BLOG / BLOG

Δημιουργία εφαρμογής καταστήματος, πως βοηθά την ανάπτυξη επιχείρησης

δημιουργία εφαρμογής καταστήματος

Η δημιουργία εφαρμογής καταστήματος είναι η διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής ενός λογισμικού εφαρμογής για το eCommerce. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει διευρυνθεί στις φορητές συσκευές, με τη μορφή eCommerce εφαρμογών για κινητά. Πολλές επιτυχημένες εταιρείες έχουν βρει επιτυχία με τις δικές τους εφαρμογές για smartphone, όπως η Skroutz και το eFood.

Εάν ενδιαφέρεστε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρακάτω θα βρείτε κάποιους βασικούς δείκτες απόδοσης που έχει η δημιουργία εφαρμογής καταστήματος ώστε να διευκολύνει για την επιχείρησή σας.

Πως βοηθούν οι εφαρμογές eCommerce στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Αύξηση Αφοσίωσης Πελατών κατά τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχετε ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών κατά τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος eCommerce. Ένας τρόπος είναι να προσφέρετε εξαιρετικά προϊόντα ή υπηρεσίες στη σωστή τιμή, αλλά ένας άλλος είναι να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε στους online πελάτες αυτό που θέλουν.

Η αύξηση της πελατειακής πίστης είναι μεγάλη προτεραιότητα για πολλές επιχειρήσεις, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πως να το επιτύχετε. Για να ξεκινήσετε:

  • Αναγνωρίστε το τρέχον επίπεδο πελατειακής αφοσίωσης και δείτε πού μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας με όσους σας εμπιστεύονται.
  • Βρείτε το λόγο για τον οποίο οι πελάτες σας δεν είναι τόσο πιστοί όσο θα μπορούσαν, παρατηρώντας τη συμπεριφορά τους. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ποιες περιοχές δραστηριοποίησης της επιχείρησής σας χρειάζονται βελτίωση.
  • Επικεντρωθείτε στις ανάγκες των πελατών σας που χρησιμοποιούν τo app του καταστήματός σας.

Βελτίωση Ικανοποίησης Πελατών μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογής καταστήματος

Η ικανοποίηση των πελατών είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος. Η ικανότητα να παρέχετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών είναι ουσιώδης για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Οι mobile εφαρμογές eCommerce έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπως η δυνατότητα να φτάσουν σε πελάτες παγκοσμίως και να παρέχουν υποστήριξη 24/7. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς πρέπει να επεξεργαστείτε μια τεράστια ποσότητα δεδομένων γρήγορα και αποτελεσματικά για να παρέχετε στους πελάτες έγκαιρες απαντήσεις και ακριβείς πληροφορίες.

Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι η εφαρμογή σας είναι εύχρηστη και να έχει πραγματική αξία για το χρήστη. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν είναι η πρώτη σας απόπειρα για τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος eCommerce, αλλά η AppGene είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει για τα μέγιστα αποτελέσματα αναφορικά με τη δημιουργία εφαρμογής iOS και Android.

Δημιουργία εφαρμογής καταστήματος και Αύξηση Επαναλαμβανόμενων Αγορών

Στον κόσμο της δημιουργίας εφαρμογών καταστήματος σήμερα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να κάνετε τους πελάτες να επιστρέψουν και να αγοράζουν ξανά. Αλλά πώς μπορείτε να προκαλέσετε περισσότερες επαναλαμβανόμενες αγορές;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της δημιουργίας εφαρμογής καταστήματος είναι να καταστήσετε εύκολη για τους πελάτες την επανάληψη αγορών. Αν μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία επαναπαραγγελίας όσο το δυνατόν πιο απλή, θα μπορέσετε να κρατήσετε περισσότερους πελάτες, οι οποίοι θα επιστρέφουν ξανά και ξανά!

Αύξηση της Αναγνώρισης του Brand σας

Ως ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης εμπορίου, γνωρίζετε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι η ενίσχυση της εταιρικής σας ταυτότητας. Η αναγνώριση της ταυτότητάς σας είναι καίρια για το να προσελκύσετε πελάτες, αλλά είναι επίσης απαραίτητη για να τους κρατήσετε να επιστρέφουν για περισσότερες αγορές.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα για τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος eCommerce είναι ότι γίνεται πιο εύκολο για τους πελάτες να μάθουν για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρετε, καθώς και για να τους παρέχετε πληροφορίες για προηγούμενες αγορές που έχουν κάνει από το κατάστημά σας.

Βελτίωση του engagement των πελατών

Οι κινητές εφαρμογές είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας, ειδικά αν δραστηριοποιήστε στην βιομηχανία του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μερικές συμβουλές για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και του engagement των πελατών:

  • Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη εμπειρία χρήστη, η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι φιλική προς τα κινητά.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης (βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO Optimization) , ώστε να εμφανίζεται στην κορυφή των σχετικών αποτελεσμάτων όταν οι άνθρωποι αναζητούν αυτό που προσφέρετε.
  • Συμπεριλάβετε βίντεο και φωτογραφίες στον ιστότοπό σας, ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια καλύτερη ιδέα για αυτό που αγοράζουν πριν καν κάνουν κλικ για να προβούν σε αγορά!
  • Χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες digital marketing και την προώθηση social media για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες απευθείας στις πλατφόρμες.

Αποκτήστε Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Οι εφαρμογές e-commerce είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να προβάλετε την επιχείρησή σας. Όπως καταλαβαίνετε και από τα παραπάνω, η δημιουργία εφαρμογής καταστήματος βοηθά την επιχειρήσή σας να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Η ικανότητα να αναπτύξετε και να εκτελέσετε στρατηγικές e-commerce που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινού σας μέσα από τη συσκευή που οι πελάτες σας περνούν το περισσότερο χρόνο της ημέρας, είναι κλειδί για την επιτυχία σας.

Αύξηση Μέσου Καλαθιού Παραγγελίας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Οι εφαρμογές e-commerce είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε το μέσο κόστος παραγγελίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος για να καταστήσετε εύκολη την περιήγηση και την αγορά προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημά σας, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε τα προϊόντα σας απευθείας από την εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν όταν χρησιμοποιούν μια εφαρμογή από ό,τι αν χρησιμοποιούν το eshop.

Βελτίωση επικοινωνίας μάρκετινγκ μέσα από τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος

Η επικοινωνία μάρκετινγκ είναι μία ζωντανή συνιστώσα της δημιουργίας εφαρμογής καταστήματος. Εάν σκέφτεστε πως είναι δυνατό να βελτιώσετε την επικοινωνία μάρκετινγκ μέσα από τις ευκαιρίες που σας παρέχει η δημιουργία εφαρμογής eCommerce, παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:

  • Μέσα από τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος μπορείτε να λάβετε ανατροφοδότηση νωρίς στη διαδικασία αγορών, ώστε να μπορείτε να κάνετε αλλαγές αν χρειαστεί.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κείμενά σας είναι αναγνώσιμα και εύκολα κατανοητά, ώστε οι χρήστες να μην απογοητεύονται προσπαθώντας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν με την εφαρμογή.
  • Μη χρησιμοποιείτε εικόνες από ιστοσελίδες με γενικό και αόριστο περιεχόμενο, καθώς αυτές δεν θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η δημιουργία εφαρμογής καταστήματος είναι μια σημαντική διαδικασία και αξίζει την προσοχή σας σε κάθε στάδιο της.

Γιατί να επιλέξετε την AppGene για τη δημιουργία εφαρμογής καταστήματος της επιχείρησής σας;

Η AppGene είναι μία κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών eCommerce. Διαθέτουμε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία εφαρμογών cross-platform και native, καθώς και πολλών άλλων, έχοντας αναπτύξει δεκάδες εφαρμογές eCommerce για startups, μεσαίες επιχειρήσεις και ακόμα και μεγάλες εταιρείες.  Στην AppGene πιστεύουμε στη διατήρηση της απλότητας και στην προσφορά των καλύτερων δυνατών λύσεων στους πελάτες μας σε λογικές τιμές, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς τους πελάτες μας για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την επιχειρηματική πλευρά της ανάπτυξης eCommerce. Εάν λοιπόν επιθυμείτε την ανάπτυξη εφαρμογής Android και iOS για τη δική σας επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.