BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου: τι να περιμένετε

Μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου

Μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου: τι προμηνύουν οι αλλαγές που βιώνουμε καθημερινά;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία μεγάλη βιομηχανία. Πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που όλοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στο παρακάτω άρθρο θα συζητήσουμε για το επόμενο μεγάλο μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, έτσι ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε τι να περιμένετε στον κλάδο σας.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις προβλέψεις γύρω από το μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου:

Αναδυόμενες αγορές

Οι αναδυόμενες αγορές όπως της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ρωσίας κλπ αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναμένεται μέχρι το 2022 ο αριθμός των καταναλωτών που θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε αυτές τις αγορές να φτάσει τα 3 δις. Από την άλλη εκτιμάται ότι το 20% όλων των αγορών θα προέρχεται από αυτές τις χώρες. Και τι σημαίνει αυτό; Πολλές πιθανές πωλήσεις. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι αυτές οι αγορές είναι σχετικά ανεκμετάλλευτες από τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

B2B ιστοσελίδες

Αυτές τις μέρες το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν κυριαρχείτε από B2C επιχειρήσεις. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού Β2Β με τη σειρά τους αναμένεται να αναπτυχθούν στο εγγύς μέλλον. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία αυξανόμενη τάση όπου οι επιχειρήσεις αγοράζουν λογισμικό, προϊόντα και υπηρεσίες. Το B2B δεν αφορά πλέον τους χονδρέμπορους που πωλούν σε λιανοπωλητές. Αντ’αυτού είναι μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία που κυριαρχείτε από εταιρίες που παρέχουν SaaS υπηρεσίες και εταιρίες τεχνολογίας. Τέτοιες τεχνολογίες διευκολύνουν τη ζωή μας και κάνουν τις επιχειρήσεις πιο κερδοφόρες. Κατα συνέπεια, κάθε χρόνο οι εταιρίες διαθέτουν ολοένα και μεγαλύτερο προϋπολογισμό στις αγορές B2B.

Αυτοματισμοί

Η αυτοματοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα βιώσιμο στοιχείο των online επιχειρήσεων. Ξεκινάει από το μάρκετινγκ και φτάνει μέχρι τη αποθήκευση και ακόμα περισσότερο. Σε αυτό το στάδιο κάθε επιχείρηση έχει ένα αυτοματοποιημένο στοιχείο σε ένα βαθμό. Έτσι ελευθερώνεται χρόνος από τους εργαζομένους και πόροι από τις επιχειρήσεις για πιο σημαντικό έργο. Για παράδειγμα οι επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες αποθήκες μπορούν να επενδύσουν σε ρομπότ προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να απελευθερώσουν προσωπικό ώστε να αντεπεξέλθουν σε πιο κρίσιμα ζητήματα. Αναρωτιέστε που μπορεί να φτάσει ο αυτοματισμός του ηλεκτρονικού εμπορίου; Sky is the limit!

Εξατομίκευση

Η εμπειρία που θα προσφέρει στο μέλλον το ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι πιο εξατομικευμένη. Αυτό θεωρείτε μία φάρσα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο το επόμενο κύμα εξατομίκευσης θα κάνει μεγαλύτερη αίσθηση και θα προβλέπει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών. Κάθε άτομο θα αποκτάει διαφορετική εμπειρία με βάση τη γεωγραφική του θέση, το ιστορικό αναζήτησης, την παρελθούσα συμπεριφορά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Σχετικό περιεχόμενο

Οι καταναλωτές προτιμούν brand που πρεσβεύουν αξίες. Οι επιχειρήσεις δηλαδή μεταφέρουν τις αξίες τους με εξατομικευμένο τρόπο στον αγοραστή ο οποίος απαιτεί περιεχόμενο. Έτσι οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κινούνται προς την δημιουργία πιο σχετικού και χρήσιμου περιεχομένου για τους αγοραστές καθώς αποφέρει μεγαλύτερο engagement. Η τεχνολογία θα βοηθήσει αυτή η διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα.

Μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου

Καλύτερη εξυπηρέτηση και εμπειρία αγορών

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στο μέλλον αναμένεται να κατευθυνθεί προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και να βελτιώσει την εμπειρία αγορών που προσφέρει. Υπήρξε μία εποχή που δόθηκε έμφαση στην παροχή φθηνότερων υπηρεσιών. Ωστόσο οι μελλοντικοί νικητές του ηλεκτρονικού εμπορίου θα στραφούν προς την παροχή αξίας στους πελάτες. Αυτό που το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένει είναι τα συστήματα που θα επιτρέψουν τις επιχειρήσεις να προσφέρουν εξατομικευμένες πωλήσεις και θα μπορέσουν να συνδέσουν τους πελάτες με τα προϊόντα που θέλουν με το σωστό περιεχόμενο. Οι επιχειρήσεις που φτιάχνουν από την αρχή τα συστήματα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Tεχνητή νοημοσύνη και Chatbots: θα επηρεάσουν το μέλλον ηλεκτρονικού εμπορίου;

Τι να περιμένετε στο μέλλον από το ηλεκτρονικό εμπόριο; Μα φυσικά την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των chatbot. Παρά την ύπαρξη τους τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βοηθούν στην απάντηση ερωτήσεων από τους πελάτες και ακόμα περισσότερα. Μία τέτοια προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και δεν έχουν αρκετούς πόρους για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους 24 ώρες το 24ωρο. Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί να διαχειριστεί τα επίπεδα των αποθεμάτων, τις παραγγελίες και πολλές άλλες διαδικασίες και να εξοικονομηθεί χρόνος. Κάθε χρόνο η τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbot εφαρμόζονται σε ολοένα και περισσότερους κλάδους.

Οι μελλοντικές προβλέψεις δεν έρχονται με πιθανότητες και χρονοδιαγράμματα. Το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις τάσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.