Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα γύρω από την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος εκτός από το χαμηλό κόστος και την παγκόσμια αγορά;

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να έχει κάποιος μία ηλεκτρονική επιχείρηση. Σίγουρα στην κορυφή της λίστας των πλεονεκτημάτων για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκεται το χαμηλό κόστος, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει ότι με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία παγκόσμια αγορά,  να στοχεύετε σε συγκεκριμένους πελάτες, να εξατομικεύετε τη διαδικασία αγορών κ.α. Αυτά τα πλεονεκτήματα που αποκτάτε με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι και εκείνα που καθορίζουν εν τέλει το εάν το να αρχίσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το ιδανικό για εσάς.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #1: Είναι εύκολο να προωθήσετε τα δημοφιλέστερα προϊόντα Bestsellers

Στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού καταστήματος ανήκει η ευκολία να δείξετε τα πιο δημοφιλή προϊόντα σας στους καταναλωτές. Ενώ στην περίπτωση του φυσικού καταστήματος μπορείτε να παροτρύνετε τον καταναλωτή να αγοράσει συγκεκριμένα προϊόντα, είναι πιο εύκολο να βρει τα δημοφιλέστερα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές θέλουν να αγοράσουν τα best sellers είναι επειδή έχουν δοκιμαστεί.

Άλλοι καταναλωτές τα έχουν αγοράσει ήδη και είναι ευχαριστημένοι από την αγορά τους αυτή. Εάν θέλετε να παρουσιάσετε νέα προϊόντα σας μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στο upsell, κάνοντας email marketing ή κατευθυνόμενες διαφημίσεις. Με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να συμπεριλάβετε υπέροχες φωτογραφίες των προϊόντων και τις περιγραφές τους ώστε να επηρεάσετε τις επιλογές των καταναλωτών.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #2: Εξατομικευμένη online εμπειρία

Η εξατομίκευση στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού επιχειρήν, που μπορεί να βελτιώσει την διαδικτυακή εμπειρία του αγοραστή. Η δημιουργία προσωποποιημένων landing pages για διαφορετικό κοινό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των αγορών χωρίς πολύ έξτρα δουλειά από πλευράς σας. Δεν είναι όπως όταν οι καταναλωτές εισέρχονται σε ένα φυσικό κατάστημα όπου θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί τους από το πρώτο λεπτό. Μπορείτε παρ’ αυτά να κάνετε όλη την απαιτητική δουλειά πριν λανσάρετε κάποια καμπάνια και μετά να χαλαρώσετε μόλις αυτή βγει στον αέρα στη βάση των πελατών σας. Επίσης μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτάσεις προϊόντων για το χρήστη με βάση τα προϊόντα που ήδη έχει κοιτάξει ή με βάση του τι νομίζετε ότι θα του αρέσει στηριζόμενοι στις παλαιότερες αγορές που έχει πραγματοποιήσει.

Πλεονεκτήματα κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος #3. Οικονομικά προσιτοί υπάλληλοι

Ένα από τα πλεονεκτήματα γύρω από την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ότι η πρόσληψη υπαλλήλων είναι προσιτή, μιας και δεν έχετε κάποιο περιορισμό από ποιο μέρος θα είναι.  Μπορείτε να προσλάβετε virtual βοηθούς σε χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ πιο χαμηλό, όπως επίσης και οι μισθοί. Θα χρειαστείτε λιγότερο προσωπικό από ότι θα χρειαστείτε σε ένα φυσικό κατάστημα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται να προσλάβετε έξτρα άτομα με το που ανοίξετε το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς με τη βοήθεια του σωστού συνεργάτη που θα σας βοηθήσει στα τεχνικά ζητήματα θα μπορείτε μόνοι σας να το χειριστείτε στην αρχή και όταν αρχίσει να αποδίδει και έχετε το κεφάλαιο μπορείτε να αρχίσετε να προσλαμβάνετε έξτρα προσωπικό.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #4: Πιο εύκολο να παροτρύνετε το Impulse Buy

Ένα άλλο πλεονέκτημα γύρω από την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις impulse αγορές, καθώς οι διαδικτυακοί αγοραστές είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Αν έχετε ελκυστικές φωτογραφίες των προϊόντων, με ζωντανά χρώματα και συναίσθημα, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που οδηγούν σε impulse buys. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια σειρά από ενέργειες που δηλώνουν πως τα προϊόντα σας είναι σε περιορισμένη διαθεσιμότητα, όπως δείκτες αντίστροφης μέτρησης ή δείκτες περιορισμένων ποσοτήτων, ώστε ο πελάτης να αισθανθεί πως πρέπει να κάνει άμεσα την αγορά του.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #5: Είναι πιο εύκολο να κάνετε Retarget ή Remarket στον καταναλωτή

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε retargeting διαφημίσεις ώστε να προσεγγίσετε καταναλωτές στην περιοχή σας όταν τρέχετε τη δική σας online επιχείρηση και να τη μετατρέψετε σε ένα προσοδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να στοχεύσετε ανθρώπους που προσθέτουν προϊόντα στο καλάθι, αλλά δεν τα εγκαταλείπουν χωρίς να αγοράζουν ή σε εκείνους που επισκέπτονται ένα blog post αλλά ποτέ δεν αγοράζουν. Μπορείτε να συλλέξετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εύκολα με ένα αποτελεσματικό pop up ή ένα lead magnet και να συνεχίσετε τη διαδικασία marketing μετά την πώληση.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #6: Oι καταναλωτές απολαμβάνουν μία εμπειρία shopping λιγότερο πιεστική

Μερικοί καταναλωτές δυσκολεύονται να επισκεφτούν κάποιο φυσικό κατάστημα επειδή είναι αναγκασμένοι να αλληλοεπιδράσουν με τους υπάλληλους του καταστήματος. Είτε για να μάθουν για κάποια προωθητική ενέργεια ή είτε θέλουν να μάθουν περισσότερα μέσω της εμπειρίας του shopping, μερικοί προτιμούν το online γιατί δε χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν ένας καταναλωτής επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί μέσω κάποιου live chat, email ή να του στείλει μήνυμα μέσω facebook.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #7: Είναι δυνατό να διαχειριστείτε μεγάλο αριθμό παραγγελιών.

Εάν επιλέξετε να πραγματοποιείτε πώληση λιανικής χωρίς απόθεμα, αλλά μέσω συνεργασίας με χονδρέμπορους στα προϊόντα που προσφέρετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και έτσι να διαχειριστείτε ένα υψηλό αριθμό παραγγελιών. Με αυτή την επιλογή δε χρειάζεται να υπάρχει το εμπόρευμα φυσικά στο κατάστημά σας ούτε να ανησυχείτε για τον έλεγχο των αποθεμάτων. Ενώ η επιχείρησή σας θα μεγαλώνει, μπορείτε να επιλέξετε να προσλάβετε επιπλέον βοηθούς που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία παραγγελιών. Στα καταστήματα οι μεγάλες ουρές μπορεί να αποτρέψουν τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν την αγορά που θέλουν. Με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Ένας καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει τις αγορές του σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις επιτρέποντάς σας να δεχτείτε ένα μεγάλο αριθμό παραγγελιών.

Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος #8: Μεγεθύνετε την επιχείρησή σας οργανικά με περιεχόμενο

Με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία και τις πωλήσεις με ένα ecommerce blogging. Από το να δημιουργήσετε βίντεο μέχρι να γράψετε άρθρα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις χωρίς να ξοδέψετε έξτρα budget. Με το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να δέχεστε κυκλοφορία οργανικά μέσω της δημιουργίας περιεχομένου, όπως επίσης και να προσεγγίσετε νέους πελάτες μέσω των retargeting διαφημίσεων.

Ένα φυσικό κατάστημα χρειάζεται την αγορά των καταναλωτών για να αυξήσει την επισκεψιμότητα ή να βεβαιωθεί πως βρίσκεται σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο με αυξημένη κίνηση ώστε να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.

Share this article

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!