BLOG / BLOG

Δημιουργία fitness app: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

δημιουργία fitness app

Η υγεία και η φυσική κατάσταση ανήκει και θα έπρεπε να ανήκει στις προτεραιότητες όλων. Η δημιουργία fitness app έχει εξαλείψει τα προβλήματα που υπήρχαν στην εύρεση κατάλληλων γυμναστών και την πρόσβαση σε πληροφορίες για healthy lifestyle. Ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν τις mobile εφαρμογές fitness app, όπου περιλαμβάνουν, από ασκήσεις για απώλεια βάρους μέχρι υγιεινή διατροφή και δίαιτα με μία μόνο κίνηση στο smartphone τους.

δημιουργία fitness app

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο fitness app που χρειάζεστε

Πριν αποφασίσετε για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συμπεριληφθούν κατά την δημιουργία fitness app, είναι καλύτερο να καθορίσετε τον τύπο της εφαρμογής που χρειάζεστε. Ελέγξτε τους τύπους που είναι διαθέσιμοι στην αγορά και που στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες, όπως, mobile εφαρμογές διατροφής, mobile εφαρμογές παρακολούθησης της φυσικής δραστηριότητας και mobile εφαρμογές με ασκήσεις γυμναστικής.

Τύπος Fitness App
Περιγραφή
Παραδείγματα
Διαιτητικές και Διατροφολογικές Εφαρμογές

Αυτός ο τύπος fitness εφαρμογής λειτουργεί σαν συσκευή tracking για κάποια συγκεκριμένη λειτουργία, όπως τις συνήθειες διατροφής. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τα τρόφιμα που τρώνε και
η εφαρμογή βοηθά στην παρακολούθηση της ποσότητας θερμίδων που περιλαμβάνονται στα τρόφιμα που έχουν καταγραφεί. Η πρόσληψη νερού μπορεί επίσης να παρακολουθηθεί με αυτήν την εφαρμογή. Ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτόν τον τύπο εφαρμογής είναι η ενσωμάτωση ενός barcode scan που θα βοηθήσει τους χρήστες να καταχωρούν τις πληροφορίες σχετικά με τη θρεπτική αξία της επιλογής των τροφίμων που κάνουν.

MyFitnessPal, MyNetDiary, Waterlogged, Noom, Lose It!

Activity Tracking Εφαρμογές

Αυτός ο τύπος fitness εφαρμογής μπορεί να παρακολουθεί και να κάνει track τις διάφορες δραστηριότητες ή ασκήσεις που ο χρήστης επιλέγει να κάνει. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τρέξιμο, ποδηλασία και παρακολούθηση της άσκησης ανάλογα με τη δραστηριότητα που ο χρήστης επιλέγει να κάνει. Αυτού του είδους fitness εφαρμογή παρακολουθεί την απόσταση που διανύθηκε από το χρήστη. Ακόμα παρακολουθεί τον αριθμό των βημάτων που έκανε ή τους ορόφους που ανέβηκε και τις θερμίδες που έκαψε κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αυτών.

Strava, Nike Run Club, RunKeeper, Edmodo

Workout Εφαρμογές

Αυτός ο τύπος fitness εφαρμογής χρησιμεύει ως προσωπικός γυμναστής ή ένα εικονικό γυμναστήριο ή στούντιο άσκησης. Παρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης ή ασκήσεις, βασιζόμενο στους δικούς σας στόχους που έχετε θέσει στο γυμναστήριο, αν θέλετε να αυξήσετε μύες, να χάσετε βάρος κτλ. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιο μέρος του σώματος επιθυμούν να δουλέψουν, όπως Full Body, Upper Body, Core Strength, Lower Back ή ακόμα και να προσαρμόσουν μια συγκεκριμένη προπόνηση με βάση τις προτιμήσεις τους.

Sworkit, Tone It Up, Freeletics, Feeel, Nike Training club

Καθορίστε τα κύρια χαρακτηριστικά της mobile εφαρμογής

Κάθε fitness app έχει διαφορετική λειτουργία και μοναδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπάρχουν κάποια βασικά που απαιτούνται από μία mobile εφαρμογή fitness για να είναι πιο φιλική στους χρήστες της.

δημιουργία fitness app

Εγγραφή και σύνδεση

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το προσωπικό τους λογαριασμό ή να συνδεθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων τους στην εφαρμογή.

Προσωπικός λογαριασμός/ προφίλ χρήστη

Η ύπαρξη προφίλ χρήστη βοηθά στη συλλογή περισσότερων και συγκεκριμένων πληροφοριών όπως: στόχοι γυμναστικής, ηλικία, φύλο, βάρος, ύψος. Αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει πιο αποτελεσματικό και σχετικό πρόγραμμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Συνδεσιμότητα συσκευών

Είναι σημαντικό κατά τη δημιουργία fitness app, να υπολογίσετε η εφαρμογή να είναι συμβατή με όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές όπως τα wearables. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για συλλογή επιπλέον πληροφοριών όπως καρδιακοί παλμοί, καύση θερμίδων κλπ.

Παρακολούθηση δραστηριότητας χρηστών

Αυτή η λειτουργία της mobile εφαρμογής διατροφής βοηθάει τον χρήστη να παρακολουθεί την φυσική του δραστηριότητα και να έχει μία ακριβέστερη εικόνα της πορείας του.

δημιουργία fitness app

Τοποθεσία

Αυτό επιτρέπει τους χρήστες να δημιουργούν διαφορετικές διαδρομές για περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία. Επίσης βοηθάει να παρακολουθούν την απόσταση που διανύουν παρέχοντας τους κίνητρο για καλύτερη απόδοση.

Ειδοποιήσεις

Είναι σημαντικό για τους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για να τους υπενθυμίζουν να πετύχουν τους στόχους τους. Ωστόσο ο χρόνος και η συχνότητα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Προσθέστε περισσότερα χαρακτηριστικά στη δημιουργία mobile εφαρμογής

Πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι εξίσου σημαντικό στη δημιουργία fitness app να προσθέσετε χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν να προσελκύσετε και να διατηρήσετε τους χρήστες σας.

Θέστε στόχο

Ένα από τα αναπόσπαστα μέρη μίας mobile εφαρμογής fitness είναι η θέσπιση στόχου. Η δυνατότητα να επιτρέπεται στους χρήστες να καθορίζουν τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν αποτελεί κίνητρο για αυτούς.

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή tutorials

Η παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου σε ένα fitness app εφαρμογή μπορεί να κάνει τους χρήστες της να μείνουν αφοσιωμένοι και να αλληλεπιδρούν μαζί της.

Δώστε tips για fitness lifestyle, ασκησιολόγιο και τεχνικές για καλύτερο mindset.

δημιουργία fitness app

Gamification

Αυτή η λειτουργία δίνει περισσότερα κίνητρα στους χρήστες και τους εμποδίζει να την εγκαταλείψουν. Η παροχή ανταμοιβών και γενικά ο ανταγωνισμός δίνει στους χρήστες μία ισχυρή νοοτροπία για επιμείνουν και να πετύχουν τον στόχο τους.

Ενσωμάτωση social media

Η προσθήκη social media χαρακτηριστικών στην εφαρμογή παρέχει δωρεάν διαφήμιση για εσάς καθώς οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε στρατηγική social media. Έτσι οι χρήστες να μπορούν εύκολα να βρουν την εφαρμογή σας στα social και να πάρουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τόσο τα βασικά όσο και τα μοναδικά πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την δημιουργία fitness app για παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων υγείας στους χρήστες.

Επιλέξτε το μοντέλο χρηματοδότησης

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι στην περίπτωση που αποφασίσετε τη δημιουργία fitness app θα σας αποφέρει και έσοδα. Εδώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι δημιουργίας εσόδων.

Δημιουργία fitness app με αμοιβή

Προκειμένου οι χρήστες να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που θα τους δώσει η εφαρμογή fitness, θα πρέπει πρώτα να την αγοράσουν. Μία τεχνική που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η δωρεάν δοκιμή για κάποιο χρονικό διάστημα. Όταν οι χρήστες συνειδητοποιήσουν την αξία της να την αγοράσουν ή να πληρώσουν συνδρομή για να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν.

Δημιουργία fitness app με αγορές εντός εφαρμογής

Άν θέλετε να προσφέρετε ένα δωρεάν fitness app, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε εισόδημα από αυτό. Ενθαρρύνεται τους χρήστες σας να αγοράσουν κάτι από την εφαρμογή σας. Για παράδειγμα μία προηγμένη ρύθμιση χαρακτηριστικών ή ένα premium περιεχόμενο που μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο όταν αγοράζουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Δημιουργία fitness app με χρήση διαφημίσεων

Άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το fitness μπορούν να βρουν ενδιαφέρον και ωφέλιμο για αυτούς να διαφημιστούν στην εφαρμογή σας και να τις χρεώνεται με cost-per-mile προμήθεια.

Δημιουργία fitness app με δωρεάν παροχή

Προσφέρετε δωρεάν την εφαρμογή για βασικές λειτουργίες και δώστε στο χρήστη τη δυνατότητα να πληρώσει για περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Μακροπρόθεσμα οι χρήστες θα ενθαρρυνθούν να αγοράσουν χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας που ίσως χρειαστούν για ένα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Η δημιουργία fitness app μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά σίγουρα είναι το βήμα που θα οδηγήσει την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο. Μη ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά που σας παρουσιάσαμε κατά την ανάπτυξη εφαρμογής. Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα με χρόνια εμπειρία στη δημιουργία mobile εφαρμογών, θα σας βοηθήσει να κατασκευάσετε την ιδανική εφαρμογή διατροφής για εσάς που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και θα λατρέψει το κοινό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.