BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη στο mobile website

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Πώς θα επιτύχετε βελτίωση εμπειρίας χρήστη σε κάθε mobile website; Φανταστείτε ολόκληρο το διαδίκτυο στην παλάμη του χεριού σας, όποτε θέλετε και όπου θέλετε. Λοιπόν, το μαντέψατε, μιλάμε για τα smartphones! Αυτές τις απόλυτα φορητές και εύχρηστες συσκευές που όλοι ξέρετε. Υπάρχει μία ολόκληρη αγορά που περιλαμβάνει εφαρμογές για κινητά και μία εντελώς διαφορετική για ιστοσελίδες φιλικές προς κινητά.

Η μετατροπή των ιστοσελίδων σε φιλικές προς κινητά είναι πολύ δύσκολη και έχει περιορισμούς που δεν βρίσκουν οι χρήστες των εφαρμογών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την απόφαση σας αν θα διαλέξετε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα ή μία εφαρμογή για κινητά για την επιχείρησή σας. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστείτε πρώτα τη δημιουργία ιστοσελίδας φιλικής προς κινητά.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε για την βελτίωση της εμπειρίας χρήστη που θέλετε να προσφέρετε.

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Η πρώτη προσέγγιση να είναι κυρίως για κινητά

Η αγορά των σταθερών υπολογιστών τείνει να φθίνει και ο χρόνος ανταπόκρισης των ιστοσελίδων γίνεται χειρότερος. Η πρώτη προσέγγιση για κινητά είναι μία προσέγγιση που επικεντρώνεται στη εξολοκλήρου δημιουργία site για κινητά, παρά ενός site που ανταποκρίνεται στα κινητά. Επιπλέον επικεντρώνεται πλήρως στη βελτίωση εμπειρίας χρήστη που προσφέρει αντί να λειτουργεί απλά στα κινητά.

Πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους όταν ήταν στην ακμή τους οι σταθεροί υπολογιστές. Έτσι σχεδιάζουν να παραλείψουν την πρώτη προσέγγιση για κινητά και να προχωρήσουν απλά στην δημιουργία site. Σκοπός  απλά να ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές. Αυτό θα βοηθήσει απλά στην προσαρμογή του site για να χωράει στις οθόνες των κινητών αλλά θα καταστρέψει την εμπειρία του χρήστη. Είναι μία φθηνή και γρήγορη λύση και συνήθως λειτουργεί για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Πιθανότατα όμως, δε θα λειτουργήσει για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που περιμένουν αύξηση εσόδων.

Κρατήστε το απλό

Η ευκολία στη χρήση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την ανταπόκριση των πελατών στο mobile site σας. Όταν οι άνθρωποι ψάχνουν να αγοράσουν πολλά προϊόντα είναι σημαντικό να κρατάτε το site σας απλό ώστε να μπορούν να σκρολάρουν εύκολα.

Η ελαχιστοποίηση του κώδικα είναι άκρως ωφέλιμη για την ιστοσελίδα σας. Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια για κάθε κατασκευή eshop. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις όταν πουλάτε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων, η ελαχιστοποίηση κώδικα θα σας δώσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Οι πολλές πληροφορίες επίσης μπορεί να απωθήσουν έναν πιθανό πελάτη. Το απλό είναι πολλές φορές καλό, αλλά καμία φορά το να βλέπουμε τι θέλουν οι πελάτες είναι καλύτερο. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε την ιστοσελίδα σας και από την οπτική του πελάτη και αν θα θέλατε εσείς να ψωνίσετε από εκεί.

Φιλτράρισμα και ταξινόμηση

Το φιλτράρισμα και η ταξινόμηση είναι αναγκαία για κάθε e-commerce site για κινητά. Το να το κάνετε σωστά απαιτεί πολύ δουλειά. Δώστε επιλογές στους χρήστες σας για ότι χρειάζονται και μεγιστοποιήστε το customer conversion. Μην προσπαθήσετε να αλλοιώσετε το πάνω μέρος της σελίδα σας με προεπιλογές και διαφημίσεις. Κρατήστε το για να βάλετε τα πιο δημοφιλή προϊόντα σας με βάση τις κριτικές των πελατών σας. Τέλος αφήστε τους πελάτες σας να γράψουν κριτικές και δώστε επιλογή να μπορούν να ταξινομούν τα προϊόντα σας με βάση αυτές.

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Κομψή και σωστή σχεδίαση

Η κύρια σελίδα ενός συγκεκριμένου προϊόντος είναι αυτή που ορίζει τη γραμμή μεταξύ ενός πελάτη που αγοράζει το προϊόν και ενός που φεύγει. Τα κινητά τηλέφωνα σήμερα γίνονται μεγαλύτερα κάθε μέρα. Σκεφτείτε και τους δύο τύπους χρηστών, αριστερόχειρες και δεξιόχειρες. Βεβαιωθείτε ότι κάθε CTA είναι προσβάσιμο από τους αντίχειρες και των δύο χρηστών (δεξιόχειρων και αριστερόχειρων). Σε κανένα δεν αρέσει να παιδεύεται όταν πρόκειται για περιήγηση (ειδικά ψώνια). Διατηρήστε την ποιότητα της εικόνας του προϊόντος και μεγεθύνετε το ζουμ, για να διασφαλίσετε μία σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

Υπάρχουν εκατομμύρια τεχνικές για την βελτίωση εμπειρίας χρήστη ωστόσο αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους άλλους είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδας σας. Πολλές ιστοσελίδες ξεκινούν και κλείνουν καθημερινά και η σκέψη σας είναι πολύ απαραίτητη για να διασφαλιστεί η διατήρηση του πελάτη, αν όχι το ποσοστό μετατροπών. Υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι ιστότοποι στο διαδίκτυο και υπάρχουν για ένα και μόνο λόγο, για να σας εκμεταλλευτούν. Δεν υπονοούμε ότι ένας κακός σχεδιασμός δηλώνει απαραίτητα ότι η σελίδας σας είναι ψεύτικη, αλλά οι περισσότεροι χρήστες θα το πιστέψουν και θα τη θεωρήσουν μη εμπιστοσύνης. Φροντίστε λοιπόν να έχετε εικόνες υψηλής ανάλυσης, ωραίο σχεδιασμό και τοποθέτηση προϊόντων και θα δημιουργούσατε μία αίσθηση ασφάλειας στους πελάτες σας.

Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Η υπομονή είναι αρετή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι όπως και οι πελάτες σας θα την εξαντλήσουν όταν θα δούνε πόσο αργεί να φορτώσει η σελίδα σας. Ένα αργό site για κινητά δεν είναι καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου site. Η εγκατάλειψη καλαθιού και το bounce rate θα μιλήσουν από μόνα τους.

Κάθε κατασκευή eshop είναι πιο βαριά από ένα απλό site, καθώς σίγουρα περιέχει πιο πολλές εικόνες, σελίδες κτλ. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO και ο σχεδιασμός θα χρειαστούν για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας και να την κάνετε πιο γρήγορη. Έτσι θα προσφέρετε καλύτερη βελτίωση εμπειρίας χρήστη.

Είστε ένα βήμα πριν την κατασκευή ιστοσελίδας ή την ανακατασκευή της; Θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια για βελτίωση εμπειρίας χρήστη; Τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Στην AppGene η εξειδικευμένη ομάδα μας σε θέματα κατασκευής eshop και ιστοσελίδων φιλικές προς mobile συσκευές θα σας καθοδηγήσει σε όλη την διαδικασία για το μέγιστο αποτέλεσμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.