BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Συμβουλές παραγωγικότητας & αυξημένη αποτελεσματικότητα

Συμβουλές παραγωγικότητας

Η αύξηση παραγωγικότητας είναι κάτι που πολλοί αναζητούμε καθημερινά. Το Ίντερνετ είναι γεμάτο συμβουλές παραγωγικότητας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς κάποιες πραγματικά χρήσιμες συμβουλές παραγωγικότητας που θα σας ωφελήσουν και θα σας οδηγήσουν να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα σε πολλαπλά σημεία της καθημερινής ζωής σας.

Συμβουλές παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας

Αρχεία

Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά online αρχεία. Εκεί μπορείτε να κάνετε σχόλια, να επεξεργαστείτε, να δείτε προηγούμενες εκδόσεις και να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους. Δώστε ξεκάθαρα ονόματα στα αρχεία αυτά για να μπορέσετε να τα εντοπίσετε ευκολότερα αργότερα. Ακόμα, φωτογραφίες των αρχείων σας στο κινητό, θα σας σώσουν πολύτιμο χρόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Συντομεύσεις

Ρυθμίστε το κινητό σας, ώστε με μια λέξη – κλειδί να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε emails και links. Χρησιμοποιήστε συντομεύσεις πληκτρολογίου παντού. Εξοικονομείτε ένα δευτερόλεπτο, αλλά εκατοντάδες λειτουργίες κάθε μέρα σας εξοικονομούν αρκετά λεπτά, τα οποία στο μήνα μετατρέπονται σε ώρες. Χρησιμοποιήστε την επιλογή “Απάντηση σε όλους”, όταν απαντάτε σε ένα ομαδικό μήνυμα.

Συνήθειες

Ελέγξετε τα email και τα μηνύματα σας μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Χάνετε τη συγκέντρωση σας κάθε φορά που σας αποσπούν την προσοχή. Κατηγοριοποιήστε τις πληροφορίες. Είναι ευκολότερο να βρείτε τα απαραίτητα αρχεία σε ένα ιεραρχικά δομημένο περιβάλλον. Σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε πρότυπα κείμενα. Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε αργότερα. Είναι ήδη ευκολότερο από το να δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν.

Εξοικονόμηση χρόνου

Κατηγοριοποιήστε παρόμοιες εργασίες, απαντήστε στα email μια φορά. Ορίστε την ταχύτητα του ποντικιού στην υψηλότερη δυνατή ταχύτητα. Τέλος, μην καθυστερείτε. Κάποιος άλλος χάνει χρόνο για πιο σημαντικά θέματα, περιμένοντας σας.

Συμβουλές παραγωγικότητας

Συμβουλές για παραγωγικότητα στο smartphone

Χρησιμοποιήστε τις σημειώσεις του κινητού. Γράψτε όλες τις νέες ιδέες σας για να τις επεξεργαστείτε αργότερα. Επίσης, χρησιμοποιήστε λογισμικό αναγνώρισης φωνής για να μετατρέπετε μηνύματα σε κείμενο.  Θα σας εξοικονομήσει αρκετό  χρόνο από το να πληκτρολογείτε. Ακόμα και όταν οδηγείτε.

Συμβουλές για προσωπική παραγωγικότητα

Διαχείριση χρόνου

Κάνετε ένα πράγμα κάθε φορά. Μοιράστε το χρόνο σας ανάμεσα στα project που έχετε αναλάβει. Το multitasking μειώνει την παραγωγικότητα έως και 40%. Ακόμα, μην οδηγήστε στην υπερεργασία. Πράγματα που παίρνουν δύο ώρες μετά την 8ωρη βάρδια σας, μπορεί να χρειάζονται 10 λεπτά το επόμενο πρωί.  Επίσης, αν θέλετε να κοιμηθείτε, κάντε έναν γρήγορο ύπνο 10-20 λεπτών. Έτσι, θα ανακτήσετε δυνάμεις και θα ξεκουραστείτε.

Ελεύθερος χρόνος

Μην ξοδεύετε τα διαλείμματα σας μπροστά στον υπολογιστή ή το κινητό. Χωρίς κίνηση, το αίμα δεν οξυγονώνεται αρκετά και νιώθετε κουρασμένοι. Επίσης, προγραμματίστε τον ελεύθερο χρόνο σας. Μια άσκοπη αναμονή σε ένα αεροδρόμιο ή περιμένοντας το τραίνο μπορεί να σας κοστίσει αρκετές ώρες.

Αυτοβελτίωση

Γράψτε τις νέες πληροφορίες που λαμβάνετε, ώστε να τις μελετήσετε αργότερα. Είναι ευκολότερο να μάθετε κάτι πολύ καλά. Ακόμη, αποφύγετε τα αρνητικά συναισθήματα, διότι μειώνουν την παραγωγικότητα. Τέλος, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου αν δε μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα μόνοι σας.

συμβουλές παραγωγικότητας

 

Συμβουλές παραγωγικότητας και management

Οργάνωση

Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων με αρχεία, οδηγίες, κανονισμούς και συμβόλαια, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο κατά την εκπαίδευση νέων εργαζομένων. Ακόμη, αναθέσετε τις εργασίες σας, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην τα προβάλετε όλα. Γι’ αυτό το λόγο, προσλάβετε άτομα του ίδιου νοητικού επιπέδου με εσάς.

Αποφάσεις

Αποφασίστε ποιος θα αποφασίζει. Κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται από έμπιστα άτομα. Επίσης, αποφύγετε την λεπτομερειακές εξηγήσεις για να ελευθερώσετε χρόνο για πιο σημαντικά πράγματα κι έτσι οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Συμβουλές παραγωγικότητας για meetings

Πραγματοποιήσετε τα meeting σας στο γραφείο, ώστε να γλιτώσετε χρόνο σε μετακινήσεις. Ακόμη, πριν το meeting πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια λίστα με τα απαραίτητα προς συζήτηση θέματα και να έχετε καλέσει μόνο τα απαραίτητα άτομα. Αν δεν έχετε κάτι άλλο να συζητήσετε, απλά κλείστε τη συνάντηση. Τέλος, αποφύγετε τα meeting όσο μπορείτε σε περίπτωση που τα θέματα μπορούν να λυθούν με μια κλήση ή μήνυμα.

Συμβουλές παραγωγικότητας

Συμβουλές παραγωγικότητας στο σπίτι

Πρωινή ρουτίνα

Καλό είναι να γυμνάζεστε το πρωί, ώστε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσετε ψυχολογική ηρεμία. Επίσης, διατηρήστε τη ρουτίνα σας. Ξυπνώντας και αρχίζοντας δουλειά την ίδια ώρα κάθε μέρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μια παραγωγική μέρα. Ακόμα, η κατανάλωση καφέ πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι χρήσιμη, αλλιώς καλό θα ήταν να αντικαθίσταται με νερό για καλύτερη ενυδάτωση.

Ύπνος

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης το βράδυ, ώστε η διαχείριση social media να μη σας αποσπάσει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Κοιμηθείτε αρκετά, ιδανικά 8 ώρες την ημέρα.

Αγορές και συναλλαγές

Ορίστε ένα σύστημα αυτοματοποιημένων πληρωμών για τους λογαριασμούς σας, ώστε να αποφύγετε επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμα, πραγματοποιήστε τις αγορές σας διαδικτυακά για να γλιτώσετε χρόνο σε μετακινήσεις. Τέλος, γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγετε τις πολλές επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων.

Συμβουλές παραγωγικότητας

Τέλος

Η αύξηση παραγωγικότητας είναι η επιδίωξη κάθε ατόμου που θέλει να τα προλαβαίνει όλα σε καθημερινή βάση. Ακολουθήστε τις συμβουλές παραγωγικότητας και στο Facebook από την ομάδα της AppGene και θα δείτε την καθημερινότητα σας να γίνεται όλο και πιο εύκολη και παραγωγική!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.