BLOG / BLOG

Πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής και εμπειρία χρήστη

Πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής: το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη εφαρμογής της επιχείρησής σας.

Οι mobile τάσεις και ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία εξελίσσονται με εκθετικό βαθμό τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη εφαρμογής web ή mobile  μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε μια επιχείρηση. Είτε έχετε μία επιχείρηση που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, είτε η επιχείρησή σας απευθύνεται σε πελάτες, είναι αναγκαίο να ακολουθείτε τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αναπτύξετε νέες στρατηγικές που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε αύξηση κερδών ή καλύτερη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Έστω ότι επιλέγετε την καλύτερη εταιρία δημιουργίας application για να υλοποιήσει το project για την επιχείρησή σας. Οι εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εφαρμογής web ή mobile, αλλά πως με αυτό θα βελτιώσετε ή θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας;!

Πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής: ενισχύστε τη σχέση της επιχείρησής σας με τους πελάτες σας

Η πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής είναι η απάντηση στο ερώτημα. Ουσιαστικά έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εφαρμογής φιλικό μεν προς τις mobile συσκευές, με γνώμονα όμως τις προτιμήσεις των πελατών και την παροχή μίας εντυπωσιακής εμπειρίας κατά τη διάρκεια χρήσης.

Η στρατηγική αναζήτηση νέων ευκαιριών, η έμφαση στα αδύνατα σημεία, η ικανότητα του να μπορέσετε να μπείτε στην λογική των πελατών, να χτίσετε μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να θέσετε ρεαλιστικούς μακροπρόθεσμους στόχους για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών, συνιστούν τη συνταγή της επιτυχίας για μια επιχείρηση.

Η πελατοκεντρική δημιουργία εφαρμογής είναι η νέα τάση στον κλάδο των mobile και web εφαρμογών, με ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό επιχειρήσεων να την επιλέγουν.

Πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής, τι είναι;

Πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής είναι η δημιουργία mobile/ web εφαρμογής με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του. Σχεδιάζεται χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο σχεδιασμό UI/UX, όπως επίσης και ειδικές λειτουργίες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο και εξατομικευμένο περιβάλλον χρήστη. Παράλληλα, όμως, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα είδος σχέσης με τους πελάτες, να τους παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία με σκοπό να πετύχει την ικανοποίηση πελατών, δίνοντας τους επίσης την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους ή να πλοηγηθούν εντός της εφαρμογής.

Γιατί χρειάζεται να προχωρήσετε σε πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής web ή mobile;

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εισέρχονται στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ακόμη, προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με χρήστες τους οποίους δε θα μπορούσαν να βρουν αλλιώς και ανήκουν στο κοινό – στόχο τους.

Από την άλλη, όμως, η δημιουργία μιας λειτουργικής εφαρμογής προσλαμβάνοντας την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, δεν σας εγγυάται ότι θα αυξηθούν τα κέρδη σας. Έχετε πάντα κατά νου τις άπειρες διαθέσιμες επιλογές που έχουν πλέον οι πελάτες. Προτού προχωρήσετε στην ανάπτυξη της εφαρμογής σας, μελετήστε το κοινό το οποίο σας ενδιαφέρει και εξετάστε το τι θα περίμεναν να δουν από εσάς.

Παρακάτω θα βρείτε στοιχεία που πρέπει να συμπεριλάβετε για την πελατοκεντρική δημιουργία εφαρμογής, για να προφυλάξετε την επιχείρησή σας και να αυξήσετε την παραγωγικότητα.

  • UI/UX: Σκεφτείτε μία εφαρμογή στην οποία πατάτε ένα κουμπί και μετά χρειάζεστε πολλά ακόμα βήματα για να επιστρέψετε στην κεντρική οθόνη. Τότε χρειάζεται να αναθεωρήσετε την προσβασιμότητα όλων σας των οθονών. Οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να βρουν πολύ εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνουν.
  • Επιλογή αναζήτησης: Καθώς η βελτιστοποίηση είναι πολύ χρήσιμη, ώστε οι πελάτες σας να μη χάσουν τα πιο ελκυστικά προϊόντα σας για παράδειγμα, κάνοντας την περιήγηση απλή και ευχάριστη, θα τους προσφέρετε αυτό που επιθυμούν.
  • Απλότητα Σχεδιασμού: Μη χρησιμοποιείτε περίπλοκα στοιχεία σχεδιασμού, κρατήστε τα στοιχεία γραφικών απλά και δημιουργικά, με σκοπό να τραβούν την προσοχή σε συγκεκριμένα στοιχεία και να μη φορτώνετε τις σελίδες σας με περιττές πληροφορίες.
  • Εικόνες υψηλής ανάλυσης: Για να βελτιώσετε και να εμπλουτίσετε την εμπειρία χρήστη, η mobile ή web εφαρμογή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα είναι ελκυστικές και θα μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον των πελατών.

Καθώς η επιχείρησή σας εξελίσσεται από κάθε άποψη, η αξιοποίηση νέων μεθόδων για την περαιτέρω ανάπτυξή της στον ψηφιακό κόσμο είναι αναγκαία.

Ανάπτυξη εφαρμογών web/ mobile με επίκεντρο τον πελάτη, πολλαπλά οφέλη

Μερικοί ακόμη λόγοι που εξηγούν γιατί η πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής είναι απαραίτητη για την αύξηση των πελατών και, κατ’ επέκταση των εσόδων, είναι:

  • Η mobile εφαρμογή μπορεί να επεκτείνει την επιχείρησή σας: Η παροχή υπηρεσιών, στις οποίες οι πελάτες από όλο τον κόσμο, μπορούν να έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός πολύ καλού ονόματος brand, όπως επίσης και στην αύξηση των πωλήσεων.
  • Προσέλκυση πελατών: Η πελατοκεντρική δημιουργία εφαρμογής, χρησιμοποιώντας εξαιρετικό σχεδιασμό UI/UX, μπορεί να προσελκύσει νέους χρήστες που αργότερα θα μετατραπούν σε πελάτες.
  • Ανταπόκριση στα αιτήματα και τις αξιολογήσεις: Μέσω των κοινωνικών καναλιών και των αξιολογήσεων, μπορείτε να βελτιώσετε τις υπηρεσίες/προϊόντα σας και, μακροπρόθεσμα, να αυξήσετε τα κέρδη σας.
  • Feedback χρηστών: Ακούγοντας το τι λένε οι πελάτες σας για εσάς, μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε προβλήματα και να τους βοηθήσετε με την επίλυση τους, βάζοντας προτεραιότητα τις ανάγκες τους και αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία του brand.

Μην ξεχνάτε ποτέ όμως ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να διατηρήσετε έναν παλιό πελάτη από το να αποκτήσετε έναν καινούριο. Γι’ αυτό, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, θα σας επωφελήσει στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Με λίγα λόγια

Η πελατοκεντρική ανάπτυξη εφαρμογής κερδίζει όλο και περισσότερη δημοφιλία. Οι χρήστες έχουν πλέον απεριόριστες διαθέσιμες επιλογές, γι’ αυτό προσφέρετε τους αυτό που περιμένουν από εσάς, διαφορετικά πολύ σύντομα θα σας εγκαταλείψουν για τον ανταγωνισμό. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας web ή mobile εφαρμογή, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία mobile app, θα σας καθοδηγήσει σε όλο το ταξίδι της ανάπτυξης εφαρμογής ώστε οι πελάτες σας να σας διαλέγουν ξανά και ξανά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.