BLOG / DIGITAL MARKETING

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO κλειδί για κάθε επιχείρηση

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO απαραίτητη για την επιχείρησή σας; Είτε είστε ο ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης είτε απλά διαχειρίζεστε μία ιστοσελίδα οποιουδήποτε είδους, πιθανότατα κύριο μέλημά σας είναι να υπάρχει κινητικότητα σε αυτή. Το να είναι η σελίδα σας SEO optimized είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το SEO είναι ένα εργαλείο ειδικά διαμορφωμένο με στόχο να βοηθήσει να γίνει ακριβώς αυτό. Να βελτιώσει την παρουσία της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο, την κυκλοφορία σε αυτή και τελικά τους στόχους που έχετε θέσει εξ αρχής.

Είναι απαραίτητη η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO για κάθε τύπο επιχείρησης;

Η απάντηση είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, ναι!

Εάν η επιχείρησή σας προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες όπου οι χρήστες αναζητούν με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στην αναζήτηση ώστε να βρουν πληροφορίες τότε η εφαρμογή του SEO θα πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου δεν ενδείκνυται. Όπως όταν η ιστοσελίδα σας δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό, αλλά για εσωτερική εκπαίδευση των υπαλλήλων σας και μόνο, ή εάν αυτό που επιθυμείτε είναι άμεσες πωλήσεις. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μία διαδικασία που δεν φέρνει την επιτυχία σε ένα βράδυ. Χρειάζεται σχεδιασμός στρατηγικής, ακριβής εκτέλεση και συνεχής διαχείριση ώστε να υπάρχει επιτυχία.

Τι μπορεί να προσφέρει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO στην επιχείρηση σας;

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO αυξάνει το traffic

Όσο υψηλότερα βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης, τόση περισσότερη επισκεψιμότητα θα λαμβάνετε. Στην πραγματικότητα, η πρώτη θέση στο Google κατά μέσο όρο έχει ποσοστό επιτυχίας 27.5% Click Through Rate σύμφωνα με μελέτη του CTR . Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε στην πρώτη θέση στην αναζήτηση μίας λέξης-κλειδί, τότε κάθε 100 φορές που αναζητείται θα λάβετε 27-28 επισκέπτες. Εάν κατατάσσεται η σελίδα σας σε επόμενες θέσεις, τότε ανάλογα πέφτει και ο αριθμός των επισκεπτών που θα λάβετε.

Οι ενέργειες SEO βελτιώνουν την προβολή στις μηχανές αναζήτησης

Όσο περισσότερες λέξεις- κλειδιά εμπεριέχει η ιστοσελίδα σας και όσο υψηλότερα κατατάσσονται και βαθμολογούνται, τόσο πιο συχνά το brand σας είναι ορατό σε πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με τα στατιστικά, χρειάζεται να εμφανιστεί 5 έως 7 φορές το brand σας προτού κάποιος χρήστης να το κρατήσει στη μνήμη του. Το SEO είναι ένας άμεσος οδηγός για να βελτιώσει την προβολή και τις εμφανίσεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Μέσα από τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO αυξάνεται η εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σας

Οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων αντιμετωπίζονται από τους χρήστες ως πιο αξιόπιστες. Στην πραγματικότητα το 98% από τους χρήστες που πραγματοποιούν κάποια αναζήτηση επιλέγουν κάποια επιχείρηση από αυτές που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι νιώθουν πως οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται πρώτες είναι και οι καλύτερες. Στις μέρες μας όλοι ‘Γκουκλάρουν’ αυτό που επιθυμούν. Εάν η επιχείρησή σας εμφανιστεί στην κορυφή κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης, τότε θα έχετε κατατάξει τον εαυτό σας στην πιο αξιόπιστη και μεγαλύτερης αξίας θέση.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO και Branding

Είναι σχεδόν απίθανο οι χρήστες να πληκτρολογούν το brand σας κατευθείαν όταν αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ωστόσο, αν οι πελάτες σας πραγματοποιήσουν μία αναζήτηση και διαπιστώσουν ότι το όνομα της επιχείρησής σας είναι σταθερά στην κορυφή ή κοντά σε αυτή, τότε η βοήθεια του SEO Optimization οδηγεί στo να δημιουργηθεί αυτή η αξία και οι χρήστες σιγά σιγά να ταυτίσουν τα προϊόντα με το δικό σας brand.

Yψηλότερης ποιότητα κυκλοφορία

Οι πιθανοί πελάτες αναζητούν τα προϊόντα / τις υπηρεσίες σας online. Η ενσωμάτωση του SEO δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας να αποτελέσει σημείο εισόδου αυτών των πελατών. Το ωραίο με μία καλά αναπτυγμένη και εφαρμοσμένη στρατηγική SEO είναι ότι είστε σε θέση να ‘χτυπήσετε’ πιθανούς πελάτες σε κάθε στάδιο μίας διαδικασίας αγοράς. Έτσι εξασφαλίζετε ότι είστε η επιλογή τους όταν είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν την αγορά.

βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Επένδυση για το μέλλον σας

Όταν αναζητείτε πληροφορίες σχετικά με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO, θα διαβάζετε ότι “Αποτελεί μία διαδικασία”’ και  ότι ‘τα αποτελέσματα δε φαίνονται σε ένα βράδυ’. Είναι αλήθεια. Όταν επενδύετε στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO, το κάνετε γνωρίζοντας ότι θα ανταμειφθείτε μέσα σε διάρκεια 6-9 μηνών. Παρόλα αυτά, όταν τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται, θα συνειδητοποιήσετε ότι επωφεληθείστε από δωρεάν αυξημένη κινητικότητα στη ιστοσελίδα σας.

Οι ενέργειες SEO δημιουργούν μεγαλύτερο ROI από άλλα Marketing Channels

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η βελτιστοποίηση SEO δημιουργεί leads με ποσοστό 14.6%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα leads εξωτερικών πηγών. Αυτά που προέρχονται από τα direct mail και το print advertising αποδίδουν σε ποσοστό 1.7%.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO παρέχει insights για τους καταναλωτές σας και σας μαθαίνει καλύτερα το ποιοι είναι

Το SEO είναι ένα δυνατό εργαλείο επειδή υπάρχουν πολλά metrics που μπορούν να σας παρέχουν πληροφορίες γύρω από τους χρήστες που επισκέπτονται τη σελίδα σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δημογραφικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, πληροφορίες για τις συσκευές που χρησιμοποιούν από τα analytics όπως επίσης και να μάθετε σε ποιο σημείο ο χρήστης βρισκόταν όταν αποφάσισε να εισέλθει στη σελίδα σας και ποιες λέξεις κλειδιά φέρνουν κινητικότητα στη σελίδα σας.

Πιο Αποδοτικό Marketing

To SEO είναι το πιο αποδοτικό μέσο του marketing. Oυσιαστικά οι χρήστες αρχίζουν να δεσμεύονται μαζί σας από την αρχή της δράσης του να μεταβούν στο Google και να αρχίσουν να αναζητούν κάτι που σχετίζεται με το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Όταν λαμβάνετε traffic από τέτοιου είδους αναζητήσεις, ο χρήστης ήδη ενδιαφέρεται για αυτά που έχετε να προσφέρετε. Aπό εκεί και πέρα η δική σας αποστολή είναι να τους πείσετε ότι έχουν βρει το σωστό brand. Όταν αρχίσετε να έχετε καλή κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών, τότε επωφελείστε από συνεχώς αυξανόμενη κίνηση που προσφέρει η αναζήτηση των χρηστών κάθε μήνα. Οπότε και οι πιθανοί υποψήφιοι πελάτες σας αυξάνονται συνεχώς. Ελάχιστα κανάλια marketing μπορούν να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα.

Oι Ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν ήδη τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Εάν η επιχείρησή σας έχει προϊόντα/ υπηρεσίες  που αναζητούνται στο διαδίκτυο, τότε θα έχετε πολλούς ανταγωνιστές που ήδη χρησιμοποιούν βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO. Εάν επιθυμείτε να μεγεθύνετε την επιχείρησή σας και το που οι χρήστες πραγματοποιούν αναζητήσεις, τότε θα πρέπει να επενδύσετε στις υπηρεσίες SEO. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είστε ανταγωνιστικοί σε μακροχρόνια περίοδο εκτός και αν οι άνθρωποι σταματήσουν να αναζητούν στο διαδίκτυο για κάποιο απίθανο λόγο, το οποίο αποκλείεται να συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Το SEO Optimization βελτιώνει το User Experience και το Usability

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας φυσικά θα θέλετε να έχουν μία θετική εμπειρία. Αυτό έχει επίδραση στη σχέση με την επιχείρησή σας. Για κάθε επιτυχημένη στρατηγική SEO, το User Experience και το Usability είναι μείζονος σημασίας. Η Google έχει ξεκαθαρίσει ότι επιβραβεύει τις ιστοσελίδες με υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όταν προσφέρουν μία καλύτερη γενικά εμπειρία χρήστη.

Οι υπεύθυνοι πωλήσεων κοιμούνται και παίρνουν άδεια, η ιστοσελίδα σας όχι.

Το πιο υπέροχο πράγμα σχετικά με το SEO είναι ότι από τη στιγμή που κατατάσσεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης, εμφανίζεστε σταθερά στους πιθανούς πελάτες. Είναι πολύ πιθανό ότι θα λαμβάνετε traffic μέρα και νύχτα, το οποίο μεταφράζεται σε πελάτες και πωλήσεις. Εάν αντί για SEO επιλέγατε να αναθέσετε σε κάποιον υπεύθυνο πωλήσεων να τηλεφωνεί, να στέλνει emails σε πιθανούς πελάτες, είναι κάτι ασύμφορο. Αυτό συμβαίνει διότι θα πρέπει να κοιμάται, να κάνει διαλείμματα, διακοπές και άλλα. Μία καλή καμπάνια SEO μπορεί να γίνει ο βοηθός σας για να γεννά πελάτες και πωλήσεις χωρίς σταματημό.

Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα clicks

85% από όλα τα click συμβαίνουν σε οργανικά αποτελέσματα της λίστας αναζήτησης. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες που βρίσκονται στη λίστα χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει google ads ώστε να ανέβουν ψηλά. Σε αντίθεση, η πληρωμένη αναζήτηση λαμβάνει μόνο ένα ποσοστό 15% από τα συνολικά clicks για κάθε λέξη κλειδί.

Οδηγεί σε offline πωλήσεις

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 88% των καταναλωτών αναζητούν στο ίντερνετ το τι ψάχνουν πριν κάνουν οποιαδήποτε αγορά σε φυσικά καταστήματα. Εάν δε σας βρουν κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης τότε δε θα σας λάβουν καν υπόψη σαν επιλογή για την αγορά τους.

Παρέχει πολλές δυνατότητες έρευνας και μελέτης

Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε να δείτε το traffic και αν οι στόχοι που έχετε θέσει για τα οργανικά αποτελέσματα αποδίδουν. Αυτά τα δεδομένα είναι υψηλής σημασίας καθώς επιτρέπουν στην ομάδα του internet marketing να είναι πιο επιτυχής.

Εξασφαλίζει ότι θα έχετε μία θετική φήμη στο διαδίκτυο

Η online φήμη σας έχει αντίκτυπο στο πόσο επιτυχημένη θα είναι η επιχείρησή σας. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, εκεί βρίσκονται οι πελάτες σας. Μία επιχείρηση που ενεργά χρησιμοποιεί τη στρατηγική του SEO έχει τη δυνατότητα σε ένα βαθμό, να ελέγχει την διαδικτυακή φήμη του brand.

Oι άνθρωποι αγνοούν τις πληρωμένες διαφημίσεις

Μόνο το 15% από το συνολικό traffic για μία λέξη κλειδί πηγαίνει σε πληρωμένες διαφημίσεις. Οι άνθρωποι πλέον είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη  Google και καταλαβαίνουν τι είναι διαφήμιση και τι όχι. Το SEO διασφαλίζει ότι το brand εμφανίζεται εκεί που βρίσκονται τα clicks.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO προσφέρει στοχευμένο traffic

Οι υπηρεσίες SEO σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πιο παραδοσιακά εργαλεία του μαρκετινγκ, έχουν ένα καλό. Το SEO μπορεί να δημιουργήσει υψηλά στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα. Το ότι έχετε τη δυνατότητα να εμφανίζεστε ψηλά στις αναζητήσεις για κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρετε είναι απίστευτο! Ουσιαστικά κάποιος χρήστης μπήκε στο ίντερνετ, έκανε την αναζήτηση για αυτό που έψαχνε και οδηγήθηκε στην ιστοσελίδα σας.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική και συνιστάται η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να εφαρμόσετε τη στρατηγική αυτή, η ιστοσελίδα σας να έχει όσο υψηλότερη κατάταξη γίνεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Να είστε σίγουροι πως θα βιώσετε πολλά από τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν εκπρόσωπο από την έμπειρη ομάδα της AppGene για θέματα που αφορούν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Μαζί θα εξετάσουμε την περίπτωσή σας με λεπτομέρεια και θα σχεδιάσουμε για εσάς την κατάλληλη στρατηγική. Στόχος μας να κάνουμε την ιστοσελίδα σας αξιόπιστη και θα τη φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη θέση των αναζητήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.