BLOG / DIGITAL MARKETING

Ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο: πως να ξεχωρίσετε

Ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο: ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε επιχείρηση. Eιδικά στις μέρες μας,  το ηλεκτρονικό εμπόριο σε πολλές αγορές είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Οι πελάτες έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, κάτι που οδηγεί σε έναν αριθμό σημαντικών επιπτώσεων στην απόδοση των πωλήσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Έχοντας διαθέσιμες όλες αυτές τις υπηρεσίες digital marketing για την προώθηση των προϊόντων σας, είναι εύκολο να χάσετε τη μεγάλη εικόνα και να ξεχάσετε να διερωτηθείτε μια κρίσιμη ερώτηση που διαχωρίζει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν καλή απόδοση από αυτές που δεν το επιτυγχάνουν.

Ποιά είναι όμως, η κύρια αιτία για την οποία οι ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο πωλούν περισσότερο από εσάς; Αυτό συμβαίνει, διότι αναζητούν την απάντηση στο γιατί ένας πελάτης θα αγόραζε αυτό το προϊόν από εκείνους και όχι από τον ανταγωνιστή τους.

Σκεφθείτε κάποιο από τα προϊόντα σας και απαντήστε με ειλικρίνεια σε αυτή την ερώτηση. Εάν δεν ξέρετε το λόγο, τότε αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί ένας πελάτης προτιμά να αγοράσει ένα προϊόν από το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα αντί του ανταγωνιστή σας:

Έχετε καλύτερες τιμές

Υπάρχουν πολλοί πελάτες που ενδιαφέρονται κυρίως για την τιμή, με αποτέλεσμα όποιος κάνει την καλύτερη προσφορά κερδίζει  τον πελάτη. Ωστόσο, εάν η διαφορά τιμής δεν είναι τόσο μεγάλη, οι πελάτες μπορεί να εξετάσουν μερικούς από τους άλλους παράγοντες που παρατίθενται εδώ, οι οποίοι μπορούν να τους κάνουν να αγοράσουν από εσάς, παρόλο που δεν προσφέρετε τη χαμηλότερη τιμή.

Η σύνδεση στην ιστοσελίδα σας είναι ασφαλής

Υπάρχουν πιστοποιητικά ssl στην ιστοσελίδα σας, τα οποία αναγνωρίζουν οι πελάτες. Προσφέρετε πολλούς τρόπους πληρωμής και ο πελάτης μπορεί να βρει και να επιλέξει αυτόν που προτιμά και αισθάνεται ασφαλής. Έχετε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου τον οποίο μπορούν να καλέσουν. Υπάρχει μια σελίδα about us με πληροφορίες της επιχείρησής σας, όπου μπορούν εύκολα να δουν ότι είστε μια νόμιμη εταιρεία που είναι στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Μπορεί να έχετε και φυσικά καταστήματα, ίσως ακόμη και στην πόλη του πελάτη σας.

Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα στους πελάτες σας. Ενδεχομένως να είστε μια πιο αξιόπιστη εταιρεία από τους ανταγωνιστές σας, αλλά εάν ο πελάτης σας δεν μπορεί να το δει στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, δεν θα αποκομίσετε κανένα όφελος. Η κατασκευή ιστοσελίδας με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο χρήστης θα πρέπει να νιώθει ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης του στην ιστοσελίδα σας.

Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Σε κάθε κατασκευή eshop, η επένδυση για τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας ίσως να είναι η καλύτερη κίνηση που μπορούν να κάνουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Με μία γρήγορη ιστοσελίδα, θα επιτύχετε αύξηση στο ποσοστό conversion rate, δηλαδή στο ποσοστό μετατροπών.

Μάλιστα, ως προς τους ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όποιος έχει την καλύτερη ταχύτητα ιστοσελίδας, θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, καθώς οι πελάτες θα προτιμήσουν τη γρήγορη εμπειρία χρήστη και θα είναι πολύ πιο πιθανό να επιστρέψουν σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα και να αγοράσουν ξανά, αντί να πάνε σε ένα κατάστημα με πιο αργή ταχύτητα που πουλάει το ίδιο προϊόν.

Μάθετε περισσότερα για την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας εδώ.

Ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Έχετε καλύτερη υποστήριξη πελατών

Σήμερα οι πελάτες περιμένουν πολλά από την υποστήριξη πελατών. Θα σας κάνουν ερωτήσεις μέσω e-mail, φόρμας επικοινωνίας, συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο, τηλεφώνου, Facebook, Twitter, άλλων κοινωνικών δικτύων κ.ο.κ.

Αν δεν χρησιμοποιήσετε τον τρόπο επικοινωνίας που προτιμά ο πελάτης μαζί σας, ενώ ο ανταγωνιστής σας το κάνει, μαντέψτε ποιος θα κάνει την πώληση;!

Κριτικές ιστοσελίδας

Οι κριτικές ιστοσελίδας είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τις αγορές. Τόσο εσείς ως επιχείρηση, όσο και τα προϊόντα σας χρειάζονται αξιολογήσεις από άλλους χρήστες. Εάν ένας πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο καταστημάτων που πωλούν το ίδιο προϊόν και το ένα έχει καλύτερες αξιολογήσεις, ενώ το άλλο όχι, τότε οι πελάτες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με τις καλύτερες.

Έχετε καλύτερη πλοήγηση ιστοσελίδας και φίλτρα αναζήτησης

Μπορεί τα προϊόντα σας να έχουν μια καλύτερη τιμή, μία γρήγορη και ασφαλή ιστοσελίδα, αλλά αν ο πελάτης σας δεν μπορεί να βρει το προϊόν που αναζητά εύκολα, τότε έχετε πρόβλημα.

Όταν έχετε πολλά προϊόντα, χρειάζεστε μια σαφή και απλή στη χρήση πλοήγηση. Τα φίλτρα αναζήτησης είναι απαραίτητα σε κάθε κατασκευή eshop. Χρειάζεστε έξυπνες προτάσεις αναζήτησης ιστοσελίδας, ώστε ο επισκέπτης να βρίσκει ό,τι αναζητά.

Καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Εάν είναι πιο εύκολο να σας βρει κάποιος χρήστης, τότε είναι πιο πιθανό να σας προτιμήσει. Η κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης αφορά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας ώστε να είναι φιλική ως προς αυτές. Κανείς δεν πρόκειται να περιηγηθεί σε ολόκληρο το διαδίκτυο για να βρει την καλύτερη δυνατή προσφορά. Ακόμα κι αν έχετε το φθηνότερο κατάστημα, αν δεν μπορούν εύκολα να σας βρουν στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων, τότε δε θα έχετε πωλήσεις. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της είναι SEO Optimized.

Σε κάθε περίπτωση πάντα θα υπάρχουν ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο που θα πρέπει να ανταγωνίζεστε μαζί τους για το μερίδιο της αγοράς. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα σε κάθε κατασκευή eshop και η ιστοσελίδα σας να συμβαδίζει με τους τελευταίους κανονισμούς που θέτει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO.

Εάν επιθυμείτε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον εκπρόσωπο από την ομάδα της AppGene. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό για θέματα όπως την κατασκευή eshop και τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι στη διάθεσή σας, ώστε να βοηθήσει στην επίτευξη της καλύτερης κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, και να οδηγήσει την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.