρμογή που δεν λύνει τα προβλήματα του καταναλωτικού κοινού δεν θα έχει και ζήτηση, ενώ η παροχή στους χρήστες περισσότερων επιλογών από όσες χρειάζονται ενδέχεται να τους δημιουργήσει σύγχυση.

Mobile εφαρμογή real estate

Mobile εφαρμογή Real Estate: ποιες οι κύριες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει για να είναι επιτυχημένη

Onboarding χρήστη στην mobile εφαρμογή

Πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία προσαρμόζετε νέους χρήστες στο νέο σας ψηφιακό προϊόν. Όσο πιο γρήγορα συνηθίσουν οι χρήστες την mobile εφαρμογή σας και όσο πιο κατανοητή τους φανεί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μετατραπούν σε πελάτες σας. Ο σχεδιασμός μίας αποτελεσματικής onboarding διαδικασίας εμπεριέχει ποικίλες προκλήσεις αλλά είναι απαραίτητη για να κάνει την εταιρεία σας να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες.

Σύνδεση και Εγγραφή Χρήστη στην mobile εφαρμογή

Η εγγραφή και η σύνδεση στη mobile εφαρμογή σας πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται, μέσω του email ή του αριθμού τηλεφώνου του χρήστη, ενώ η σύνδεση μέσω λογαριασμού της Google, της Apple ή του Facebook θα σας παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Αξίζει επιπλέον, να επιτρέπετε στους μη εγγεγραμμένους πελάτες να μπορούν να συνδεθούν, εξασφαλίζοντας την αρχική τους εξοικείωση με την εφαρμογή.

Προφίλ Χρήστη

Τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας πρέπει να διαθέτουν προσωπικά προφίλ. Μέσω αυτών, μεσίτες και πωλητές (εκμισθωτές) θα μπορούν να προσθέτουν περιγραφές και φωτογραφίες των ακινήτων, να συμπληρώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να διαχειρίζονται το πρόγραμμα προβολής της εφαρμογής. Οι αγοραστές  (ενοικιαστές) θα μπορούν έτσι να συμπληρώνουν τα προσωπικά τους δεδομένα τα οποία, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσουν τους αλγόριθμους να κατανοήσουν ποιο είδος ακινήτου να τους προτείνουν.

Βάσεις δεδομένων και καταχωρήσεις

Η καταχώριση των ακινήτων είναι ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει μία mobile εφαρμογή real estate. Η λίστα των διαθέσιμων ακινήτων θα πρέπει εμφανίζεται με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, ενώ οι χρήστες που θέλουν να ενοικιάσουν ή να πουλήσουν το ακίνητό τους θα πρέπει να μπορούν εύκολα να εμπλουτίζουν τις καταχωρίσεις τους.

Καθώς οι καταχωρίσεις ακινήτων θα αυξάνονται κάθε μήνα, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε μία μεγάλη βάση δεδομένων, αρκετά ευέλικτη ώστε να υποστηρίζει τις λειτουργίες επέκτασης της εφαρμογής σας, όσο ταυτόχρονα αυξάνονται οι χρήστες της. Μία αξιόπιστη βάση δεδομένων είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε mobile  εφαρμογή real estate.

Προφίλ Ακινήτων

Στη σελίδα κάθε ακινήτου πρέπει να υπάρχει η περιγραφή και οι φωτογραφίες του. Έτσι, ο πελάτης αποκτά μια πραγματική εικόνα του ακινήτου. Ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για την mobile εφαρμογής σας, θα ήταν μια λειτουργία αυτόματου ελέγχου των ακινήτων από τις διάφορες βάσεις δεδομένων. Σε αυτή την περίπτωση, ένας αλγόριθμος επαλήθευσης είναι αναγκαίος.

Κατάλογος Μεσιτών

Μία επιτυχημένη κτηματομεσιτική εταιρεία οφείλει να παρέχει στον πελάτη μία ενημερωμένη λίστα με τους κτηματομεσίτες της με το αντίστοιχο επαγγελματικό τους προφίλ. Αυτό καλό θα ήταν να περιλαμβάνει την εμπειρία, φωτογραφία, τον αριθμό ακινήτων που έχει πουλήσει καθώς και την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο καθένας.

Κατηγορίες και κατάλληλα φίλτρα ακινήτων

Καθώς η εύρεση και η επιλογή του κατάλληλου ακινήτου αποτελεί μία στρεσογόνο διαδικασία για τους πελάτες σας, οφείλετε να τους ανακουφίσετε παρέχοντας προηγμένα φίλτρα αναζήτησης και ταξινόμησης, βασισμένα σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Χάρτες και γεωγραφική θέση ακινήτων

Οι χάρτες παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σε όσους θέλουν να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν ένα ακίνητο. Πρέπει να εμφανίζουν όλες τις κοντινές υπηρεσίες και υποδομές καθώς και τα στατιστικά στοιχεία κάθε περιοχής: ποσοστό εγκληματικότητας, κυκλοφοριακή συμφόρηση, βαθμός επικινδυνότητας φυσικών καταστροφών κλπ. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα δημιουργίας διαδρομών μεταξύ σπιτιού και γραφείου, σχολείου και άλλων σημαντικών για την καθημερινότητα τοποθεσιών.

Δυνατότητα Λίστας Αγαπημένων

Είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς ανάμεσα σε εκατοντάδες επιλογές διαμερισμάτων και σπιτιών. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να δίνετε στον πελάτη σας την δυνατότητα να δημιουργεί μία λίστα με τα αγαπημένα του ακίνητα καθώς και το να έχει πρόσβαση σε αυτά εύκολα οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, μέσω των προσωπικών του προφίλ.

Μηχανισμός αναζήτησης ακινήτων, ένα βασικό χαρακτηριστικό για τη mobile εφαρμογή real estate

Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά για μία mobile εφαρμογή real estate καθώς παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν. Μία απλή αναζήτηση θα τους επιστρέψει μια λίστα με όλα τα αιτήματα που περιέχουν τη λέξη – κλειδί, ενώ χρήσιμη θα αποδειχθεί η αυτόματη συμπλήρωση κατά την αναζήτηση.

Ημερολόγιο και Προγραμματισμός

Ένα ακόμα απαραίτητο χαρακτηριστικό της mobile εφαρμογής για μεσιτικά γραφεία είναι η χρήση ημερολογίου, με το οποίο θα μπορείτε να απλοποιήσετε την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και των μεσιτών σας. Όποτε οι αγοραστές ή οι ενοικιαστές επιθυμούν να κανονίσουν ραντεβού με τον μεσίτη ή τον πωλητή, θα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να ελέγξουν απευθείας τις διαθέσιμες ημερομηνίες και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της εφαρμογής. Το ημερολόγιο θα μπορεί επίσης να αποστέλλει αντίστοιχες υπενθυμίσεις και στις δυο πλευρές.

Ειδοποιήσεις στη mobile εφαρμογή real estate

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δυο διαφορετικούς τύπους ειδοποιήσεων. Ο πρώτος είναι οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη ακόμα κι αν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται την ίδια στιγμή (γνωστό ως push notifications). Για τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις απαιτείται η άδεια του χρήστη κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής σας στη συσκευή.

Ο δεύτερος τύπος ειδοποιήσεων, αυτές που βρίσκονται μέσα στην ίδια την εφαρμογή, δεν απαιτούν επιπλέον συγκατάθεση του χρήση για να αποσταλούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους δύο αυτούς τύπους ειδοποιήσεων κατά την επικοινωνία σας με τον πελάτη, προσέχοντας όμως ταυτόχρονα να μην γίνετε υπερβολικά παρεμβατικοί.

Analytics mobile εφαρμογής

Τα στατιστικά και η ανάλυση των δεδομένων θα σας παράσχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της mobile εφαρμογής σας και τα αντίστοιχα περιθώρια βελτιστοποίησης. Θα είστε έτσι ενήμεροι σχετικά με την αγορά των ακινήτων, τους χρήστες της εφαρμογής, τη συμπεριφορά τους μέσα σε αυτή, καθώς και για τον χρόνο χρήσης της εφαρμογής. Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα σας βοηθήσουν να λαμβάνετε  καλύτερες αποφάσεις.

Κριτικές και Αξιολογήσεις Χρηστών στην mobile εφαρμογή

Οι κριτικές των πελατών θα συμβάλλουν στην αξιολόγηση των μεσιτών που απασχολεί η εταιρία σας και στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρετε. Θα ενισχύσουν επίσης την αξιοπιστία της εφαρμογής, παρέχοντας κίνητρο στους μεσίτες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

Online Παρουσίαση κατόπιν αιτήματος

Φωτογραφίες και μία 3D περιήγηση σχεδιασμένη από επαγγελματίες θα μπορούσαν να αναδείξουν το εκάστοτε ακίνητο, αυξάνοντας τους πελάτες που θα θέλουν να το δουν. Για να μη χάνετε πολύτιμος χρόνος σε άσκοπες επιδείξεις δια ζώσης, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μπορούν να το παρουσιάσουν μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογή.

Mobile εφαρμογή real estate

Εικονική περιήγηση στα ακίνητα

Μία εικονική τρισδιάστατη περιήγηση θα επιτρέψει στους πελάτες σας να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για το ακίνητο και θα τους βοηθήσει να αξιολογήσουν, αν αρχικά αξίζει να το επισκεφτούν. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο για όλους τους εμπλεκόμενους – αγοραστές/ ενοικιαστές, μεσίτες και πωλητές.

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή real estate, από που να αρχίσω

Η προσωπική κατοικία πρέπει να είναι άνετη και να συγκεντρώνει κάποια ιδανικά χαρακτηριστικά. Το ίδιο ισχύει για μία mobile εφαρμογή real estate.

Κάθε χαρακτηριστικό οφείλει να είναι υπολογισμένο. Για να γίνει μία τέτοια εφαρμογή δημοφιλής απαιτείται η συνεργασία με την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών.  Μία λοιπόν, καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα θα μπορεί να προσφέρει στους χρήστες ένα ποιοτικό προϊόν, με λειτουργίες που βασίζονται σε σταθερή τεχνολογία, με εύχρηστο interface και ελκυστικό σχεδιασμό.

Η ομάδα της AppGene, καταρτίζεται από έμπειρους προγραμματιστές και marketers, που είναι πάντα σε θέση να σας ενθαρρύνουν και να συνδράμουν στην ανάπτυξη εφαρμογών από το μηδέν, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές όλες τις επιθυμητές λειτουργίες. Εάν έχετε μία ιδέα για εφαρμογή, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα, δημιουργώντας μία επιτυχημένη mobile εφαρμογή real estate.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.