BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Πως επηρεάζει την επιχείρηση σας και την εμπειρία των πελατών σας

σχεδιασμός ιστοσελίδας

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι η απάντηση, όταν σκέφτεστε σχετικά με τις κινήσεις στη στρατηγική του μάρκετινγκ που θα οδηγήσουν στην αύξηση κερδών την επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να έχει επίδραση στην εμπειρία χρήστη με διαφορετικούς τρόπους. Ας ρίξουμε μία ματιά στις κυριότερες προοπτικές και πως μπορούν να βελτιωθούν.

Εμφάνιση Ιστοσελίδας

Επιλέγοντας τον τρόπο που εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας μπορεί να δημιουργήσει εντύπωση που θα κρατήσει καιρό. Ειδικά σε χρήστες που θα την επισκεφθούν για πρώτη φορά. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας και οι τελευταίες τάσεις του σύγχρονου web design του θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.

Θα πρέπει όταν θέλετε η ιστοσελίδα σας να έχει κάποιο συγκεκριμένο feature όπως για παράδειγμα το parallax scrolling, να λαμβάνετε υπόψιν εάν θα εξυπηρετεί τελικά το σκοπό της. Έχει μεγάλη σημασία το εάν είναι responsive. Επίσης μετρά το αν φιλοξενεί ενδιαφέρον περιεχόμενο και φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο. Σε μία ιστοσελίδα είναι πολύ σημαντική η εμφάνιση.

Επαγγελματισμός

Ο επαγγελματισμός είναι κάτι που παρατηρούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας πριν ακόμα περιηγηθούν σε αυτή. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας που θα αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της επιχείρησής σας μπορεί να οργανωθεί σύμφωνα με τις αρχές που ακολουθεί η εταιρία. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να ανεβάζετε πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες που ήδη έχετε συνεργαστεί. Όπως επίσης και τα project στα οποία έχει πάρει μέρος η ομάδα σας στο παρελθόν.

Όταν οι χρήστες θα είναι ενήμεροι για την πελατοκεντρική προσέγγιση, θα είναι σε θέση να καταλάβουν καλύτερα και τι είδους υπηρεσίες προσφέρετε.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας με απλότητα / χρηστικότητα

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας πρέπει να περιλαμβάνει απλότητα και χρηστικότητα ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να βρίσκουν εύκολα την πληροφορία τους. Ο χρήστης θα πρέπει να βρίσκεται εκεί με τα λιγότερα κλικ και επίπεδα δομής. Ο μέσος επισκέπτης χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ιστοσελίδα σας.  Αν έχετε οδηγηθεί στην κατασκευή eshop, το να είναι όσο πιο απλό γίνεται βοηθά ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει αυτό που ψάχνει. Οπότε ο σχεδιασμός ιστοσελίδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο χρόνος που κάνει μία ιστοσελίδα να φορτώσει γιατί είναι ένας από τους λόγους που επηρεάζουν την κατάταξή της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το χρόνο που κάνει η ιστοσελίδα σας να φορτώσει. Θα πρέπει να αφαιρέσετε auto-play multimedia και να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες SEO για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Υπηρεσίες SEO: δημοφιλείς ερωτήσεις και απαντήσεις για τη βελτιστοποίηση SEO

Σχεδιασμός ιστοσελίδας από την ομάδα της AppGene

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι προσωπικό ζήτημα για εμάς. Νιώστε ελεύθεροι να επικοινωνήσετε με την ομάδα web development της AppGene, για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον σχεδιασμό ιστοσελίδας. Στόχος μας το καλύτερο αποτέλεσμα στην εμφάνιση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.