BLOG / BLOG

Πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών: 6 στάδια

πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κάθε πελάτης είναι μοναδικός. Κάποιοι έχουν μία σαφή εικόνα για το τι θέλουν, ενώ μερικοί χρειάζονται βοήθεια για να περιορίσουν τις ιδέες τους. Είναι μεγάλη πρόκληση όπως ακούγεται αλλά το πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών το κάνει εύκολο. Το σημαντικότερο είναι η αποτελεσματική επικοινωνία για να κατανοηθούν πλήρως οι απαιτήσεις των πελατών.

«Ένας στόχος χωρίς πλάνο είναι απλά ευχή» – Antoine de Saint-Exupery

Τα εξαιρετικά προϊόντα δεν συμβαίνουν τυχαία. Δημιουργούνται μέσα από την κατανόηση των λειτουργικών χαρακτηριστικών, των προτιμήσεων, των προθεσμιών και του προϋπολογισμού, που έχουν συζητηθεί διεξοδικά στο πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών.

Παρακάτω θα δούμε τα κυριότερα στάδια στο πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών:

Αποτελεσματική επικοινωνία

Η καλή, διαφανής επικοινωνία που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη είναι σημαντική καθώς βοηθάει στην κατανόηση των προσδοκιών του πελάτη. Ο πελάτης ωστόσο αναμένεται να συμμετέχει καθ’ όλη την διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης του προϊόντος.

Η επιλογή της ομάδας

Κάθε προϊόν είναι μοναδικό και οι απαιτήσεις του διαφορετικές. Η επιλογή της ομάδας είναι σημαντική. Χρειάζονται προγραμματιστές που να έχουν εμπειρία σχετικά με τον χώρο που θα δραστηριοποιηθεί η εφαρμογή. Οι καλύτερες ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές εφαρμογές για κινητά που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Η έννοια του προϊόντος στο πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών

Η επιλεγμένη ομάδα βασισμένη στις πληροφορίες που πήρε από το πρώτο στάδιο είναι πλέον σε θέση να εστιάσει την προσοχή της στη δημιουργία της έννοιας του προϊόντος. Με βασικά χαρακτηριστικά που βασίζονται στις απαιτήσεις του πελάτη, στον χρόνο και τον προϋπολογισμό που έχει καθορίσει. Αυτή η ομάδα, είναι που προσφέρει στους πελάτες συμβουλές σχετικά με διάφορες πτυχές του προϊόντος, όπως την ανάπτυξη ιδεών, το σχεδιασμό και την οριστικοποίηση των απαιτήσεων που απαιτούνται για την δημιουργία mobile εφαρμογής.

Wireframes

Η έννοια του προϊόντος που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο στάδιο έρχεται τώρα στην ζωή μέσω των wireframes. Είναι το στάδιο που επιτρέπει στον πελάτη να ρίξει μια ματιά στο σχέδιο της οριστικής εφαρμογής. Μία τέτοια απεικόνιση δίνει στον πελάτη μία γεύση από το τελικό προϊόν και διασφαλίζει ότι όσα συμφωνήθηκαν είναι και αυτά που δημιουργούνται.

Συζητήστε το σχεδιασμό, βασικό στοιχείο για το πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών

Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εκτεταμένων συζητήσεων με τον πελάτη σχετικά με το σχεδιασμό mobile εφαρμογής. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ποσότητα των ερωτήσεων καθώς πολλές εφαρμογές αποτυγχάνουν λόγω κακής σχεδίασης.

πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών

Καταγραφή του έργου

Αυτή είναι η τελευταία πτυχή στο πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε:

  • Ιστορίες χρηστών: αφηγήσεις χρηστών που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την κατανόηση της λειτουργικότητας του τελικού προϊόντος.
  • Λεπτομερής εκτίμηση: μία συλλογή όλων των χαρακτηριστικών που θα έχει η εφαρμογή και το χρόνο που θα απαιτηθεί.
  • Project plan: μία εκτίμηση χρόνου χωρισμένη σε sprint, όπου στο τέλος του κάθε sprint ο πελάτης θα λαμβάνει ένα προϊόν.
  • Τεχνικές απαιτήσεις: καταγραφή των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων όπως της γλώσσας προγραμματισμού, της προσέγγισης και των εξωτερικών APIs που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Η αστοχία στο πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών έχει οδηγήσει στην αποτυχία πολλών από αυτών. Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, η ύπαρξη πλάνου βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου. Προσφέρει μια αίσθηση στόχου και βοηθά τους προγραμματιστές να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών μέσα στα πλαίσια του μπάτζετ και του χρονοδιαγράμματος.

Έχετε κορυφαίες ιδέες για εφαρμογές κινητών και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πλάνο δημιουργίας mobile εφαρμογών; Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα στη δημιουργία mobile εφαρμογής είναι εδώ να σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα για εσάς και την επιχείρηση σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.