BLOG / DIGITAL MARKETING

Κορονοϊός και ενέργειες SEO: γιατί να μη διακόψετε

Κορονοϊός και ενέργειες SEO: ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να σταματήσετε τις ενέργειες SEO κατά την διάρκεια της πανδημίας;

Η παγκόσμια πανδημία γνωστή και ως COVID-19 επηρεάζει σχεδόν κάθε μέρος της ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθώς η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται από τον αντίκτυπο αυτής της ασθένειας, οι επιχειρήσεις αλλάζουν στρατηγικές. Πολλές φορές ετοιμάζονται και για το χειρότερο. Στην πραγματικότητα όμως, ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να γίνει μία καλή ευκαιρία για πολλές από αυτές να αναπτυχθούν περισσότερο. Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές θα είναι όσοι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO.

Λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να συνεχίσετε τις ενέργειες SEO

Οι ενέργειες SEO μπορεί να αποφέρουν χρηματικά κέρδη στον καιρό του Κορονοιού

Σε περιόδους χαμηλής δραστηριότητας το cash flow είναι ο βασιλιάς. Οι επιχειρήσεις που έχουν cash flow μπορούν να αντεπεξέλθουν πιο εύκολα και να επιβιώσουν. Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης, τόσο το πληρωμένο όσο και οργανικό, παράγει πωλήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καταναλωτής συνδέεται με το brand σας όταν ψάχνει για ένα προϊόν ή υπηρεσία. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν ανάγκη από προϊόντα και υπηρεσίες ακόμα κι αν βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι μένουν σπίτι σίγουρα θα ψάξουν περισσότερο, παρά λιγότερο. Τοποθετώντας το brand σας μπροστά σε αυτούς που ψάχνουν κάνετε την απόφαση τους για αγορά πιο εύκολη.

Η αναζήτηση είναι μετρήσιμη

Αν αντιμετωπίζατε δυσκολίες στον προϋπολογισμό, θα έπρεπε να μεταφέρετε τις προσπάθειες προσέλκυσης πελατών σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη πρόθεση άμεσης αγοράς. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO κάνει ακριβώς αυτό, και το πιο σημαντικό; Μπορείτε να δείτε αν έχει επιτυχία. Το μόνο χρειάζεται να κάνετε είναι να δείτε τις πωλήσεις και τους πιθανούς πελάτες σας μέσω των analytics. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε τον προϋπολογισμό σας. Η συμπεριφορά των καταναλωτών είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες γι’αυτό είναι σημαντικό οι προσπάθειες μάρκετινγκ να μπορούν να διαμορφώνονται βάση των καινούργιων δεδομένων. Το SEO Optimization είναι από την φύση του ευμετάβλητο. Μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα δεδομένα και την διάθεση των καταναλωτών. Όταν δεν έχετε μεγάλο προϋπολογισμό, κάθε ευρώ μετράει.

Κορονοϊός και ενέργειες SEO

Όταν υπάρχει έλλειψη αγαθών, οι άνθρωποι αναζητούν

Υπάρχει ήδη ένδειξη ότι μερικά αγαθά θα είναι δύσκολο να βρεθούν στο άμεσο μέλλον. Σίγουρα αυτή την στιγμή το πρώτο σε αναζήτηση προϊόν στο internet είναι το «αντισηπτικό» όπου η αξία του μετριέται σε χρυσό. Όταν τα εμπορεύματα είναι σπάνια ή μη διαθέσιμα, οι καταναλωτές θα αναζητήσουν εναλλακτικές σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Αν μπορείτε να είστε στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν οι άνθρωποι ψάχνουν προϊόντα προς έλλειψη, η επιχείρηση σας θα γίνει αποδέκτης ενός απροσδόκητου ενδιαφέροντος. Οι τύποι προϊόντων που θα δούμε να είναι σε έλλειψη τους επόμενους μήνες είναι κάτι πρωτοφανές στη ζωή μας. Οι SEO experts που θα συνεργαστείτε πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά και να ψάχνουν ευκαιρίες για να:

• Επωφεληθούν από την έλλειψη συγκεκριμένων προϊόντων
• Αρχίσουν να δουλεύουν την κατάταξη τους για αυτά τα προϊόντα και ότι έχει σχέση γύρω από αυτά

Πολλοί SEO experts θα αρχίσουν να δημιουργούν καμπάνιες για τα υποκατάστατα αγαθά καθώς οι λέξεις κλειδιά για τα κανονικά θα είναι ακριβές.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται προϊόντα και υπηρεσίες

Παρά το γεγονός ότι πολλοί σκέφτονται ότι θα αργήσουμε πολύ να επανέλθουμε από όλο αυτό, θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να χρειάζονται προϊόντα και υπηρεσίες. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος να τους προσεγγίσετε είναι μέσω της υπηρεσίας βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO σε κάθε κατασκευή eshop. Σίγουρα δεν είναι η γρήγορη διαδικασία αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τα οργανικά αποτελέσματα του Google, ειδικά σε περιόδους που δεν τον ενδιαφέρουν τόσο οι διαφημίσεις.

Κάποια στιγμή θα επιστρέψει η κανονικότητα

Τελικά, τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν. Μπορεί η ζωή να είναι λίγο διαφορετική και να υπάρξει μία διαφορετική πραγματικότητα, αλλά ο κόσμος θα σταθεροποιηθεί. Οι υπηρεσίες SEO, θα εξακολουθούν να είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προσέγγισης πελατών. Ενώ μπορεί να δει κανείς σχετικά γρήγορα αποτελέσματα από το SEO σε μικρό χρονικό διάστημα, η συνολική αποτελεσματικότητα δεν επιτυγχάνεται σε μία νύχτα. Όσοι επενδύουν ακόμα και σε καιρούς αδράνειας θα έχουν το πλεονέκτημα. Μπορείτε να δημιουργήσετε SEO καμπάνιες που θα σας φέρνουν έσοδα για τα επόμενα χρόνια και να σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που έρχονται.

Κορονοϊός και ενέργειες SEO πάνε μαζί

Σας προτείνουμε λοιπόν όχι μόνο να συνεχίσετε τις επιθετικές στρατηγικές SEO αλλά αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη, να ξεκινήσετε σήμερα. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προσέλκυσης πελατών ακόμα και σε περιόδους αδράνειας της αγοράς. Το είδαμε να συμβαίνει το 2009 και θα συμβεί και τώρα. Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα. Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα στις υπηρεσίες digital marketing και βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, θα σας βοηθήσει να οδηγήσετε την online επιχείρηση σας στην επιτυχία, ακόμα και σε αυτή την αβέβαιη εποχή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.