BLOG / BLOG

Κορυφαίες ιδέες για εφαρμογές κινητών

ιδέες για εφαρμογές κινητών

Κατακλύζεστε από ιδέες για εφαρμογές κινητών; Αναζητείτε μια ευρέως χρησιμοποιημένη πλατφόρμα ώστε να ξεκινήσετε με την επιχείρηση σας ή στοχεύετε σε μια μεγάλη βάση χρηστών με μικρό κόστος για την επιχείρηση σας; Σε τέτοιες περιπτώσεις, η δημιουργία mobile εφαρμογής είναι η βέλτιστη λύση για να επικοινωνήσετε με χρήστες απ´ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, αναμένεται ότι μέχρι το 2022, θα έχουν γίνει σχεδόν 258 δις λήψεις εφαρμογών στα smartphone των χρηστών παγκοσμίως. Είναι δυνατόν να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας επιλέγοντας τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά; Με εκατομμύρια εφαρμογές να διατίθενται στο Google PlayStore και το iOS App Store, το κλειδί για την επιτυχία στον κόσμο της κατασκευής εφαρμογών είναι μια πρωτοποριακή ιδέα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι την κατάλληλη ομάδα προγραμματιστών, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ζωή στις ιδέες για εφαρμογές κινητών που έχετε!

Οι πιο δημοφιλείς ιδέες για εφαρμογές κινητών iOS στο App Store

ιδέες για εφαρμογές κινητών

Με κυκλοφορία το 2008, ο αριθμός των iOS εφαρμογών που διατίθενται στο App Store διαρκώς αυξάνεται από το ξεκίνημα του. Οι gaming εφαρμογές είναι οι δημοφιλέστερες στους χρήστες, βάσει διαθεσιμότητας, αφού περίπου το 25% των app μπορούν να ταιριάξουν με αυτή την κατηγορία.

Οι πιο δημοφιλείς ιδέες για εφαρμογές κινητών Android στο Google Play Store

ιδέες για εφαρμογές κινητών

Τα στοιχεία εδώ μας παρέχουν πληροφορίες για τα δημοφιλέστερα apps που χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Κατά το διάστημα αυτό, έγινε γνωστό ότι τα ταξιδιωτικά app και τα app τοπικού περιεχομένου κατείχαν το 95,73% των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε Android συσκευές.

Κορυφαίες ιδέες για εφαρμογές κινητών για επιχειρήσεις

Αν θέλετε να προχωρήσετε στη δημιουργία εφαρμογής, κάποια από τα tips για μια καινοτόμα εφαρμογή είναι:

Δημιουργία εφαρμογής αναζήτησης φωτογραφιών

Θυμηθείτε τις φορές που αναζητούσατε online, προϊόντα που συναντήσατε στο δρόμο. Σκεφτείτε να υπήρχε ένα app που θα σας επέτρεπε να ψάξετε για κάποιο προϊόν μέσω φωτογραφίας. Σκανάρετε τη φωτογραφία και βρείτε τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Δημιουργία εφαρμογής Food Delivery

Οι εφαρμογές Food Delivery όπου μπορεί να προγραμματιστεί η παράδοση φαγητού σημειώνουν εξαιρετική πρόοδο και αποκτούν τρομερό προβάδισμα.  Μία παρόμοια εφαρμογή έχει χαμηλές πιθανότητες να πετύχει. Η ιδέα αυτή που παρουσιάζουμε έχει να κάνει με τη δημιουργία mobile εφαρμογής Food Delivery, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να προγραμματίσει την παράδοση του φαγητού του από σήμερα για αύριο.

Έτσι, ο χρήστης θα ξοδέψει λιγότερο χρόνο και θα προσφέρει άφθονο χρόνο στο εστιατόριο να ετοιμάσει το φαγητό εκ των προτέρων και να το παραδώσει την προγραμματισμένη ώρα. Παρόλα αυτά, μπορεί επίσης μια παρεμφερής ιδέα για εφαρμογή κινητών να ήταν, ο χρήστης να προγραμματίσει την παράδοση φαγητού για αργότερα την ίδια μέρα.  Ακόμα, θα μπορούσε το app να δίνει την επιλογή στο χρήστη να διαλέξει τα υλικά του φαγητού του.

Δημιουργία εφαρμογής προϋπολογισμού αγορών

Είναι πολλά τα άτομα που αναζητούν εκπτώσεις και προσφορές για να πάρουν τα προϊόντα που θέλουν, άρα η δημιουργία εφαρμογής αγορών Budget Shopping App δεν είναι κακή ιδέα.

Δημιουργία εφαρμογής parking για επιχειρήσεις στάθμευσης

Το παρκάρισμα είναι ένα βάσανο της μοντέρνας ζωής και ειδικά σε μία πόλη όπως η Αθήνα! Το να βρείτε θέση πάρκινγκ σε μία περιοχή με πολύ κίνηση, όπως στο κέντρο για παράδειγμα, είναι μια αγχωτική διαδικασία. Ένα application που θα μπορούσε να βοηθήσει το χρήστη να δει τη διαθεσιμότητα σε θέσεις πάρκινγκ και την απόσταση στην οποία βρίσκονται θα αποτελούσε μία σωτήρια λύση!

Δημιουργία εφαρμογής μεταφορών και μετακομίσεων

Το να μετακομίζετε σε διάφορα μέρη της πόλης ή ακόμα και της χώρας είναι ένα συχνό φαινόμενο. Μία εφαρμογή η οποία θα βρίσκει τα φορτηγά που βρίσκονται κοντά σας και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν θα ήταν μια πρωτότυπη ιδέα. Θα μπορούσατε να αναζητήσετε με βάση την περιοχή, να βάλετε τις απαιτήσεις που έχετε και να αφήσετε το app να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

ιδέες για εφαρμογές κινητών

Δημιουργία εφαρμογής ανταλλαγών

Υπάρχουν διάφορα app που μπορείτε να πουλήσετε αντικείμενα. Αλλά πως θα ήταν να υπήρχε ένα αντίστοιχο app που θα σας επέτρεπε να ανταλλάξετε κάτι με κάποιον που έχει κάτι που εσείς θα θέλατε; Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να γίνει και διαπραγμάτευση στην τιμή.

Δημιουργία εφαρμογής με χάρτες υψηλής εγκληματικότητας

Σίγουρα δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος ενδιαφέροντος στον πλανήτη που να είναι ασφαλές για τους ταξιδιώτες. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που τουρίστες αντιμετωπίζουν κλοπές. Ένα ευέλικτο app θα μπορούσε να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν ένα μέρος που δεν τους είναι γνώριμο και να επιλέξουν την κατάλληλη περιοχή για να κινηθούν.

Δημιουργία εφαρμογής δωρεάς φαγητού

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν μία εφαρμογή για δωρεά φαγητού όπου τα εστιατόρια θα είχαν την επιλογή να διαλέξουν τα κατάλληλα ιδρύματα στην περιοχή τους, ώστε να δίνουν συστηματικά το απόθεμα φαγητού. Έτσι, και θα γινόταν οικονομία σε έναν μεγάλο όγκο τροφής που πάει χαμένος, αλλά επίσης θα ήταν μεγάλη βοήθεια σε πολλά άτομα που θα το είχαν ανάγκη.

Οι ιδέες για εφαρμογές κινητών είναι πάρα πολλές, παρά τη μεγάλη ποικιλία που εμφανίζουν στις μέρες μας. Η εφευρετικότητα και η καινοτομία μπορούν να ωθήσουν τα πράγματα και να σας οδηγήσουν στο επόμενο βήμα. Η ομάδα της AppGene είναι σε θέση να σας βοηθήσει κατά τη δημιουργία mobile εφαρμογής, αλλά και αργότερα με τις υπηρεσίες digital marketing, ώστε να πραγματοποιήσετε κάθε σας επιχειρηματικό όνειρο και να μετατρέψετε μία μικρή ιδεά σε μεγάλη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.