BLOG / BLOG

Ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή

Ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή

Έχετε επιχείρηση και ψάχνετε τρόπους να την αναπτύξετε; Σε ένα ψηφιακό κόσμο δεν γίνεται να μένετε πίσω. Η καλύτερη στιγμή για τη δημιουργία mobile εφαρμογής για την επιχείρηση σας, είναι τώρα! Η ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή είναι το μέλλον. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό για τα καθημερινά τους καθήκοντα από αυτές.

Οι εφαρμογές για κινητά παρέχουν μεγάλη άνεση, είτε οι άνθρωποι ψάχνουν για ρούχα, φαγητό είτε για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Το να βγείτε έξω για να αγοράσετε προϊόντα κάθε μέρα ή μετά το γραφείο μπορεί να είναι κουραστικό. Οι εφαρμογές για κινητά έχουν απλοποιήσει αυτή την διαδικασία. Απλά πάρτε το κινητό σας, κατεβάστε την εφαρμογή που θέλετε, κάντε μερικά κλικ και οτιδήποτε θελήσετε θα παραδοθεί στην πόρτα σας. Τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις είναι πολλαπλά, η αγορά της ανάπτυξης και σχεδιασμού mobile εφαρμογών έχει μεγάλη ζήτηση και πολλές ευκαιρίες υψηλών εσόδων.

Πως γίνεται η ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή

Γνωρίζετε ότι ο σχεδιασμός της εφαρμογής σας, είναι ο πρεσβευτής της επιχείρησης σας; Εδώ θα βρείτε μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να ελέγξετε όταν προσλάβετε κάποια εταιρία δημιουργίας mobile εφαρμογής.

Ελέγξτε τα projects που έχουν ήδη αναλάβει

Οι περισσότεροι σχεδιαστές επιδεικνύουν κάποιο δείγμα από τη δουλειά τους στην ιστοσελίδα τους. Ακόμα, ενώ ψάχνετε για σχεδιαστές mobile εφαρμογών, μπορείτε να αναζητήσετε και τα προφίλ τους σε δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Pinterest, το Dribble και το Behance. Έτσι μπορείτε να δείτε αν το έργο τους ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Ελέγξτε αν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία

Όσο αναφορά την εμπειρία δεν είναι μόνο τα χρόνια που μετράνε αλλά και η ποιότητα των project που έχουν κάνει. Ελέγξτε αν η εταιρία έχει αναλάβει διαφορετικές κατηγορίες εφαρμογών και αν ειδικεύονται στην κατηγορία που επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε.

Ποια θα είναι η εκτίμηση του κόστους για την δημιουργία mobile εφαρμογών

Σίγουρα θέλετε να προσλάβετε την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξοδέψετε και μία περιουσία γι’ αυτό. Το budget της επιχείρησης σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας. Σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε πως η δημιουργία application είναι από τις πιο ακριβές διαδικασίες στον κόσμο του προγραμματισμού, καθώς είναι μία περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Επιλέξτε την επιχείρηση που έχει καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής και προπαντός on-time παράδοση.

Μάθετε για τη διαδικασία σχεδιασμού της εφαρμογής

Ρωτήστε την εταιρία που σκέφτεστε να προσλάβετε αν περνάνε κατευθείαν στην δημιουργία εφαρμογών ή αν χρησιμοποιούν wireframes και prototypes. Με αυτούς τους όρους εννοούμε την διαδικασία σχεδίασης που έχει κάποια στάδια. Αν ξεκινάνε δηλαδή πρώτα με την σχηματική σχεδίαση περνάνε στο πρωτότυπο, παίρνουν feedback και τέλος προχωράνε στον τελικό σχεδιασμό της εφαρμογής.

Ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή

Σχεδιαστικά στοιχεία για μια πετυχημένη mobile εφαρμογή

Άψογο UX

Η εμπειρία που θα προσφέρουν στον χρήστη πρέπει να είναι εξαιρετική αλλά παράλληλα απλή. Ώστε άτομα που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Είτε αναπτύσσετε εφαρμογές για κινητά είτε web εφαρμογές, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καινοτόμες, να τραβούν την προσοχή και να είναι φιλικές προς το χρήστη.

Αίσθημα κοινότητας

Αν και οι χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή σας θα πρέπει να τους προσφέρετε κάτι για να την χρησιμοποιήσουν. Δημιουργήστε ένα αίσθημα κοινότητας. Προσφέρετέ τους κανάλια επικοινωνίας, είτε μέσω σχολίων και like είτε μέσω καρδιών. Αυτό θα δημιουργήσει μία ανατροφοδότηση και θα κρατήσει τους χρήστες σας εμπλεκόμενους με την εφαρμογή σας. Όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές ακολουθούν αυτό το μοτίβο.

Ικανοποίηση της ζήτησης

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής σας θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια απαίτηση των χρηστών αλλιώς δεν θα είναι χρήσιμο για το κοινό σας. Ρωτήστε τις παρακάτω ερωτήσεις για να δείτε αν βρίσκετε στην σωστή κατεύθυνση.

  • Προσφέρει η εφαρμογή σας κάποιο εργαλείο;
  • Πουλάτε κάποια υπηρεσία ή περιεχόμενο μέσω αυτής;
  • Προσφέρετε κάποια λύση σε κάποιο πρόβλημα;

Εύκολη onboarding διαδικασία

Αρκετοί σχεδιαστές κινητών κάνουν το λάθος να παρουσιάσουν όλες τις πληροφορίες και τα βήματα που χρειάζεται μια εφαρμογή ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να είναι βαρετό για έναν χρήστη. Ξεκινήστε παρουσιάζοντας τα οφέλη που θα αποκομίσει και στη συνέχεια εξηγήστε τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής. Δώστε σχετικές οδηγίες όπου χρειάζεται.

Επεξεργαστείτε το περιεχόμενο

Η μινιμαλιστική προσέγγιση είναι η πιο δημοφιλής τάση στον σχεδιασμό. Αυτό ισχύει και για το περιεχόμενο. Συμπεριλάβετε απλοποιημένο περιεχόμενο ώστε να φαίνεται απλό και εκλεπτυσμένο.

Ακολουθήστε το μοτίβο κίνησης των δαχτύλων των χρηστών

Οι χρήστες έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο κίνησης των δαχτύλων τους. Σχεδιάστε λοιπόν την εφαρμογή σας έτσι ώστε να ταιριάζει σε αυτό το μοτίβο. Αυτό θα τους προσφέρει πρόσθετη ευκολία.

Διαχρονικότητα

Πολλές κατηγορίες εφαρμογών όπως αυτής των τυχερών παιχνιδιών αντικαθίστανται εύκολα από άλλες παρόμοιες και δεν μένουν στο χρόνο. Όμως άλλες κατηγορίες όπως,  των ειδήσεων, της παράδοσης τροφίμων και των κοινωνικών μέσων είναι από αυτές που οι χρήστες δεν βαριούνται ποτέ να χρησιμοποιούν. Φροντίστε να επιλέξετε μία εφαρμογή που έχει πολλές πιθανότητες να είναι σχετική και στο μέλλον.

Ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή

A/B τεστ

Ο σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται καλός και να λειτουργεί σωστά σύμφωνα με εσάς, αλλά πιστεύουν το ίδιο και οι χρήστες σας; Πως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι και αυτοί αισθάνονται το ίδιο για το UI και UX  της εφαρμογής σας;

Το Α/Β τεστ μπορεί να σας βοηθήσει. Θα πάρετε χρήσιμο feedback και θα κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές.

Σχεδιασμός με βάση το μέσο χρήστη

Υπάρχουν ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που οι χρήστες με τεχνικό background θα βρουν καινοτόμα και ελκυστικά. Ωστόσο ο μέσος χρήστης μπορεί να τα θεωρήσει πολύπλοκα. Κατά την δημιουργία mobile εφαρμογών είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτή την προσέγγιση.

Βελτιώσεις με βάση τα δεδομένα

Κάντε αλλαγές στην εφαρμογή σας με βάση τα δεδομένα που παίρνετε από τους χρήστες. Υπάρχει πληθώρα εργαλείων που αναλύουν τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών. Ποια χαρακτηριστικά χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο, ποια λιγότερο, ποιος ο χρόνος φόρτωσης κλπ. Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτά τα δεδομένα, θα προβείτε και στις σχετικές βελτιώσεις. Η ενημέρωση της εφαρμογής είναι απαραίτητη για την επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων και τη διατήρηση των χρηστών σας.

Η επένδυση σε δημιουργία mobile εφαρμογής μπορεί να αποβεί πολύ επικερδής. Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Στην AppGene η ειδικευμένη μας ομάδα στην ανάπτυξη επιχείρησης με mobile εφαρμογή είναι εδώ να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας και πραγματοποιήστε το επιχειρηματικό όραμα της επιχείρησής σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.