Διαχείριση social media – Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα Social media παίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα δεδομένα του marketing και απαιτούν χώρο σε κάθε λίστα διαφημιστικής καμπάνιας. Υπάρχουν περίπου 3,4 δις εγγεγραμμένοι χρήστες που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, ο καθένας με 5 έως 7 λογαριασμούς στην κατοχή του.

Όταν σκέφτεστε τι θα ήταν καλύτερο γύρω από τη διαχείριση social media, τα στοιχεία που θα πρέπει να δώσετε έμφαση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν:

Content Creation / Δημιουργία Περιεχομένου Social Media

Το περιεχόμενο που ανεβάζετε στα κοινωνικά δίκτυα διαφέρουν από άλλες πλατφόρμες. Τα social media είναι σχεδιασμένα για γρήγορη πρόσβαση, ευκολία στην ανάγνωση και μπορούν να διαμοιραστούν διαμέσων των υπόλοιπων δικτύων. Οι αναρτήσεις που τραβούν το ενδιαφέρον, είναι διασκεδαστικές και έχουν ουσιαστική πληροφορία σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Επίσης, αυτό είναι ένα μέρος για διαγωνισμούς και προσφορές. Χρησιμοποιείστε στοιχέια όπως βίντεο και διαδραστικές εικόνες για να μοιραστείτε την ιστορία σας και να προωθήσετε την εταιρία σας.

Social Media Engagement

Τα Social media είναι μία δύναμη ώθησης ώστε να νιώσουν οι καταναλωτές και οι πελάτες σας πιο κοντά με τα προϊόντα σας και να αισθανθούν περισσότερο δεμένοι με το brand. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία είναι κρίσιμα απαραίτητη. Όταν οι καταναλωτές στέλνουν μηνύματα, κοινοποιούν, κάνουν like ή σχολιάζουν το περιεχόμενο των social media, η αντίδρασή σας είναι φανερή και πολύ σημαντική ώστε οι πελάτες να αισθανθούν ‘δεμένοι’ με εσάς. Μερικοί τρόποι επικοινωνίας στα κοινωνικά δίκτυα είναι οι εξής:

  • Aυτοματοποιημένα chat box
  • Live chat υπηρεσίες
  • Φόρμες Επικοινωνίας
  • Απαντήσεις στην κριτική των πελατών
  • Σχολιασμός και like στα σχόλια των πελατών

Στρατηγική Social Media

Εξίσου σημαντικό για την επιτυχημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα είναι να υπάρχει ένας καθορισμένος στόχος και πρόταση για τη στρατηγική Social Media, καθώς και αυτή να εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησής σας.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας SEO

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για την επιτυχημένη πορεία σας στα κοινωνικά δίκτυα είναι και το ότι το περιεχόμενο και η σελίδα σας να είναι SEO Optimized. Θα πρέπει οι αναρτήσεις σας να δημιουργούνται σύμφωνα με τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης ώστε σε κάθε σχετική αναζήτηση των καταναλωτών να εμφανίζονται πρώτες οι αναρτήσεις σας στα αποτελέσματα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από τη διαχείριση social media ;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προτείνουμε την καλύτερη λύση σύμφωνα με τους στόχους σας. Η ειδικευμένη ομάδα μας σε θέματα γύρω από τη διαχείριση και προώθηση social media, αναλαμβάνει την καθημερινή διαχείριση των σελίδων σας στα social media με στόχο την αύξηση του κοινού σας, αλλά και του βαθμού αλληλεπίδρασης με το προϊόν / υπηρεσία σας.

Share this article

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!