βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO σημαντική για την επιχείρησή σας

Είτε είστε ο ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης είτε απλά διαχειρίζεστε μία ιστοσελίδα οποιουδήποτε είδους, πιθανότατα κύριο μέλημά σας είναι να υπάρχει κινητικότητα σε αυτή. Το να είναι η σελίδα σας SEO optimized είναι σημαντικό επειδή είναι ένα εργαλείο ειδικά διαμορφωμένο με στόχο να βοηθήσει να γίνει ακριβώς αυτό, δηλαδή να βελτιώσει την παρουσία της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, την κυκλοφορία σε αυτή και τελικά τους στόχους που έχετε θέσει εξ αρχής όταν δημιουργούσατε την ιστοσελίδα.

Είναι απαραίτητη η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO για κάθε τύπο επιχείρησης;

Η απάντηση είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, ναι!

Εάν η επιχείρησή σας προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες όπου οι χρήστες αναζητούν με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στην αναζήτηση ώστε να βρουν πληροφορίες τότε η εφαρμογή του SEO θα πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου δεν ενδείκνυται. Όπως όταν η ιστοσελίδα σας δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό, αλλά για εσωτερική εκπαίδευση των υπαλλήλων σας και μόνο, ή εάν αυτό που επιθυμείτε είναι άμεσες πωλήσεις. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μία διαδικασία που δεν φέρνει την επιτυχία σε ένα βράδυ. Χρειάζεται σχεδιασμός στρατηγικής, ακριβής εκτέλεση και συνεχής διαχείριση ώστε να υπάρχει επιτυχία.

Τι μπορεί να προσφέρει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO στην επιχείρηση σας;

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO αυξάνει την κίνηση

Όσο υψηλότερα βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης, τόση περισσότερη επισκεψιμότητα θα λαμβάνετε. Στην πραγματικότητα, η πρώτη θέση στο Google κατά μέσο όρο έχει ποσοστό επιτυχίας 27.5% Click Through Rate σύμφωνα με μελέτη του CTR . Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε στην πρώτη θέση στην αναζήτηση μίας λέξης-κλειδί, τότε κάθε 100 φορές που αναζητείται θα λάβετε 27-28 επισκέπτες. Εάν κατατάσσεται η σελίδα σας σε επόμενες θέσεις, τότε ανάλογα πέφτει και ο αριθμός των επισκεπτών που θα λάβετε.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO βελτιώνει την Προβολή στις Μηχανές Αναζήτησης

Όσο περισσότερες λέξεις- κλειδιά εμπεριέχει η ιστοσελίδα σας και όσο υψηλότερα κατατάσσονται και βαθμολογούνται, τόσο πιο συχνά το brand σας είναι ορατό σε πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με τα στατιστικά, χρειάζεται να εμφανιστεί 5 έως 7 φορές το brand σας προτού κάποιος χρήστης να κρατήσει στη μνήμη του το brand σας. Το SEO είναι ένας άμεσος οδηγός για να βελτιώσει την προβολή και τις εμφανίσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO αυξάνει την Εμπιστοσύνη προς την Επιχείρησή σας

Οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων αντιμετωπίζονται από τους χρήστες ως πιο αξιόπιστες. Στην πραγματικότητα το 98% από τους χρήστες που πραγματοποιούν κάποια αναζήτηση επιλέγουν κάποια επιχείρηση από αυτές που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι νιώθουν πως οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται πρώτες είναι και οι καλύτερες. Στις μέρες μας όλοι ‘Γκουκλάρουν’ αυτό που επιθυμούν και εάν η επιχείρησή σας εμφανιστεί στην κορυφή κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης τότε θα έχετε κατατάξει τον εαυτό σας στην πιο αξιόπιστη και μεγαλύτερης αξίας θέση.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO και Branding

Είναι σχεδόν απίθανο οι χρήστες να πληκτρολογούν το brand σας κατευθείαν όταν αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ωστόσο, αν οι πελάτες σας πραγματοποιήσουν μία αναζήτηση και διαπιστώσουν ότι το όνομα της επιχείρησής σας είναι σταθερά στην κορυφή ή κοντά σε αυτή, τότε η βοήθεια του SEO Optimization οδηγεί στo να δημιουργηθεί αυτή η αξία και οι χρήστες σιγά σιγά να ταυτίσουν τα προϊόντα με το δικό σας brand.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO  προσφέρει υψηλότερης ποιότητα κυκλοφορία

Οι πιθανοί πελάτες αναζητούν τα προϊόντα / τις υπηρεσίες σας online. Η ενσωμάτωση του SEO δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας να αποτελέσει σημείο εισόδου αυτών των πελατών. Το ωραίο με μία καλά αναπτυγμένη και εφαρμοσμένη στρατηγική SEO είναι ότι είστε σε θέση να ‘χτυπήσετε’ πιθανούς πελάτες σε κάθε στάδιο μίας διαδικασίας αγοράς εξασφαλίζοντας ότι είστε η επιλογή τους όταν είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν την αγορά.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μία επένδυση για το μέλλον σας

Όταν αναζητείτε πληροφορίες σχετικά με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO, θα διαβάζετε ότι “Αποτελεί μία διαδικασία”’ και  ότι ‘τα αποτελέσματα δε φαίνονται σε ένα βράδυ’, το οποίο είναι αλήθεια. Όταν επενδύετε στη βελτιστοποίηση σελίδας SEO το κάνετε γνωρίζοντας ότι θα ανταμειφθείτε μέσα σε διάρκεια 6-9 μηνών. Παρόλα αυτά, όταν τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται, θα συνειδητοποιήσετε ότι επωφελείστε από δωρεάν αυξημένη κινητικότητα στη σελίδα σας στο προσεχές μέλλον.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO δημιουργεί μεγαλύτερο ROI από άλλα Marketing Channels

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η βελτιστοποίηση SEO δημιουργεί leads με ποσοστό 14.6%, πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα leads εξωτερικών πηγών, όπως αυτά που προέρχονται από τα direct mail και το print advertising που αποδίδουν σε ποσοστό 1.7%.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO παρέχει insights για τους καταναλωτές σας και σας μαθαίνει καλύτερα το ποιοι είναι

Το SEO είναι ένα δυνατό εργαλείο επειδή υπάρχουν πολλά metrics που μπορούν να σας παρέχουν πληροφορίες γύρω από τους χρήστες που επισκέπτονται τη σελίδα σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δημογραφικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, πληροφορίες για τις συσκευές που χρησιμοποιούν από τα analytics όπως επίσης και να μάθετε σε ποιο σημείο ο χρήστης βρισκόταν όταν αποφάσισε να εισέλθει στη σελίδα σας και ποιες λέξεις κλειδιά φέρνουν κινητικότητα στη σελίδα σας.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO προσφέρει πιο Αποδοτικό Marketing

To SEO είναι το πιο αποδοτικό μέσο του marketing επειδή ουσιαστικά οι χρήστες αρχίζουν να δεσμεύονται μαζί σας από την αρχή της δράσης του να μεταβούν στο Google και να αρχίσουν να αναζητούν κάτι που σχετίζεται με το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Όταν λαμβάνετε traffic από τέτοιου είδους αναζητήσεις, ο χρήστης ήδη ενδιαφέρεται για αυτά που έχετε να προσφέρετε και από εκεί και πέρα η δική σας αποστολή είναι να τους πείσετε ότι έχουν βρει το σωστό brand. Όταν αρχίσετε να έχετε καλή κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών, τότε επωφελείστε από συνεχώς αυξανόμενη κίνηση που προσφέρει η αναζήτηση των χρηστών κάθε μήνα, οπότε και οι πιθανοί υποψήφιοι πελάτες σας αυξάνονται συνεχώς. Ελάχιστα κανάλια marketing μπορούν να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα.

Oι Ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν ήδη τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Εάν η επιχείρησή σας έχει προϊόντα/ υπηρεσίες  που αναζητούνται στο διαδίκτυο, τότε θα έχετε πολλούς ανταγωνιστές που ήδη χρησιμοποιούν βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO. Εάν επιθυμείτε να μεγεθύνετε την επιχείρησή σας και το που οι χρήστες πραγματοποιούν αναζητήσεις, τότε θα πρέπει να επενδύσετε στις υπηρεσίες SEO. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είστε ανταγωνιστικοί σε μακροχρόνια περίοδο εκτός και αν οι άνθρωποι σταματήσουν να αναζητούν στο διαδίκτυο για κάποιο απίθανο λόγο, το οποίο αποκλείεται να συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO βελτιώνει το User Experience και το Usability

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας φυσικά θα θέλετε να έχουν μία θετική εμπειρία μιας και έχει επίδραση στη σχέση με την επιχείρησή σας. Για κάθε επιτυχημένη στρατηγική SEO, το User Experience και το Usability είναι μείζονος σημασίας. Η Google έχει ξεκαθαρίσει ότι επιβραβεύει τις ιστοσελίδες με υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όταν προσφέρουν μία καλύτερη γενικά εμπειρία στο χρήστη.

Οι υπεύθυνοι πωλήσεων κοιμούνται και παίρνουν άδεια, η ιστοσελίδα σας όχι.

Το πιο υπέροχο πράγμα σχετικά με το SEO είναι ότι από τη στιγμή που κατατάσσεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης, εμφανίζεστε σταθερά στους πιθανούς πελάτες, και είναι πολύ πιθανό ότι θα λαμβάνετε traffic μέρα και νύχτα, το οποίο μεταφράζεται σε πιθανούς πελάτες και πωλήσεις. Εάν αντί για SEO επιλέγατε να αναθέσετε σε κάποιον υπεύθυνο πωλήσεων να τηλεφωνεί, να στέλνει emails σε πιθανούς πελάτες δε σας συμφέρει καθώς θα πρέπει να κοιμάται, να κάνει διαλείμματα, διακοπές και άλλα. Μία καλή καμπάνια SEO μπορεί να γίνει ο βοηθός σας για να γεννά πελάτες και πωλήσεις χωρίς σταματημό.

Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα clicks

85% από όλα τα click συμβαίνουν σε οργανικά αποτελέσματα της λίστας αναζήτησης, δηλαδή στις ιστοσελίδες που βρίσκονται στη λίστα χωρίς να είναι πληρωμένη διαφήμιση ώστε να ανέβουν ψηλά. Σε αντίθεση, η πληρωμένη αναζήτηση λαμβάνει μόνο ένα ποσοστό 15% από τα συνολικά clicks για κάθε λέξη κλειδί.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO οδηγεί σε offline πωλήσεις

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 88% των καταναλωτών αναζητούν στο ίντερνετ το τι ψάχνουν πριν κάνουν οποιαδήποτε αγορά σε φυσικά καταστήματα. Εάν δε σας βρουν κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης τότε δε θα σας λάβουν καν υπόψη σαν επιλογή για την αγορά τους.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO παρέχει πολλές δυνατότητες έρευνας και μελέτης

Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε να δείτε το traffic και αν οι στόχοι που έχετε θέσει για τα οργανικά αποτελέσματα αποδίδουν. Αυτά τα δεδομένα είναι υψηλής σημασίας καθώς επιτρέπουν στην ομάδα του internet marketing να είναι πιο επιτυχής.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO εξασφαλίζει ότι θα έχετε μία θετική φήμη στο διαδίκτυο

Η online φήμη σας έχει αντίκτυπο στο πόσο επιτυχημένη θα είναι η επιχείρησή σας. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, εκεί βρίσκονται οι πελάτες σας. Μία επιχείρηση που ενεργά χρησιμοποιεί τη στρατηγική του SEO έχει τη δυνατότητα σε ένα βαθμό, να ελέγχει την διαδικτυακή φήμη του brand.

Oι άνθρωποι αγνοούν τις πληρωμένες διαφημίσεις

Μόνο το 15% από το συνολικό traffic για μία λέξη κλειδί πηγαίνει σε πληρωμένες διαφημίσεις. Οι άνθρωποι πλέον είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη  Google και καταλαβαίνουν τι είναι διαφήμιση και τι όχι. Το SEO διασφαλίζει ότι το brand εμφανίζεται εκεί που βρίσκονται τα clicks.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO προσφέρει Στοχευμένο traffic

To καλό με το SEO σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πιο παραδοσιακά εργαλεία του μαρκετινγκ, είναι ότι είναι ικανό να δημιουργήσει υψηλά στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα. Το ότι έχετε τη δυνατότητα να εμφανίζεστε ψηλά στις αναζητήσεις για κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρετε είναι απίστευτο. Ουσιαστικά κάποιος χρήστης μπήκε στο ίντερνετ, έκανε την αναζήτηση για αυτό που έψαχνε και οδηγήθηκε στην ιστοσελίδα σας.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική και συνιστάται η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να εφαρμόσετε τη στρατηγική αυτή ώστε η ιστοσελίδα σας να έχει όσο υψηλότερη κατάταξη γίνεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, να είστε σίγουροι πως θα βιώσετε πολλά από τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν εκπρόσωπο από την έμπειρη ομάδα μας για θέματα που αφορούν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, ώστε να εξετάσουμε την περίπτωσή σας με λεπτομέρεια και να σχεδιάσουμε για εσάς την κατάλληλη στρατηγική που θα κάνει την ιστοσελίδα σας αξιόπιστη και θα τη φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη θέση των αναζητήσεων.

Share this article

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!