BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop

Σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop

Σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το σχεδιασμό στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα!

Η μεγάλη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η μετατροπή των επισκεπτών σε αγοραστές, αλλά και ότι θα πρέπει να κάνουν τους πελάτες να αγοράσουν ξανά στο μέλλον. Αν ο σχεδιασμός ιστοσελίδας δεν έχει γίνει με γνώμονα την εμπειρία και την ικανοποίηση χρήστη, μπορεί να βλάψει την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας σε διάφορα επίπεδα. Αρχικά, οι χρήστες πιθανώς να απομακρυνθούν από την ιστοσελίδα και να μεταβούν σε μία άλλη, πιο εύκολη και πιο βολική στη χρήση. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, καθώς η Google δίνει προτεραιότητα στις πιο γρήγορες και εύκολες στην πλοήγηση ιστοσελίδες.

Για να επιτύχετε μεγιστοποίηση της ικανοποίησης πελατών, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα παρακάτω σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop.

Δημιουργήστε μια πελατοκεντρική αναζήτηση

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η εμπειρία αναζήτησης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ή να εμποδίσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις; Παραδόξως, σύμφωνα με μια έκθεση της Salesforce, το 40% των πελατών στρέφονται σε intelligent assistants πριν κάνουν μια αγορά. Επομένως, τι ακριβώς μπορούν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να εφαρμόσουν για να δημιουργήσουν μια πελατοκεντρική αναζήτηση;

Φωνητική αναζήτηση

Για τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, η φωνητική αναζήτηση είναι μια απίστευτη ευκαιρία να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη. Η τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης γίνεται όλο και πιο ακριβής και η δημοτικότητά της θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η φωνητική αναζήτηση δεν αφορά μόνο την άνεση, αλλά έχει να κάνει και με την ταχύτητα και την ευκολία. Η δημιουργία μεγαλύτερης άνεσης στους πελάτες σας οδηγεί στην καλύτερη επαφή με τον πελάτη.

Το καλύτερο παράδειγμα ενός virtual assistant στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η Alexa της Amazon. Οι πελάτες μπορούν όχι μόνο να μιλήσουν με την Alexa και να της αναθέσουν καθήκοντα, αλλά μπορούν επίσης να την διδάξουν να κάνει νέα πράγματα. Η Alexa μπορεί να δώσει πληροφορίες για αποκλειστικές προσφορές, να ελέγξει τα υπόλοιπα λογαριασμών, να μάθει τιμές μετοχών και πολλά άλλα. Οι πελάτες εκτιμούν την ευκολία που παρέχει η Alexa και αυξάνουν τις δαπάνες στην Amazon κατά 10% κατά μέσο όρο όταν χρησιμοποιούν αυτόν τον virtual assistant.

Σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop

Αναγνώριση εικόνων

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι εικόνες αξίζουν περισσότερο από χίλιες λέξεις. Οι άνθρωποι είμαστε οπτικά πλάσματα, οπότε χρειάζεται να δούμε τα αντικείμενα προτού τα αγοράσουμε για να βεβαιωθούμε ότι φαίνονται ωραία και ταιριάζουν στο στυλ μας. Μερικές φορές βλέπετε κάτι στον πραγματικό κόσμο που φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά όταν προσπαθήσετε αργότερα να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο, οι λέξεις δεν είναι σύμμαχός σας. Έχετε αυτή τη σαφή, πολύχρωμη εικόνα στο μυαλό σας, αλλά δεν μπορείτε να τη μεταφράσετε στις λέξεις που χρειάζεστε για να τη βρείτε. Σήμερα υπάρχει η λύση σε αυτό, η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων.

Χρησιμοποιήστε το οριζόντιο φιλτράρισμα

Ανάμεσα στα σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop συναντάμε και το οριζόντιο φιλτράρισμα. Στους περισσότερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου έχουμε συνηθίσει να αναζητάμε το προϊόν που θέλουμε με τη χρήση φίλτρων που βρίσκονται στο αριστερό μας χέρι, με κάθετη στοίχιση. Τα τελευταία όμως χρόνια η οριζόντια γραμμή εργαλείων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Γιατί γίνεται όμως αυτό; Ας δούμε τα πλεονεκτήματα του οριζόντιου φιλτραρίσματος που μπορείτε να λάβετε υπόψη και στη δική σας κατασκευή eshop.

  • Είναι πιο ευέλικτο. Τα οριζόντια φίλτρα παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε πίνακες, παραγράφους κ.ο.κ., όχι μόνο συνδέσμους και πλαίσια ελέγχου.
  • Εμφανίζεται ενώ ο χρήστης πραγματοποιεί κύλιση. Καθώς η οριζόντια πλοήγηση μπορεί να συνδεθεί στη σελίδα, τα φίλτρα είναι διαθέσιμα καθώς ο χρήστης πραγματοποιεί κύλιση. Αυτό προσφέρει πιο άνετη εμπειρία χρήστη.
  • Πλήρης χρήση του πλάτους της σελίδας. Η πλοήγηση στον ιστότοπο με την αριστερή κάθετη στοίχιση καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της σελίδας. Η χρήση οριζόντιου φιλτραρίσματος σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε καλύτερα γραφικά και να παρέχετε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.
  • Είναι περισσότερο φιλικό προς τα κινητά και τα tablet. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με ένα καλά σχεδιασμένο οριζόντιο φιλτράρισμα το κάνει πιο φιλικό προς τα κινητά και τα tablet, καθώς σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το πλήρες πλάτος της σελίδας και να βλέπετε τα φίλτρα κατά την κύλιση. Επίσης, τα οριζόντια φίλτρα είναι πιο ευέλικτα όταν πρόκειται για στοιχεία UI.

Κάντε τη σωστή επιλογή μεταξύ συνεχούς κύλισης, αρίθμησης σελίδων και του κουμπιού «Φόρτωσε περισσότερα»

Η επιλογή του τρόπου φόρτωσης των προϊόντων στην ιστοσελίδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επιχειρήσεις. Ας δούμε ποια μορφή θα ταίριαζε καλύτερα κατά την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

Αρίθμηση σελίδων

Οι περισσότερες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούν την αρίθμηση σελίδων, η οποία εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος φόρτωσης νέων στοιχείων. Εάν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει μεγάλο κατάλογο, είναι λογικό να μην εμφανίζονται όλα τα προϊόντα ταυτόχρονα. Με την παροχή μικρότερου όγκου πληροφοριών, επιτρέπετε στους πελάτες σας να εστιάζουν στα πιο σημαντικά μέρη της σελίδας. Επιπλέον, η αρίθμηση σελίδων είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που ψάχνουν για κάτι συγκεκριμένο. Όταν ο χρήστης βλέπει τον συνολικό αριθμό των αποτελεσμάτων, μπορεί επίσης να υπολογίσει πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αναζήτηση

Συνεχής κύλιση

Όταν η συνεχής κύλιση εφαρμόζεται σωστά, μπορεί να προσφέρει μια απίστευτα ομαλή εμπειρία χρήστη. Μ’ αυτή την τεχνική φορτώνει το περιεχόμενο συνεχώς καθώς ο χρήστης μετακινείται προς τα κάτω στη σελίδα. Η επιτυχία της συνεχούς κύλισης σε ιστότοπους, όπως το Twitter και το Facebook, την έκανε δημοφιλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω τρόπος είναι κατάλληλος για κάθε online επιχείρηση. Η συνεχής κύλιση λειτουργεί τέλεια με μια επίπεδη δομή περιεχομένου. Αλλά αποτυγχάνει όταν πρόκειται για την εύρεση συγκεκριμένου προϊόντος. Για τις επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η εύρεση προϊόντων με βάση τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί γρήγορα εάν όλα τα προϊόντα παρουσιάζονται γραμμικά σε μια σελίδα που δεν τελειώνει, χωρίς τεχνικές φιλτραρίσματος ή πλοήγησης για να βοηθήσουν να περιοριστούν οι επιλογές.

Κουμπί «Φόρτωσε περισσότερα»

Σε ιστότοπους με κουμπιά «Φόρτωσε περισσότερα», οι χρήστες περιηγούνται σε περισσότερα προϊόντα από ό,τι σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν την αρίθμηση σελίδων, αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τόσο γρήγορα όσο με την συνεχή κύλιση. Ένα κουμπί «Φόρτωσε περισσότερα» επιτρέπει στον πελάτη να αποφασίσει αν θέλει να δει περισσότερα προϊόντα, του δίνει αίσθηση ελέγχου και δεν τον αφήνει να χαθεί σε μια ατελείωτη ροή περιεχομένου.

Εγγραφή στο Newsletter

Ένα από τα σημαντικά σχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop είναι η αποστολή Newsletter, ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και επαφής με τους πελάτες. Η προσθήκη εγγραφής στο Newsletter στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα σάς επιτρέπει να συλλέγετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη στρατηγική digital marketing.

Οι χρήστες βλέπουν πολλές φόρμες εγγραφής Newsletter όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο, αλλά τι είναι αυτό που προσελκύει την προσοχή τους; Με μια προσεκτική προσέγγιση και σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέλεια φόρμα εγγραφής που θα ενθαρρύνει σχεδόν οποιονδήποτε να εγγραφεί στο Newsletter σας.

Χρησιμοποιήστε ‘ζωντανά’ κουμπιά

Ένα τέτοιο κουμπί θα πρέπει να σχεδιάζεται έτσι ώστε να προσελκύει τους πελάτες να κάνουν κλικ. Μην φοβάστε να χρησιμοποιείτε μεγάλα κουμπιά με φωτεινά, εντυπωσιακά χρώματα. Επιπλέον, για να κάνετε ευκολότερη και ταχύτερη την εγγραφή στο Newsletter, καλό θα είναι να έχετε κουμπιά για εγγραφή μέσω Facebook και Twitter.

Ο σωστός σχεδιασμός ιστοσελίδας και η κατασκευή eshop είναι απαραίτητα στοιχεία για την αύξηση της επισκεψιμότητας των χρηστών στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η εξειδικευμένη ομάδα της AppGene, αναλαμβάνει να σας ενημερώσει σχετικά με τα τελευταίασχεδιαστικά tips για την κατασκευή eshop, ώστε η επιχείρησή σας να οδηγηθεί στα βέλτιστα, επιθυμητά αποτελέσματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.