BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός;

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός; Τι να προτιμήσετε κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας; Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Είναι υπέροχο το συναίσθημα του να είστε ένας νέος επιχειρηματίας, καθώς έχετε δουλέψει σκληρά για να φτάσετε σε αυτή τη μέρα. Αδιαμφισβήτητα, έχετε πάθος για τη δουλειά σας, αλλά το μυστικό για να επιβιώσετε στον ψηφιακό κόσμο είναι να παραμείνετε online. Δεν έχει σημασία αν έχετε εισέλθει στην αγορά με προϊόντα μικρής κλίμακας. Το να έχετε το δικό σας custom σχεδιασμό ιστοσελίδας παίζει καθοριστικό ρόλο. Όπως ήδη ξέρετε, ο κόσμος κινείται προς την ψηφιοποίηση και το κοινό στόχος είναι ένα μέρος αυτής της τάσης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Η διαχείριση μιας ιστοσελίδας δεν είναι εύκολη για εκείνους που δεν κατέχουν κάποιο τεχνολογικό υπόβαθρο. Μπορείτε να αναζητήσετε την καλύτερη εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Υπάρχουν πλέον εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την ιστοσελίδα σας, κάποιο έτοιμο template ιστοσελίδας έτσι ώστε να είναι φιλική προς το χρήστη, αλλά δεν είναι κάτι που θα προτείναμε να κάνετε μόνοι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι σωστές επιλογές, για ένα άριστο αποτέλεσμα.  Μια άλλη επιλογή είναι ο custom σχεδιασμός ιστοσελίδας. Αλλά τελικά τι πρέπει να επιλέξετε; Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός ιστοσελίδας;

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός

Πως μπορούν τα templates ιστοσελίδων να σας βοηθήσουν;

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές σας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ιστοσελίδα σας βάσει συγκεκριμένων προτύπων και να προσθέσετε περιεχόμενο ή εικόνες. Αν το budget σας είναι χαμηλό ή αν θέλετε να κάνετε κάποιες δοκιμές για το αν η ιστοσελίδα σας μπορεί να σας προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα, τότε η χρήση templates ιστοσελίδων είναι ιδανική επιλογή. Παρόλα αυτά, πρέπει να έχετε κατά νου ένα πράγμα: όταν επιλέγετε templates, αυτά έχουν ενσωματωμένα κάποια στοιχεία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει διάφορα πράγματα όπως την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας, την κατάταξή της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης κατά συνέπεια τη λειτουργικότητά της.

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός; Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα των templates ιστοσελίδων

  • Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο template με κάποια άλλη επιχείρηση. Αυτό καθιστά δύσκολο το να ξεχωρίσετε στην αγορά.
  • Τα templates ιστοσελίδων ακολουθούν πιστά έναν και μόνο κανόνα: «Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε». Αυτό περιορίζει την εξατομίκευση της ιστοσελίδας σας.
  • Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα προσαρμογής σε όλες τις συσκευές.
  • Κάποια templates δεν είναι φιλικά ως προς τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Θα πρέπει να την εξατομικεύσετε για να προσαρμοστεί στις προσδοκίες σας.
  • Δε μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα στοιχεία, διότι λειτουργούν βάσει ενός συγκεκριμένου προτύπου.
  • Είναι η καλύτερη επιλογή για νέους επιχειρηματίες με χαμηλό budget.
  • Σας γλιτώνουν χρόνο κατά τη σχεδίαση website.
  • Είναι πιο οικονομικά τις περισσότερες φορές.

Πλεονεκτήματα custom κατασκευή ιστοσελίδας

Οι εξατομικευμένες ιστοσελίδες έχουν μια ολόκληρη ομάδα που σας στηρίζει σε κάθε σας βήμα. Η διαδικασία ξεκινά με την κατανόηση του κοινού – στόχου, το πώς θέλετε να λειτουργεί η ιστοσελίδα σας, που θέλετε να φτάσετε και ποια θέλετε να είναι η εταιρική ταυτότητα σας στο διαδίκτυο.

Αδιαμφισβήτητα, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO παίζει σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που η ιστοσελίδα σας είναι online. Οι υπηρεσίες SEO σας βοηθούν να είστε ορατοί στο διαδικτυακό κόσμο. Δυστυχώς, τα templates δεν είναι SEO – friendly και γι’ αυτό το λόγο πολλοί προτιμούν την εξατομικευμένη δημιουργία website.

Η custom κατασκευή ιστοσελίδας απαιτεί περισσότερο χρόνο να ολοκληρωθεί συγκριτικά με τα templates, διότι όλα είναι εξατομικευμένα από την ανάπτυξη στρατηγικής έως και την επιλογή κατάλληλων τόνων για την επιθυμητή ψυχολογία χρωμάτων ιστοσελίδας. Παρά το γεγονός ότι είναι χρονοβόρο, θα σας γλιτώσει χρόνο σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Και μη ξεχνάτε το πιο σημαντικό: δεν υπάρχει περιορισμός!

Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός

Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του custom σχεδιασμού ιστοσελίδας

  • Έχετε ένα μοναδικά σχεδιασμένο website που θα αναδείξει την εταιρική ταυτότητα σας στην αγορά.
  • Μια εξατομικευμένη ιστοσελίδα προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησης σας.
  • Το site δοκιμάζεται, ώστε να μπορεί να δουλέψει σε όλους τους browser.
  • Οι custom – built ιστοσελίδες είναι SEO – friendly κι άρα μπορείτε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
  • Είναι πιο ακριβό σε σχέση με ένα έτοιμο template και απαιτεί περισσότερο χρόνο υλοποίησης.
  • Η ιστοσελίδα σας θα αναπτύσσεται παράλληλα με την επιχείρηση σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσετε, μελλοντικά, ιδέες με την αλλαγή των τάσεων στην αγορά. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
  • Όποια εταιρεία σας βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια για την κατασκευή ιστοσελίδας θα είναι εκεί και μετά το τέλος της συνεργασίας σας.

Τι είναι καλύτερο τελικά; Templates ιστοσελίδων ή custom σχεδιασμός;

Εν ολίγοις, η καλύτερη επιλογή είναι η custom κατασκευή ιστοσελίδας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια πιο ακριβή διαδικασία, θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Παρόλα αυτά, αν δε μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο κόστος ενός εξατομικευμένου site καλό θα ήταν να περιμένετε ωσότου να συγκεντρώσετε το επιθυμητό ποσό και να προχωρήσετε στην υλοποίηση του από το να ξοδέψετε χρήματα σε templates που δε θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια για την σχεδίαση ιστοσελίδων, γι’ αυτό επικοινωνήστε μαζί μας για να αποκτήσετε το site που έχετε ονειρευτεί!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.