BLOG / BLOG

Loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών: Γιατί να την εντάξετε στην επιχείρηση σας  

Loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών

Γιατί να επενδύσετε σε loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών; Η επιχείρησή σας μπορεί να ωφεληθεί απ’ αυτή σε απροσδόκητο βαθμό και οι πελάτες σας να απολαμβάνουν κάθε επίσκεψη σ’ αυτή!

Οι λόγοι που ένας τυχαίος πελάτης θα διάλεγε μια loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών είναι:

Προτίμηση στις κινητές συσκευές

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε διαφορετικούς τύπους εφαρμογής για την επιβράβευση των πελατών. Αλλά αν ρίξετε μία ματιά στις προσδοκίες των σημερινών καταναλωτών θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς χρησιμοποιούν κινητά με λογισμικό iOS ή Android, πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Έλεγχος υπολοίπου

Για μερικούς ανθρώπους, είναι κάποια μορφή παιχνιδιού το να κερδίζουν όλο και περισσότερες επιβραβεύσεις, όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Μία loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών τους προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία: Σε μία μορφή digital wallet (προσωπικός λογαριασμός), μπορούν να δουν το τρέχον υπόλοιπο, πιθανές εκπτώσεις, ειδικές προσφορές, μοναδικά προγράμματα κ.α.

Εναλλασσόμενες προσδοκίες

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα. Με τις συνηθισμένες κάρτες, δε θα μπορείτε να το προσφέρετε. Αλλά με τα mobile apps, μπορείτε να επαναπροσαρμόσετε τις προσφορές και το design, ώστε να ικανοποιούνται οι νέες προτιμήσεις των πελατών σας.

Καινοτομία

Ο κόσμος συνεχίζει να γίνεται καλύτερος και πιο βολικός. Οι καταναλωτές προτιμούν τις νέες προσεγγίσεις. Οι ανταγωνιστές σας θα αρπάξουν τις νέες ευκαιρίες έτσι ώστε να προσφέρουν μία καλύτερη υπηρεσία με σκοπό να βρεθούν στην πρώτη θέση. Εσείς γιατί να μείνετε πίσω;

Εν τέλει, οι καταναλωτές έχουν τόσες πολλές ευκαιρίες ώστε να μεταφερθούν από το ένα brand στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι αν δουν ένα φτωχό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών, τότε έχουν την τάση να ψάχνουν για ένα καλύτερο μέσα στη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σε εξαιρετικό βαθμό τα έσοδα της επιχείρησης σας.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών:

Μια πραγματικά καλή loyalty εφαρμογή επιβράβευσης πελατών δεν θα έπρεπε απλά να προωθεί τα προϊόντα της επιχείρησης, αλλά να δίνει πραγματική αξία στους ίδιους τους καταναλωτές. Ειδάλλως, τα προγράμματα που εστιάζουν αποκλειστικά στην συγκέντρωση πόντων μέσα από αγορές τείνουν να αποτυγχάνουν παντελώς μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών.

Oι κυριότερες αρχές όταν επιθυμείτε τη δημιουργία εφαρμογής και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι:

Η loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών πρέπει να είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση

Τα πιο πετυχημένα apps είναι αυτά όπου όλες οι μορφές δέσμευσης με τον πελάτη είναι διαισθητικές και εύκολες στη χρήση. Όλες οι μετρήσεις των επιβραβεύσεων θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να διακρίνει πως θα συγκεντρώσει και θα εξαργυρώσει τα έπαθλα.

Χρειάζεται να επιβραβεύει

Για να δείξετε την εκτίμησή σας προς τον καταναλωτή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία μεγάλη γκάμα επιβραβεύσεων. Αυτά μπορεί να είναι πόντοι, coins, αστέρια κτλ, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν το όνομά τους από τον brand σας.

Θα πρέπει να μοιάζει με παιχνίδι!

Οι άνθρωποι αγαπούν τα παιχνίδια. Απαιτείται να θέτετε έναν στόχο και ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανταγωνισμού είτε με τον εαυτό τους είτε με τους άλλους χρήστες. Το να μετατρέψετε την δημιουργία εφαρμογής σε παιχνίδι, σίγουρα θα ενίσχυε την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Η loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών παρέχει εξατομικευμένη εμπειρία

Οι καταναλωτές σίγουρα θα το εκτιμήσουν όταν τους δίνετε αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Για να το ανακαλύψετε θα μπορούσατε απλά να βασιστείτε στις προηγούμενες αγορές τους ή να ρωτήσετε την  γνώμη τους για το τι θα ενδιαφέρονταν να δουν από σας στο μέλλον.

Μία άλλη μορφή εξατομίκευσης είναι να προσθέτετε το όνομα του πελάτη σας σε ειδικές επιβραβεύσεις που αποκτήθηκαν μετά από συγκεκριμένες ενέργειες. Μία πρώτη σκέψη είναι να προσφέρεται έκπτωση την ημέρα των γενεθλίων τους.

Ζητήστε όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες από το χρήστη

Οι εφαρμογές που προσφέρουν εύκολο και άμεσο ξεκίνημα κερδίζουν. Η βασική σκέψη εδώ είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου ο καταναλωτής θα εμπιστευθεί περισσότερο την εφαρμογή και θα είναι πιο διαθέσιμος να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες.

Loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών

Ενεργοποιήστε την πληρωμή από το κινητό

Οι πληρωμές με smartphones γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς. Ο λόγος είναι κατανοητός: η άνεση. Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν άτομα διστακτικά να προβούν σε τέτοιου είδους πληρωμές αλλά η σωστή loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών θα τους προσφέρει το κατάλληλο κίνητρο.

Το σύστημα πληρωμών μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Όσο περισσότερες επιλογές παρέχεται στους καταναλωτές τόσο καλύτερα θα είναι για την επιχείρησή σας. Βέβαια θα μπορούσατε να επιβραβεύσετε τους καταναλωτές για κάθε αγορά που γίνεται από το σύστημα πληρωμών του mobile app.

Να εντοπίζει την τοποθεσία σας

Το να μπορεί η εφαρμογή να εντοπίσει την τοποθεσία σας θα προκαλέσει τεράστια διαφορά όχι μόνο στην επιχείρηση και τους πελάτες της, αλλά για ολόκληρη τη θέση της επιχείρησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η βασική ιδέα γύρω από τη loyalty εφαρμογή αφοσίωσης πελατών είναι να επιβραβεύονται οι τακτικοί πελάτες του brand. Μόνο οι καλύτερες εφαρμογές επιβράβευσης πελατών κερδίζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή και υψηλά έσοδα. Για τη δημιουργία mobile εφαρμογής ή την κατασκευή eshop και για να αναπτύξετε το δικό σας πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών, ή να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα επιβράβευσης πελατών, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene ώστε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.