BLOG / DIGITAL MARKETING

5 χρήσιμες συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη στην κατασκευή eshop

συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη

Αναζητείτε συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη;! Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πάντα κινούνται γρήγορα και τίποτα δε μένει στάσιμο για πολύ καιρό. Οι πελάτες πλέον έχουν πρόσβαση σε αναρίθμητες επιλογές για ένα και μόνο προϊόν όπου έχουν τη δυνατότητα εύρεσής του σε πολλαπλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να κάνετε μία μοναδική κατασκευή eshop, ώστε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Η βελτίωση της εμπειρίας κατά την περιήγησή τους στην ιστοσελίδα σας είναι το κλειδί για να ενδυναμώσετε την αφοσίωση των καταναλωτών που σας προτιμούν.

Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη:

συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη

Δυνατότητα ενσωμάτωσης live chat στην κατασκευή eshop

Το live chat είναι ο τρόπος επικοινωνίας προτιμούν περισσότερο οι επισκέπτες μίας ιστοσελίδας, όταν αναζητούν απαντήσεις και βοήθεια. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες για την εμπειρία χρήστη, το 42% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν την υποστήριξη μέσω live chat. Αντίθετα το 32% που δηλώνουν ότι προτιμούν την επικοινωνία μέσω email.

Ακόμα κι αν παρέχετε τον πιο αναλυτικό κατάλογο και περιγραφές, οι πελάτες πάντα θα έχουν κάποια ερώτηση που χρειάζονται βοήθεια για να απαντήσουν.

Επομένως, εάν δε μπορούν εύκολα να εξυπηρετηθούν, αυξάνεται η πιθανότητα να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας. Θα προτιμήσουν να επισκεφτούν ένα άλλο eshop ή ένα φυσικό κατάστημα που κάποιος υπεύθυνος θα βοηθήσει με τις απορίες τους.

Το να υποστηρίζετε ένα μικρό εικονίδιο στην άκρη της οθόνης δίνοντας την επιλογή live chat, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δώσετε μία άμεση λύση επικοινωνίας στους πελάτες σας.

Μην απαιτείτε πολλές πληροφορίες από τους χρήστες

Πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τις online αγορές. Όμως πολλές φορές αυτές οι αγορές είναι βασισμένες στην καλύτερη τιμή που μπορεί να βρει κάποιος online. Υπάρχει δυνατότητα εύκολα να αναζητήσει κανείς πληροφορίες για κάποιο προϊόν και να βρει ένα eshop που διαθέτει καλύτερη τιμή. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν δεύτερες σκέψεις για την ολοκλήρωση της αγοράς. Έτσι ο χρήστης θα οδηγηθεί στην εγκατάλειψη του καλαθιού του, επιλέγοντας κάποια καλύτερη τιμή.

Η εγκατάλειψη καλαθιού είναι αναπόφευκτη σε πολλές περιπτώσεις, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης σας έχει κάποιο σημαντικό λόγο για να επιστρέψει στο καλάθι του. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε είναι να τους δώσετε ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα σας. Δελεάστε τους καταναλωτές με κάποιου είδους προνόμιο ή μοναδική προσφορά, όπως ένα κουπόνι welcome gift 10%.

Όταν κάποιος ξεκινάει τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού ζητήστε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία. Όσο περισσότερα είναι τα στοιχεία που απαιτούνται τόσο πιο πιθανό είναι ο χρήστης να εγκαταλείψει την προσπάθεια εγγραφής. Γι αυτό προτείνουμε να κάνετε μία σχετική απλή φόρμα εγγραφής με τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να μην εγκαταλείψουν την σελίδα σας.

συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη

Διατηρήστε ποιοτικά και ενδιαφέροντα δεδομένα για κάθε πελάτη

Η χρήση εργαλείων, όπως Google Analytics είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναγνωρίσετε ποιος ψωνίζει από το eshop σας. Υπάρχει δυνατότητα να συλλέξετε δεδομένα και να προσαρμόσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας για τους διάφορους τύπους καταναλωτών.

Μία λάθος στρατηγική μάρκετινγκ προς τους πελάτες κοστίζει αρκετά. Χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία για να βρείτε τις σωστές απαντήσεις. Μόνο έτσι θα βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα που συλλέγετε για τη συμπεριφορά των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας θα είναι αληθή και έχει γίνει σωστή ανάλυση τους.

Αποφασίστε τη στρατηγική ακολουθώντας συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη εστιάζοντας στα πραγματικά δεδομένα των πελατών

Όταν δημιουργείτε μία νέα επιχείρηση, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος κοινού- στόχου στο μυαλό σας. Όσο προχωράει ο καιρός και η επιχείρηση σας μεγαλώνει και αλλάζει, τόσο οι καταναλωτές και οι ανάγκες τους αλλάζουν. Ενδεχομένως, να καταλήξετε σε μία εντελώς διαφορετική πελατειακή βάση από την οποία ξεκινήσατε. Είναι σημαντικό να είστε προσαρμοστικοί ως προς το τι προσφέρετε.

Η δημιουργία ομάδων καταναλωτών μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματικές καμπάνιες. Αν κάποιος εγκαταλείψει το καλάθι του ενώ κοιτούσε μία συγκεκριμένη σελίδα προϊόντος τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μία διαφήμιση σχετική. Με αυτόν τον τρόπο θα του θυμίσετε ξανά το προϊόν.

συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη

Πραγματοποιήστε στοχευμένες καμπάνιες email marketing

Η δημιουργία newsletter μπορεί να γίνει πολύπλοκη διαδικασία, αλλά ένα αποτελεσματικό newsletter μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους πελάτες σας. Καλωσορίστε τους μελλοντικούς καταναλωτές που εγγράφονται στην ιστοσελίδα σας χαρίζοντάς τους μοναδικά προνόμια.

Το email επιβεβαίωσης παραγγελίας είναι ο καλύτερος τύπος μηνύματος για να δημιουργήσετε μια σχέση με τους πελάτες σας. Παρόλο που η δημιουργία newsletter μπορεί να έχει εξαιρετικό περιεχόμενο και να οδηγεί χρήστες πίσω στην ιστοσελίδα σας, αλλά οι πελάτες δίνουν τεράστια σημασία στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας που έχουν μόλις κάνει.

Η καλύτερη τακτική είναι το επιβεβαιωτικό μήνυμα να περιλαμβάνει πληροφορίες εντοπισμού του πακέτου τους, τα είδη της παραγγελίας μαζί με πληροφορίες για σχετικά προϊόντα ή κάποιο κουπόνι για επόμενη αγορά. Παρέχετε σωστή επικοινωνία ώστε να να αναδείξετε την μοναδικότητα του brand σας.

Συνοψίζοντας

Οι καταναλωτές έχουν πάρα πολλές επιλογές όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Γι’ αυτό ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορεί να επηρεάσουν την απόφαση αγοράς. Είναι κρίμα να χάσετε πελάτες εξαιτίας μικρών αλλαγών που θα μπορούσατε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη και να διατηρήσετε το κοινό σας. Αν εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές βελτίωσης εμπειρίας χρήστη από την ομάδα της AppGene, θα είστε σε θέση να αυξήσετε την ικανοποίηση καταναλωτών . Έτσι θα δηγηθείτε σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.