BLOG / BLOG

Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής: όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής

Σκέφτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα στη δημιουργία Food Delivery εφαρμογής;

Ο καθορισμός των αναγκών των χρηστών είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη δημιουργία Food Delivery εφαρμογής. Προτείνουμε να μάθετε τις απαιτήσεις της αγοράς, να βρείτε τα κοινά χαρακτηριστικά των mobile εφαρμογών Food Delivery και να υπολογίσετε το κατά προσέγγιση κόστος ανάπτυξης.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε προτάσεις σχετικά με την δημιουργία Food Delivery εφαρμογής και πως μπορεί να προσφέρει πραγματική αξία στους χρήστες της.

Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής: Ανάλυση αγοράς και καθορισμός των χαρακτηριστικών της εφαρμογής

Σύμφωνα με τα online στατιστικά στοιχεία οι προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση για ηλεκτρονικό delivery έχει αύξηση 300% απ’ ότι η κατανάλωση στα καταστήματα εστίασης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητούν νέες λύσεις για να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς. Ως εκ τούτου η δημιουργία Food Delivery εφαρμογής έχει γίνει απαραίτητη για τις επιχειρήσεις. Οι πελάτες ζητάνε απλή και γρήγορη πρόσβαση στο φαγητό, με ένα κλικ από το κινητό τους.

Τα εστιατόρια λοιπόν κάνουν αίτηση για τις υπηρεσίες γνωστών πλατφορμών food delivery, καθώς αυτές δημιουργούν επιτυχημένους διαύλους επικοινωνίας για παρουσίαση των εστιατορίων, αλλά και πωλήσεις. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές και να ανταγωνιστούν τις μεγάλες πλατφόρμες. Επομένως σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη δημιουργία Food Delivery εφαρμογής από την άποψη των πλατφορμών αυτών.

Το πρώτο βήμα κάθε επιχείρησης που ενδιαφέρεται για δημιουργία Food Delivery εφαρμογής πρέπει να είναι η ανάλυση αγοράς και η εύρεση των προτιμήσεων των καταναλωτών. Μία άλλη σημαντική πτυχή είναι η προσφορά ποικιλίας, ιδιαίτερης αξίας και μοναδικής εμπειρίας στους χρήστες μέσα από αυτές τις εφαρμογές. Η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών των εφαρμογών πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών και θα πρέπει να περιλαμβάνει λογαριασμό χρήστη, κατάλογο αγαθών ή υπηρεσιών, παραγγελίες, πληρωμές και ειδοποιήσεις. Προηγμένα χαρακτηριστικά όπως QR scan και AR τεχνολογία μπορούν να προστεθούν αργότερα. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι η δημιουργία Food Delivery εφαρμογής θα πρέπει να έχει σαν στόχο την λειτουργικότητα και να παρέχει μία μοναδική και ελκυστική εμπειρία, για να αντέξει στον ανταγωνισμό.

Παραδείγματα food delivery εφαρμογών και γιατί είναι δημοφιλείς

Θα ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες food delivery εφαρμογές του εξωτερικού και τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν τόσο δημοφιλείς.

Uber Eats

Η ήδη δημοφιλής εφαρμογή ταξί (Uber), κατέληξε στη δημιουργία ενός λογισμικού food delivery εφαρμογής για να προσελκύσουν εστιατόρια και πελάτες από όλο τον κόσμο. Αυτή η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί για ios και android συσκευές. Τα χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν είναι η προγραμματισμένη παράδοση, συναλλαγές χωρίς μετρητά, επιλογή παροχής tips στους διανομείς, εκτίμηση του χρόνου παράδοσης και τέλος της παρακολούθησης των παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο. Όσο αναφορά τα τέλη εξυπηρέτησης, η Uber Eats χρεώνει το 15% της συνολικής παραγγελίας.

Grubhub

Αυτή η εφαρμογή εξυπηρετεί πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Είναι γνωστή για την μεγάλη ποικιλία τροφίμων και τη συνεργασία τόσο με διεθνείς αλυσίδες όσο και με τοπικά εστιατόρια. Παρέχει την επιλογή για αναζήτηση όχι μόνο με βάση ονομασίες εστιατορίων αλλά και κατηγοριών όπως η κουζίνα (ιταλική, κινέζικη κλπ) και το είδος του γεύματος (πίτσα, σαλάτες κλπ). Τέλος ο πελάτης έχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύσει την τοποθεσία παράδοσης για να συντομεύσει την όλη διαδικασία. Επιπλέον, χρέωση δεν υπάρχει μόνο οι επιχειρήσεις μπορεί να θέσουν κάποιο ποσό για ελάχιστη παραγγελία.

Deliveroo

Ένα άλλο παράδειγμα food delivery εφαρμογής είναι αυτό του Deliveroo που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ασία. Η επιτυχία αυτής της εφαρμογής βασίζεται στην τοπική ποικιλία. Συνεργάζονται με κορυφαία εστιατόρια που συνήθως δεν προσφέρουν delivery υπηρεσίες. Η ποιότητα των υψηλότερων προτύπων βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εφαρμογής. Έχει περιορισμένη ακτίνα παραγγελίας αλλά μπορεί να παραδοθεί μέσα σε μισή ώρα. Οι χρεώσεις εξαρτώνται από την απόσταση και το χρόνο παράδοσης.

Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής: χαρακτηριστικά

Όταν μια επιχείρηση εστίασης θέλει να προχωρήσει σε δημιουργία Food Delivery εφαρμογής θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες όλων των μερών που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγγελιών. Παρακάτω λοιπόν έχουμε καταγράψει τον κατάλογο με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, ανάλογα τους ρόλους των χρηστών που εμπλέκονται σε μία τέτοια εφαρμογή.

Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής

Πελάτες

Απλή εγγραφή

Η διαδικασία της εγγραφής είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας μακροχρόνιας σχέσης με τους πελάτες σας. Εάν είναι πολύ περίπλοκο ή αργό το να εγγραφούν, δε θα επιστρέψουν για να ξανάχρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Δώστε δυνατότητες εγγραφής μέσω facebook και Google.

Παραγγελία

Λειτουργίες όπως η πρόσθεση, η επεξεργασία και η αφαίρεση προϊόντων είναι υποχρεωτική. Συμπεριλάβετε επίσης περίληψη παραγγελιών καθώς και επιλογή χρόνου παράδοσης για εκ των προτέρων παραγγελίες.

Διάφοροι τρόποι πληρωμής

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληρωμές εντός της εφαρμογής καθώς και επιλογές μετρητών θα χρησιμοποιηθούν συχνότερα από τους χρήστες. Προσθέστε συστήματα ασφάλειας πληρωμών και loyalty προγράμματα επιβράβευσης πελατών μέσω μπόνους πόντων.

Εκτίμηση χρόνου παράδοσης

Ο καθορισμός του χρόνου παράδοσης συμβάλει στη διαχείριση των προσδοκιών των πελατών και στη μείωση των καταγγελιών καθυστέρησης.

Παρακολούθηση παραγγελίας

Οι πελάτες προτιμούν να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με την εξέλιξη της παραγγελίας τους.

Κριτικές και βαθμολογία

Οι κριτικές των πελατών επηρεάζουν σημαντικά τις πωλήσεις καθώς οι πελάτες κάνουν παραγγελίες μόνο αφού διαβάσουν αρκετές κριτικές.

Ελκυστικό design

Η επιτυχία για τη δημιουργία Food Delivery εφαρμογής έχει να κάνει πολύ με τον UI σχεδιασμό. Οι λίστες των προϊόντων και οι κατάλογοι των εστιατορίων πρέπει να παρουσιαστούν με βάση τα πρότυπα που έχει το κάθε concept.

Η μηχανή αναζήτησης

Οι πελάτες δεν θέλουν να χάνουν χρόνο στην αναζήτηση γι’ αυτό συμπεριλάβετε φίλτρα όπως ονόματα εστιατορίων, τοποθεσία, είδος κουζίνας κλπ, ώστε να είναι εύκολο να βρουν αυτό που θέλουν.

Επιχειρήσεις εστίασης

Εγγραφή

Οι προγραμματιστές πρέπει να προσθέσουν αυτή την λειτουργία και στις επιχειρήσεις εστίασης. Οι απαιτήσεις εδώ είναι εντελώς διαφορετικές καθώς θα πρέπει να περιλαμβάνουν διαδικασίες επαλήθευσης διεύθυνσης, επιχειρηματικές πληροφορίες κλπ. Θα πρέπει περισσότερο να είναι σαν ένα ερωτηματολόγιο.

Διαχείριση περιεχομένου

Τα εστιατόρια πρέπει να πάντα να προσθέτουν γενικές πληροφορίες όπως διεύθυνση, ώρες εργασίας κλπ

Ο καλά οργανωμένος σχεδιασμός UX επιτρέπει την εύκολη ενημέρωση, επεξεργασία ή διαγραφή στοιχείων του μενού, αλλαγή κόστους, φόρτωση φωτογραφιών κλπ.

Διαχείριση παραγγελιών

Η διαχείριση ξεκινά με την λήψη της παραγγελίας και την εξεύρεση τρόπων για την διεκπεραίωση της. Το προσωπικό μπορεί να ενημερώνει συνεχώς την κατάσταση, να διευκρινίζει λεπτομέρειες απευθείας στους πελάτες και να στέλνει ειδοποιήσεις για να κρατάει επαφή με τους πελάτες και τους διανομείς.

Πίνακας διαχείρισης εστιατορίων

Διατηρεί αρχεία με τη βοήθεια των οποίων είναι δυνατή η ανάλυση των ποσοστών της δημοτικότητας των φαγητών, των προτιμήσεων των πελατών και περιλαμβάνει ιστορικό πληρωμών καθώς και επιλογές για αλλαγές στο μενού και την περιγραφή των πιάτων.

Διανομείς

Εγγραφή

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν food delivery εφαρμογές έχουν δικούς τους διανομείς ή χρησιμοποιούν την βοήθεια ανεξάρτητων φορέων οι οποίοι θα πρέπει να εγγράφονται στο σύστημα για να αρχίσουν να εργάζονται. Θα πρέπει λοιπόν να καταχωρηθούν και τις περιπτώσεις τα στοιχεία τους και να επικυρωθούν.

Διαχείριση παραγγελιών

Οι διανομείς με αυτή την λειτουργία έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία και ανάλογα με τις πληροφορίες μπορούν να την δεχτούν ή να την απορρίψουν.

Ενημέρωση κατάστασης παραγγελίας

Οι διανομείς πρέπει να ενημερώνουν τουλάχιστον δυο φορές την κατάσταση της παραγγελίας μία όταν την παραλαμβάνουν και μία όταν την παραδίνουν. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και στα δυο μέρη να ενημερωθούν και κρατάει υπόλογους τους διανομείς μέχρι να ολοκληρώσουν την παράδοση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η Δημιουργία Food Delivery εφαρμογής απαιτεί επαγγελματίες, χρόνο και πόρους. Στην AppGene η εξειδικευμένη ομάδας στη δημιουργία mobile εφαρμογής θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την food delivery εφαρμογή που χρειάζεστε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.