BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σχεδίαση Ιστοσελίδων: 8 τρόποι για μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας

Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Η ιστοσελίδα είναι το βασικό εργαλείο για την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι η σχεδίαση ιστοσελίδων θα πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να σας αποφέρει τα χρήματα που θα επενδύσετε.

Παρακάτω θα βρείτε 8 τρόπους που θα σας βοηθήσουν στην αποτελεσματική σχεδίαση της.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων φιλική για υπηρεσίες SEO

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μια πολύ σημαντική τεχνική για την επιχείρηση σας καθώς βοηθάει στην αναζήτηση της στο Google και στην καλύτερη εμπειρία που θα έχουν οι χρήστες.

Το SEO είναι ουσιαστικά η διαδικασία και τα βήματα που ακολουθούνται για να καταταχθεί υψηλότερα μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητα της. Με άλλα λόγια είναι απαραίτητη η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων φιλική για mobile συσκευές

Το 61,2% των κατόχων smartphone χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν οι χρήστες δεν έχουν άψογη πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας από την κινητή τους συσκευή, θα μπορούσατε να χάσετε περισσότερους από τους μισούς επισκέπτες σας! Τι σημαίνει αυτό από άποψη σχεδίασης ιστοσελίδων; Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε: Φορτώνει γρήγορα η σελίδα μου; Είναι οι εικόνες ευκρινείς και φορτώνουν σωστά; Είναι γρήγορη και εύκολη η περιήγηση;
Ευτυχώς, τα περισσότερα πρότυπα σελίδων σήμερα ανταποκρίνονται αυτόματα στα κινητά. Ωστόσο σίγουρα αξίζει να κάνετε βελτιώσεις.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων με εύκολα προσβάσιμα call to action κουμπιά

Tα call to actions κουμπιά λένε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας τι πρέπει να κάνουν. Πιθανότατα βλέπετε και αλληλεπιδράτε και εσείς με τέτοια κουμπιά συνέχεια χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Κάθε φορά που βλέπετε «πατήστε εδώ», «επικοινωνήστε μαζί μας», «αγοράστε τώρα» ή κάτι παρόμοιο αυτό είναι ένα call to action κουμπί. Τα CTA κουμπιά κάνουν πιο εύκολη την ζωή των επισκπεπτών σας καθώς δεν ξοδεύουν χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουν πως να ολοκληρώσουν μια ενέργεια. Σκεφτείτε τι θέλετε να επιτύχουν οι επισκέπτες σας. Θέλετε να αγοράσουν; Θέλετε να επικοινωνήσουν μαζί σας; Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα καλύτερα CTA κουμπιά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων με σαφές μενού πλοήγησης

Ο απλός και σαφής σχεδιασμός του μενού πλοήγησης είναι απαραίτητος τόσο για την Google όσο και για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Η Google χρησιμοποιεί το sitemap (το κύριο μενού πλοήγησης) της ιστοσελίδας σας ώστε να καταλάβει ποιο είναι το περιεχόμενο της. Αν δεν μπορεί εύκολα να καθορίσει τα κύρια χαρακτηριστικά της, δεν θα μπορέσει εύκολα να την κατατάξει. Επιπλέον αν χρησιμοποιείται αναπτυσσόμενο μενού με πολλές επιλογές, θα πρέπει να υπάρχει σαφής ροή μεταξύ αυτών. Οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων με άφθονο λευκό-κενό χώρο

Ο λευκός ή αλλιώς αρνητικός χώρος, είναι ο αχρησιμοποίητος και ακίνητος χώρος μιας ιστοσελίδας. Είναι ο κάθε χώρος που δεν περιλαμβάνει κείμενο, εικόνα ή βίντεο. Ενδιαφερόμαστε για τον λευκό χώρο στον σχεδιασμό ιστοσελίδων γιατί βελτιώνει την εμπειρία που έχουν οι επισκέπτες. Οι υπερβολικά φορτωμένες ιστοσελίδες είναι αφόρητες. Το bounce rate (ποσοστό εγκατάλειψης) αυτών των σελίδων θα ήταν υψηλό. Ο λευκός χώρος δίνει την αίσθηση μιας πιο καθαρής και ευκολότερης στην ανάγνωση ιστοσελίδα. Μην τους βομβαρδίζεται με πολλές πληροφορίες που πιθανότατα δεν θα διαβάσουν.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων με γρήγορο στην ανάγνωση περιεχόμενο

Οι περισσότεροι αναγνώστες δεν διαβάζουν λέξη προς λέξη το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Αντί αυτού, του κάνουν μία γρήγορη ανάγνωση. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα σας θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί με βάση αυτό. Χρησιμοποιήστε στοιχεία όπως επικεφαλίδες, αριθμημένες λίστες και κουκίδες για ευκολότερη ανάγνωση.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων με χρήση εικόνων και βίντεο

Από ότι καταλάβατε από τα προηγούμενα, οι αναγνώστες δεν πρόκειται να διαβάσουν πραγματικά το περιεχόμενο της σελίδα σας. Ξέρετε τι θα τους έκανε όμως να σταματήσουν και να κοιτάξουν; Οι εικόνες και τα βίντεο. Ένα tip; Οι εικόνες ευτυχισμένων προσώπων μπορούν να ενισχύσουν περισσότερο μία θετική εμπειρία. Επιπλέον η χρήση βίντεο μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα, να κρατήσει τους επισκέπτες στην σελίδα και να τους μετατρέψει σε πελάτες. Έχετε κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα να τραβήξετε την προσοχή τους. Ένα βίντεο μπορεί να κάνει θαύματα.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων όπου το website είναι προέκταση του branding

Κάθε σελίδα του site σας θα πρέπει να θυμίζει και να αναγνωρίζεται αμέσως σαν μέρος του brand σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια στα χρώματα, στο λογότυπο και στις γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε. Όταν σχεδιάζετε ή ανακατασκευάζεται την ιστοσελίδα σας μπορεί να παρασυρθείτε για να την κάνετε πιο συναρπαστική και να ξεφύγετε από αυτά που συνάδουν με το brand σας. Θυμηθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που θέλετε.

Η ιστοσελίδα αποτελεί την βιτρίνα της επιχείρησης σας γιαυτό απαιτεί καλό σχεδιασμό. Στην AppGene μπορούμε να σας βοηθήσουμε στον Σχεδιασμό Ιστοσελίδας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας ώστε να εξασφαλίσετε το μέγιστο αποτέλεσμα για την ιστοσελίδα αλλά και την επιχείρηση σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.