BLOG / DIGITAL MARKETING

Copywriting ιστοσελίδας: σημαντικό στο digital marketing

Copywriting ιστοσελίδας

Το copywriting ιστοσελίδας είναι η δεξιότητα και ο εργασιακός τομέας, όπου τα άτομα συντάσσουν τις προωθητικές ενέργειες και άλλα στοιχεία μάρκετινγκ για προϊόντα, υπηρεσίες, καμπάνιες κτλ. Είναι η τέχνη του να γράφει κανείς πειστικά μηνύματα που ωθούν τα άτομα να αναλάβουν δράση και να ολοκληρώσουν μία ενέργεια.

Όσον αφορά το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση της επιχείρησής σας, το copywriting ιστοσελίδας είναι η σημαντικότερη ικανότητα που χρειάζεται να εξειδικεύσετε. Είτε το κάνετε οι ίδιοι, είτε το αναθέσετε σε κάποια εταιρία copywriting, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι επαγγελματικό.

Το copywriting ιστοσελίδας είναι πολύ διαφορετικό από την απλό γράψιμο, ανάρτηση σε blog ή άλλα είδη περιεχομένου. Το copywriting ιστοσελίδας είναι μια ιδιαίτερη τέχνη γραφής που είναι ειδικά προσανατολισμένη, ώστε να οδηγήσει κάποιον σε κάποιου είδους ενέργεια (όπως την πραγματοποίηση μιας αγοράς).

Copywriting ιστοσελίδας

Τι είναι copywriting ιστοσελίδας;

Το copywriting είναι μια ικανότητα που χρειάζεται ΠΑΝΤΟΥ στις μέρες μας. Χρησιμοποιείται σε χιλιάδες μηνύματα που αποστέλλονται με σκοπό να φτάσουν σε ορισμένο κοινό, όλες τις ώρες της ημέρας.

Παραδοσιακά, πριν τις ημέρες του Ίντερνετ, το copywriting χρειαζόταν σε μια ντουζίνα διαφορετικά τελικά μάρκετινγκ, όπως οι καρτ ποστάλ, τα φυλλάδια ακόμα και τα κουτιά δημητριακών.

Σήμερα, ο κόσμος του copywriting έχει εξελιχθεί δραματικά στο διαδίκτυο και καταλαμβάνει το 75% των τακτικών και εργαλείων μάρκετινγκ, όπως οι ιστοσελίδες, τα ηλεκτρονικά άρθρα, οι online διαφημίσεις και τα βίντεο.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις που ασκούν οι ίδιες το κομμάτι του μάρκετινγκ, απλά χρησιμοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύναμη των λέξεων στις προαναφερόμενες μορφές media. Σε πολλές περιπτώσεις, απλά δανείζονται ιδέες από άλλες διαφημίσεις, κάτι το οποίο έκαναν κι άλλοι πριν από εκείνους. Αδιαμφισβήτητα, οι λέξεις που χρησιμοποιείτε μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην θεαματική επιτυχία και την απόλυτη καταστροφή.

Αν σκέφτεστε να αναθέσετε σε κάποια εταιρία το copywriting σας, το κόστος ποικίλει και μπορεί να γίνει και αρκετά υψηλό. Αυτό γιατί τα συγκεκριμένα άτομα είναι ειδικευμένα σε αυτό και οι τακτικές τους πραγματικά θα σας επιφέρουν πωλήσεις.

Copywriting ιστοσελίδας

Μια σημαντική ερώτηση: Τι είναι το …αποτελεσματικό copywriting ιστοσελίδας;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μέτριο copywriting και στο αποτελεσματικό copywriting ιστοσελίδας. Το αποτελεσματικό copywriting ιστοσελίδας επιφέρει απαντήσεις και αυξανόμενες πωλήσεις.

Τα στοιχεία του καλού copywriting είναι:

Το καλό copywriting απευθύνεται σε συγκεκριμένους αποδέκτες

Ένας καλός τρόπος να βελτιώσετε την τακτική μάρκετινγκ είναι να προσπαθήσετε να σταματήσετε το να ακούγεστε υπερβολικά επαγγελματίες και να γράφετε σε γ’ πρόσωπο. Η γραφή σε α’ πρόσωπο σε χαλαρό ύφος λειτουργεί πολύ καλύτερα εάν θέλετε να προωθήσετε κάποιο προϊόν.

Αν το αναθέσετε σε κάποια εταιρία που αναλαμβάνει συγγραφή κειμένων, θα θέλετε να δουλέψετε με κάποιον copywriting expert στην αγορά που να κατανοεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Επίσης, θα πρέπει να ξέρει τη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιήσει.

Το καλό copywriting προσφέρει μοναδικά προνόμια στους αποδέκτες

Πολλά άτομα αναφέρονται σε αυτό ως μοναδική πρόταση αγοράς. Τι σας κάνει διαφορετικούς από κάθε άλλο παρόμοιο προϊόν ή υπηρεσία εκεί έξω;

Το καλό copywriting ιστοσελίδας προσφέρει αποδείξεις ότι το προϊόν σας είναι ο νικητής

Αν δε χρησιμοποιείτε αποδεικτικά στοιχεία στο μάρκετινγκ, τότε πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα! Αν δεν έχετε αποδεικτικά στοιχεία, μπορείτε επίσης να παραθέσετε γεγονότα από πιστοποιημένες πηγές. Αυτές πρέπει να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς σας σχετικά με τα υλικά μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Copywriting ιστοσελίδας

Το καλό copywriting ιστοσελίδας οδηγεί το κοινό στην ανάληψη δράσης

Το να λέτε στα άτομα ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν και γιατί πρέπει να το κάνουν άμεσα, είναι δύο στοιχεία μάρκετινγκ που πρέπει να συμπεριλαμβάνετε παντού. Η προσφορά bonus με loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών και εκπτώσεων παρέχουν κίνητρο για τα άτομα να ενεργήσουν άμεσα και να μη χρονοτριβούν.

Ιδανικά, το καλό copywriting ιστοσελίδων ελέγχεται και διορθώνεται για βελτιωμένα αποτελέσματα

Αν δεν παρακολουθείτε αυτά που έχετε καταφέρει, τότε πώς θα ξέρετε τι λειτουργεί και τι όχι; Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς, ώστε να δείτε αν μπορείτε να βελτιώσετε τα αποτελέσματα που ήδη έχετε καταφέρει.

Το copywriting ιστοσελίδας είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε επιχείρηση, ασχέτως με το μέγεθος της. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για υπηρεσίες digital marketing ώστε να υλοποιήσετε το επιχειρηματικό όραμα σας και την αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.