BLOG / DIGITAL MARKETING

Διαχείριση social media – Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Διαχείριση social media

Διαχείριση social media: Ένα εργαλείο για τη μεγέθυνση της online επιχείρησης σας!
Τα Social media παίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα δεδομένα του marketing και απαιτούν χώρο σε κάθε λίστα διαφημιστικής καμπάνιας. Υπάρχουν περίπου 3.48 δις εγγεγραμμένοι χρήστες που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. O καθένας με 5 έως 7 λογαριασμούς στην κατοχή του. Όλοι μας χρησιμοποιούμε το Facebook και το Instagram!

Όταν σκέφτεστε τι θα ήταν καλύτερο γύρω από τη διαχείριση social media, τα στοιχεία που θα πρέπει να δώσετε έμφαση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν:

Content Creation / Δημιουργία Περιεχομένου Social Media

Το περιεχόμενο που ανεβάζετε στα κοινωνικά δίκτυα διαφέρουν από άλλες πλατφόρμες. Τα social media είναι σχεδιασμένα για γρήγορη πρόσβαση, ευκολία στην ανάγνωση. Επίσης μπορούν να διαμοιραστούν διαμέσων των υπόλοιπων δικτύων. Οι αναρτήσεις που τραβούν το ενδιαφέρον, είναι διασκεδαστικές και έχουν ουσιαστική πληροφορία. Σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε κατασκευή eshop. Επίσης, αυτό είναι ένα μέρος για διαγωνισμούς και προσφορές. Χρησιμοποιείστε στοιχεία όπως βίντεο και διαδραστικές εικόνες για να μοιραστείτε την ιστορία σας και να προωθήσετε την εταιρία σας.

Social Media Engagement

Τα Social media είναι μία δύναμη ώθησης ώστε να νιώσουν οι καταναλωτές και οι πελάτες σας πιο κοντά με τα προϊόντα σας και να αισθανθούν περισσότερο δεμένοι με το brand. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία είναι κρίσιμα απαραίτητη. Οι καταναλωτές στέλνουν μηνύματα, κοινοποιούν, κάνουν like ή σχολιάζουν το περιεχόμενο των social media. Η αντίδρασή σας είναι φανερή και πολύ σημαντική ώστε οι πελάτες να αισθανθούν ‘δεμένοι’ με εσάς. Μερικοί τρόποι επικοινωνίας στα κοινωνικά δίκτυα είναι οι εξής:

  • Aυτοματοποιημένα chat box
  • Live chat υπηρεσίες
  • Φόρμες Επικοινωνίας
  • Απαντήσεις στην κριτική των πελατών
  • Σχολιασμός και like στα σχόλια των πελατών

Στρατηγική Social Media

Εξίσου σημαντικό για την επιτυχημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα είναι να υπάρχει ένας καθορισμένος στόχος και πρόταση για τη στρατηγική Social Media. Βεβαίως η πρόταση για διαχείριση social media θα πρέπει να εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησής σας.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας SEO

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για την επιτυχημένη πορεία σας στα κοινωνικά δίκτυα είναι και το ότι το περιεχόμενο και η σελίδα σας να είναι SEO Optimized. Θα πρέπει οι αναρτήσεις σας να δημιουργούνται σύμφωνα με τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης. Σε κάθε σχετική αναζήτηση των καταναλωτών θα εμφανίζονται πρώτες οι αναρτήσεις σας σαν αποτέλεσμα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από τη διαχείριση social media;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προτείνουμε την καλύτερη λύση σύμφωνα με τους στόχους σας. Η ειδικευμένη ομάδα της AppGene σε θέματα γύρω από τη διαχείριση και προώθηση social media, αναλαμβάνει την καθημερινή διαχείριση των σελίδων σας στα social media. Στόχος μας η αύξηση του αγοραστικού σας κοινού, αλλά και του βαθμού αλληλεπίδρασης με το προϊόν / υπηρεσία σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.