BLOG / DIGITAL MARKETING

Υπηρεσίες SEO: δημοφιλείς ερωτήσεις και απαντήσεις για τη βελτιστοποίηση SEO

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε SEO στην επιχείρηση σας  ήδη το εφαρμόζετε και έχετε ερωτήσεις; Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με υπηρεσίες SEO.

Πόσο κοστίζει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO;

Οι υπηρεσίες SEO μπορεί να έχουν διαφορετική κοστολόγηση ανάλογα με ποιός τις προσφέρει. Εταιρείες που προσφέρουν χαμηλές τιμές συνήθως χρησιμοποιούν αθέμητες τεχνικές παραπλάνησης των μηχανών αναζήτησης ή χρησιμοποιούν ακατάλληλη στρατηγική SEO με αποτέλεσμα τα website των ανυποψίαστων πελατών να έχουν κυρώσεις και μειωμένη επισκεψιμότητα. Οι τιμές των εταιριών που τείνουν να είναι υψηλότερες δικαιολογούνται από την εμπειρία του προσωπικού, την ηθική και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους. Η ανάθεση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής SEO μπορεί να είναι σχετικά πιο κοστοβόρα για μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση όταν γίνεται εσωτερικά από την ίδια εταιρία, προσλαμβάνοντας μία ομάδα αφοσιωμένη για αυτό. Έτσι η εξωτερική ανάθεση σε μία εξειδικευμένη εταιρεία συμφέρει περισσότερο και περιέχει μικρότερο κίνδυνο από την ανάθεση σε μία φθηνότερη που δεν έχει την ίδια εμπειρία.

Πόσος χρόνος απαιτείται από τη στιγμή της εφαρμογής της βελτιστοποίησης SEO για να φανούν τα αποτελέσματα στη σειρά κατάταξης;

Οι υπηρεσίες SEO δεν περιλαμβάνουν μόνο μία στρατηγική που εφαρμόζεται και βλέπετε τα αποτελέσματα σε μία ημέρα. Οι πρώτοι μήνες είναι αφιερωμένοι στην πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών στο site και στην αναμονή για τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να καταγράψουν τις αλλαγές αυτές. Ανάλογα με την ιστοσελίδα, την εργασία που απαιτείται και την συχνότητα ανίχνευσης των spider των μηχανών αναζήτησης, συνήθως παίρνει από 3 έως 9 μήνες ώστε τα αποτελέσματα της βελτιστοποίησης να είναι εμφανή στη σειρά κατάταξης.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να φανεί η αύξηση της επισκεψιμότητας;

Η επισκεψιμότητα είναι συνήθως άμεσο αποτέλεσμα της αλλαγής στην σειρά κατάταξης. Μόλις ανεβείτε στην κατάταξη των αποτελεσμάτων, τότε θα αρχίσετε να βλέπετε σταδιακή αύξηση και στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Λάβετε υπόψη ότι τίποτε δε γίνεται στιγμιαία και χρειάζονται μερικοί μήνες για να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις πριν δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πρέπει μαζί με τις υπηρεσίες SEO να εφαρμόσω και PPC (Pay per Click);

Το Pay per Click είναι μια μεγάλη πρόσθετη στρατηγική που συμπληρώνει τις προσπάθειες του SEO και ενισχύει την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ανάλογα με την ιστοσελίδα σας, τον κλάδο που ανήκει η επιχείρηση σας και την ανταγωνιστικότητας των λέξεων-κλειδιών  που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μία εταιρεία θα σας προτείνει να εφαρμόσετε ανάλογη στρατηγική PPC για κάθε περίπτωση.

Γιατί πρέπει να συνεχίσω να εφαρμόζω βελτιστοποίηση SEO αφού η ιστοσελίδα μου έχει καλή θέση στη λίστα κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης;

Η επίτευξη της κατάταξης στις πρώτες σελίδες του Google είναι μόνο η μισή μάχη. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς και ενημερώνουν τους αλγόριθμους τους, η κατάταξη σας μπορεί να αλλάξει από την μία μέρα στην άλλη. Η διατήρηση της θέσης είναι εξίσου σημαντική με την απόκτηση μιας καινούργιας. Απαιτείται συνεχής έρευνα, ενημέρωση και δοκιμές για να διατηρήσετε την θέση σας ψηλά. Η διακοπή του SEO θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσετε θέσεις πολύ γρήγορα. Γιατί μη ξεχνάτε πως εσείς μπορεί να σταματήσετε να επενδύετε στην στρατηγική SEO, αλλά οι ανταγωνιστές σας όχι.

Μπορεί κάποιος να εγγυηθεί για τη σειρά κατάταξης στη λίστα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης;

Οι εταιρίες που λειτουργούν με ηθική και εφαρμόζουν υπηρεσίες SEO δεν μπορούν να εγγυηθούν κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Θα πρέπει να προσέχετε εκείνες που θεωρούν ότι μπορούν να σας υποσχεθούν πρώτη θέση στην πρώτη σελίδα του Google. Δεν υπάρχει τρόπος να σας εγγυηθεί κανείς 100% για το ποια κατάταξη θα έχει το site σας, καθώς οι μηχανές αναζήτησης συνεχώς εξελίσσονται. Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με εταιρίες που ισχυρίζονται ότι έχουν ειδική σχέση με την Google και μπορούν να σας δώσουν προτεραιότητα ώστε η ιστοσελίδα σας να βγει πρώτη. Αυτό είναι εντελώς ψευδές και αναληθές.

Υπηρεσίες SEO

Μπορεί μία ιστοσελίδα να καταταχθεί στην πρώτη σελίδα για γενικούς όρους όπως «ιατρός»;

Οι γενικοί όροι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και θα ήταν αρκετά δαπανηρό τόσο σε χρόνο όσο και σε πόρους ώστε να επιτύχετε την κατάταξη. Επιπλέον θα πρέπει να έχετε κατά νου πως ακόμα κι αν μπορούσατε να βγείτε πρώτοι στην αναζήτηση για τη λέξη ιατρός, δε σημαίνει πως οι χρήστες που θα αναζητούσαν αυτόν τον όρο θα ήταν σχετικοί με το περιεχόμενό σας. Δηλαδή αν είστε παθολόγος ιατρός από την Θεσσαλονίκη, το να προσελκύσετε ανθρώπους που αναζητούν κάποιον ιατρό από την Αθήνα δεν θα ήταν σχετική με εσάς.

Ποιες μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αναζητήσεων;

Η Google κατέχει το 67% των συνολικών αναζητήσεων. Το Bing έρχεται δεύτερο με 17%, μετά ακολουθεί το Yahoo με περίπου 12% και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης μαζί κατέχουν το 4%.

Πόσο συχνά οι μηχανές αναζήτησης ενημερώνουν τους αλγόριθμους τους ή την εξίσωση αναζήτησης;

Μόνο οι τεχνικοί πίσω από τις μηχανές αναζήτησης γνωρίζουν αυτή την απάντηση με σιγουριά. Ωστόσο ο επικεφαλής της Google για θέματα Web Spam, Matt Cutts έχει δηλώσει ότι κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 500 ενημερώσεις των αλγορίθμων της Google. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς είναι σημαντικό να μένουμε στην κορυφή και να χρησιμοποιούμε στρατηγικές SEO με σωστό τρόπο.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες SEO για τη δική σας περίπτωση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξειδικευμένη ομάδα μας. Στην AppGene παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέση στη λίστα κατάταξης των αποτελεσμάτων για τις λέξεις κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.