BLOG / BLOG

Κατασκευή eshop: λόγοι που θα σας πείσουν

κατασκευή eshop

Κατασκευή eshop: Απαραίτητο βήμα για κάθε μικρή, μεσαία και μεγαλύτερη επιχείρηση που θέλει να αποκτήσει το δικό της online ηλεκτρικό κατάστημα εδραιώνοντας την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αναρωτιέστε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε σήμερα κιόλας να οδηγηθείτε στην κατασκευή eshop; Ως ένας επιχειρηματίας με ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να πληροφορήσετε τους πελάτες σας γύρω από την επιχείρησή σας. Μπορείτε να τους παρουσιάσετε τα προϊόντα σας και να πραγματοποιήσετε πληρωμές διαδικτυακά. Με την μεγάλη εξάπλωση της online αγοράς η κατασκευή eshop είναι ένα απαραίτητο βήμα για κάθε επιχείρηση.

Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε σήμερα κιόλας να αποφασίσετε την κατασκευή eshop:

Με την κατασκευή eshop απευθύνεστε σε μία Παγκόσμια Αγορά

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση και να προσφέρετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον πλανήτη.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ανοικτό 24 ώρες

Μετά τη κατασκευή eshop οι καταναλωτές θα έχουν την ευκολία επί 24ώρου βάσεως να μπορούν να αγοράζουν αυτό που θέλουν όταν το θέλουν. Έτσι δε θα χάνετε πωλήσεις, αφού είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ώρες την εβδομάδα. Πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τις ώρες λειτουργίες ενός φυσικού καταστημάτος. Ειδικά σε περιόδους που οι καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το φυσικό σας κατάστημα, όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί σε δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έχουν πλεονέκτημα.

Η κατασκευή eshop σας βοηθά να διευρύνετε το Brand σας

Διαφοροποιήστε το εύρος των προϊόντων σας και αυξήστε τις πωλήσεις σας με άυλα αγαθά τα οποία μπορούν να πωληθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Οι καταναλωτές επίσης μπορούν να πραγματοποιήσουν παραγγελίες προσωποποιημένων προϊόντων. Αυτό κάνει πιο εύκολο το να τους προσφέρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Με την κατασκευή eshop απολαμβάνετε υψηλό ποσοστό μετατροπής καταναλωτών σε πελάτες

Οι πιθανοί αγοραστές είναι πολύ πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά όταν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν άμεσα και τη στιγμή που το θέλουν με την επίσκεψη σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, παρά όταν πρέπει να περιμένουν μέχρι να ανοίξει ένα φυσικό κατάστημα.

Με την κατασκευή eshop μπορείτε να πραγματοποιήσετε στρατηγικές μάρκετινγκ μέσω Social Media & Μηχανών Αναζήτησης

Χρησιμοποιώντας τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO, το ηλεκτρονικό κατάστημα σας θα εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης των μηχανών, όπως είναι η Google. Επίσης τα social media, όπως το Facebook και το Instagram, θα σας προσφέρουν μία πλατφόρμα όπου θα μπορείτε να χτίσετε την εμπιστοσύνη με τους καταναλωτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω κριτικών και ratings. Παράλληλα μπορείτε και να τους κρατάτε ενήμερους με σχετικές αναρτήσεις σχετικά με τα προϊόντα και τις προσφορές σας. Κρατήστε το ενδιαφέρον των καταναλωτών σας με διαγωνισμούς, loyalty προγράμματα επιβράβευσης και περιεχόμενο που θα μπορούν να κοινοποιήσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η κατασκευή eshop προσδίδει ευκολία με το online shopping

Αυτές τις μέρες οι καταναλωτές εκτιμούν την ευκολία του online shopping όλο και περισσότερο. Αντί να σπαταλούν ώρες αναζητώντας προϊόντα σε φυσικά καταστήματα, προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους διαδικτυακά. Ανάμεσα σε διαλείμματα της δουλειάς, πριν το σχολείο, καθώς περιμένουν στο αυτοκίνητό τους όταν έχει κίνηση στο δρόμο ή όταν οι καιρικές συνθήκες ή άλλοι παράγοντες δε τους το επιτρέπουν να μετακινούνται.  Η παρουσία των ηλεκτρονικών καταστημάτων έχει κάνει πιο εύκολο για τους πάντες.

Η κατασκευή eshop μειώνει τα έξοδα της επιχείρησής σας

Χωρίς αμφιβολία, είναι πολύ πιο φθηνό και εύκολο να πωληθούν προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό συμβαίνει μιας και οι ιδιοκτήτες μίας τέτοιας πλατφόρμας δε χρειάζεται να σκεφθούν τα υψηλά κόστη ενός φυσικού καταστήματος. Και ποια είναι αυτά; Το κόστος ενοικίου ενός καταστήματος, τις ασφάλειες, τους λογαριασμούς και το κόστος ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων. Σε αντίθεση, η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος θα σας δώσει τη δυνατότητα να πωλήσετε τα προϊόντα σας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η κατασκευή eshop μειώνει το επιχειρηματικό ρίσκο

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε τα έσοδά σας με λιγότερο ρίσκο. Χρειάζεται να απασχολείτε λιγότερο εργατικό δυναμικό, μειώνετε τις πιθανότητες κλοπής και τις ζημίες των προϊόντων που συμβαίνουν συχνά σε ένα φυσικό κατάστημα.

Με τη δημιουργία eshop παρέχετε εξατομικευμένες υπηρεσίες

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας. Υπάρχει δυνατότητα να τους προσφέρετε μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία. Για παράδειγμα το να μπορούν να εντοπίζουν το που βρίσκεται η παραγγελία τους, να ειδοποιούνται για την παράδοση της αποστολής, αλλά και να τους προτείνονται προϊόντα βασισμένα στο ιστορικό παραγγελιών τους.

Επιρροή αγορών

Στις μέρες μας οι πιθανοί αγοραστές σερφάρουν στο διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Ακόμα έχουν την ίδια συμπεριφορά πριν λάβουν αποφάσεις γύρω από το τι θέλουν να αγοράσουν και από ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Με το να παρουσιάζετε τα προϊόντα σας online θα αυξήσει την πιθανότητα αγορών. Θα μπορείτε να δείξετε στους καταναλωτές το λόγο για τον οποίο τα προϊόντα σας είναι ιδανικά γι’ αυτούς.

κατασκευή eshop

Μη ξεχνάτε επιπλέον αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα για την κατασκευή eshop:

Ακόμα, πριν αποφασίσετε αν η κατασκευή ενός eshop είναι το κατάλληλο βήμα για την επιχείρησή σας, έχετε κατά νου και τα παρακάτω εξίσου σημαντικά σημεία, τα οποία θα σας πείσουν ακόμα περισσότερο:

Προώθηση των Bestsellers προιόντων σας

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την κατασκευή eshop, είναι η ανάδειξη και προώθηση των δημοφιλέστερων προιόντων της επιχείρησής σας. Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να δείξετε με μεγαλύτερη ευκολία τα προιόντα που έχουν αγαπήσει άλλοι καταναλωτές, ώστε να παροτρύνετε την αγορά τους σε άλλους ενδιαφερόμενους πελάτες. Μέσω της παρουσίασης προιόντων eshop η προβολή και προώθηση συγκεκριμένων προιόντων γίνεται εργαλείο του μάρκετινγκ. Μη ξεχνάτε πως όλοι μας προτιμούμε την αγορά προιόντων που άλλοι χρήστες έχουν δοκιμάσει πριν από εμάς και έχουν τεσταριστεί. Επιπλέον μπορείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες των προϊόντων και λεπτομερείς περιγραφές, ώστε να επηρεάσετε τις επιλογές τους και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη.

Εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη στην κατασκευή eshop

Σε κάθε custom κατασκευή eshop, η εξατομίκευση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Όταν ο χρήστης νιώθει πως επισκέπτεται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που είναι ‘κομμένο και ραμμένο’ πάνω του, τότε ταυτίζεται με αυτό κάνοντας τη διαδικτιακή επίσκεψη στο eshop σας μία πραγματική εμπειρία αγορών. Οι προσωποποιημένες landing pages για διαφορετικά groups του κοινού – στόχου σας οδηγεί στην αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Κάτι που κάθε online εταιρία θα πρέπει να στοχεύει προκειμένου να μετατρέψει το επιχειρηματικό όραμα που έχει σε πραγματικό σενάριο. Επιπρόσθετα, η δυνατότητα προσαρμογής των προτάσεων προϊόντων για κάθε επισκέπτη με βάση τα προϊόντα που ήδη έχει κοιτάξει, ή με βάση του τι νομίζετε ότι θα του αρέσει ή στηριζόμενοι σε πιο παλιές αγορές του, δίνει πάντα έξτρα ώθηση για ολοκλήρωση ηλεκτρονικών αγορών.

Kαλύτερη παρουσίαση των προιόντων στην κατασκευή eshop με ερωτήσεις και απαντήσεις

Σε κάθε κατασκευή eshop κάθε σελίδα προϊόντος μπορεί να περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα προϊόντα σας. Έτσι επιτυγχάνεται βελτίωση της εμπειρίας χρήστηα αφού νιώθουν την ασφάλεια πως μπορούν να αναρτούν ερωτήσεις απευθείας στη σελίδα προιόντος αλλά και να βρίσκουν απαντήσεις που έχετε δώσει σε άλλους καταναλωτές. Αποτέλεσμα της καλύτερης πληροφόρησης των πελατών σας θα είναι και η μείωση των επιστροφών προιόντων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι πελάτες δεν έρχονται αντιμέτωποι με εκπλήξεις κατά την παραλαβή των προϊόντων.

Κατασκευή eshop

Κατασκευή eshop, το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων και της λιανικής

Το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα αποτελεί το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατασκευή eshop είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες περισσότεροι από το 60% των καταναλωτών προτιμούν την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών για τα προιόντα που αγοράζουν. Η συνήθεια της online αγοράς υιοθετείται ολοένα και περισσότερο και στη χώρα μας. Είτε είστε μία νέα επιχείρηση είτε μικρή επιχείρηση σε μέγεθος, η κατασκευή eshop είναι μονόδρομος. Όσο πιο γρήγορα αποφασίσετε να δημιουργήσετε το δικό σας eshop τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να σταθείτε απέναντι από τον ανταγωνισμό.

Εξελίξτε τεχνολογικά την επιχείρησή σας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και Chatbot στην κατασκευή eshop

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και μαζί και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των chatbot χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο σε κάθε κατασκευή eshop. Τα chatbot βοηθούν τους καταναλωτές να βρίσκουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν και τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα. Εάν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες και δεν έχετε τους πόρους να εξυπηρετήσετε τους πελάτες 24ώρες το 24ωρο, τότε η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται για να σας λύσει τα χέρια. Επωφεληθείτε τη δυνατότητα διαχείρισης των αποθεμάτων, των παραγγελιών και άλλων διαδικασιών για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση εμπειρίας χρήστη.

Μεγέθυνση επιχείρησης με οργανικές αναζητήσεις

Με την φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης κατασκευή eshop, μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και το ποσοστό μετατροπής. Ένα χρήσιμο εργαλείο είναι η δημιουργία περιεχομένου με ένα ecommerce blog. Με το blog μπορείτε να επιλέξετε από τη δημιουργία βίντεο, μέχρι τη συγγραφή σχετικών άρθρων που θα σας βοηθήσουν να έχετε μεγαλύτερη παρουσία στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και ιδιαίτερα στο Google. Έτσι θα οδηγηθείτε οργανικά να αυξήσετε τις πνωλήσεις χωρίς να ξοδέψετε έξτρα διαφημιστικό budget. Με ένα SEO Optimized ηλεκτρονικό κατάστημα θα δεχθείτε επισκεψιμότητα οργανικά μέσω των ενεργειών SEO.

Ένα φυσικό κατάστημα εξαρτάται αρκετά από την τοποθεσία που βρίσκεται για να αυξήσει την επισκεψιμότητα των καταναλωτών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία αγορά.

Κατασκευή eshop δημοφιλείς ερωτήσεις

Πώς γίνεται η εισαγωγή προιόντων σε eshop;

Εάν έχετε αποφασίσει την κατασκευή eshop και αναρωτιέστε ποιοί είναι οι τρόποι εισαγωγής προιόντων σε eshop, τότε η ομάδα μας θα σας λύσει κάθε απορία. Ανάλογα με τις ανάγκες σας και το μέγεθος του καταλόγου σας, τη γλώσσα ή τις γλώσσες που υποστηρίζει το eshop σας, θα σας προτείνουμε και διαφορετικό τρόπο. Ο πρώτος τρόπος είναι να περαστούν τα προιόντα σας χειροκίνητα από κάποιον υπεύθυνο ώστε να γίνει σωστά η εισαγωγή, να περαστούν από κάποιο αρχείο που έχετε δημιουργήσει. Ακόμα, για πιο πολύπλοκους καταλόγους η ομάδα μας προτείνει την ανάπτυξη custom μηχανισμού αυτόματης εισαγωγής του προιοντικού καταλόγου, ώστε να ανανεώνεται εύκολα και χωρίς λάθη.

Υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση eshop με ERP σύστημα σε μία κατασκευή eshop;

Το σύστημα ERP σε μία κατασκευή eshop και εν τέλει η σύνδεση του eshop με ERP, είναι η καλύτερη λύση για την ομαλή λειτουργία όλων των διαδικασιών ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Η εταιρία μας παρέχει τη δυνατότητα για ανάπτυξη custom γέφυρας eshop ERP. Έτσι καθιστά εφικτές πολλαπλές λειτουργίες που θα βελτιώσουν την εμπειρία σας. Η σωστή ενημέρωση των αποθεμάτων, η καταχώρηση προϊόντων στο eshop, η ενημέρωση τιμών και η διαχείριση παραγγελιών είναι μερικές από αυτές τις λειτουργίες.

Είναι εφικτή η κατασκευή eshop Χονδρικής B2B;

Εάν οι πελάτες της επιχείρησής σας ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, τότε θα πρέπει να τους προσφέρετε μία εξατομικευμένη εμπειρία αγορών. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να εξασφαλίζει τα μοναδικά προνόμια των πιστών πελατών τόσο στη λιανική πώληση όσο και στη χονδρική. Η κατασκευή eshop χονδρικής είναι εφικτή φυσικά, είτε σε μία ξεχωριστή πλατφόρμα είτε είναι μέρος του κεντρικού eshop της επιχείρησής σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού χονδρικής, με αποκλειστικές τιμές και προσφορές. Ανάλογα με τον τύπο πελατών μπορεί να γίνεται εφαρμογή ειδικής τιμολόγισης σε επίπεδα, λιανικής και χονδρικής. Η ομάδα μας αναλαμβάνει την ανάπτυξη ειδικής λειτουργίας ταυτοποίησης πελατών B2B, πιστοποιώντς το ΑΦΜ στο παγκόσμιο σύστημα VIES σε πραγματικό χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε σε σχετικό μας project.

Κατασκευή eshop template ή custom κατασκευή eshop; Τι είναι καλύτερο;

Η καλύτερη επιλογή σε αυτό το ερώτημα είναι σίγουρα η custom κατασκευή eshop. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία πιο κοστοβόρα διαδικασία, θα σας βοηθήσει στη μελλοντική εξοικονόμηση χρημάτων. Βέβαια, αν το κόστος είναι το μοναδικό κριτήριο που σας ενδιαφέρει, καλύτερα είναι να περιμένετε μέχρι να έχετε συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιήσετε μία κατασκευή eshop υψηλών προδιαγραφών, αντάξια με την εικόνα της επιχείρησής σας. Βρείτε την καλύτερη εταιρία κατασκευής eshop που θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα με βάση τις ανάγκες σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συνοψίζοντας

Μέσω της κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος θα έχετε την ευκαιρία να είστε πλήρως ανταγωνιστικοί σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν αγκαλιάσει ακόμα τον κόσμο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα. Ζούμε σε μία εποχή όπου οι καταναλωτές σταθερά αναζητούν τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να αγοράσουν αυτό που χρειάζονται. Και η περίοδος που διανύουμε συνεχώς το αποδυκνείει. Ταυτόχρονα διατηρούν ένα busy lifestyle.

Στην AppGene προσφέρουμε σύγχρονες, φιλικές προς το χρήστη λύσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση που θα ταιριάζει σε εσάς και την επιχείρησή σας μετατρέποντας το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα.

Προηγούμενο άρθρο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.