BLOG / DIGITAL MARKETING

Δημιουργία Newsletter: 4 Tips για επιτυχημένο Newsletter

Δημιουργία newsletter

Το e-mail marketing εξακολουθεί να είναι ένας από τους ευκολότερους και οικονομικά αποδοτικότερους τρόπους για να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες. Στην πραγματικότητα, το 59% των B2B marketers υποστηρίζει ότι η δημιουργία newsletter είναι το πιο επιτυχημένο κανάλι από άποψη δημιουργίας εσόδων. Μέσα από τα newsletter μπορείτε να επικοινωνήσετε πολύτιμες πληροφορίες στους πελάτες σας, να προβάλλετε την εμπειρία σας, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους.

Τips για τη δημιουργία newsletter που οι συνδρομητές σας σίγουρα θα θέλουν να διαβάσουν.

Δημιουργία newsletter: Θέστε ένα στόχο

Πως μπορεί η δημιουργία newsletter να επηρεάσει θετικά την επιχείρηση σας εάν εσείς δεν ξέρετε τι στόχο θέλετε να πετύχετε; Αν δεν είστε σαφείς σχετικά με το στόχο σας, η e-mail καμπάνια σας μπορεί να καταλήξει στα ανεπιθύμητα e-mail των συνδρομητών σας δημιουργώντας έτσι  περισσότερο κακό παρά καλό για την επιχείρηση σας. Το πρώτο βήμα για την δημιουργία newsletter που αξίζει να το διαβάσουν είναι να βρείτε το λόγο της δημιουργίας του. Είτε ασχολείστε με την δημιουργία newsletter για χρόνια είτε θέλετε να ξεκινήσετε σήμερα δεν είναι αργά να βρείτε τον στόχο σας. Σκεφτείτε τους πρωταρχικούς σας στόχους ως εταιρία. Κάντε ένα βήμα πίσω και πείτε γιατί χρειάζεστε να δημιουργήσετε newsletter, ποιο θέλετε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Θέτοντας τους στόχους για την δημιουργία newsletter μπορείτε να κατανοήσετε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τους πετύχετε.

Δημιουργία Newsletter: Ακολουθήστε τον κανόνα 90/10

Έχετε ακούσει για τον κανόνα 90/10; Είναι ένας κανόνας για το περιεχόμενο που ισχύει και στα Newsletter (90% επιμορφωτικό περιεχόμενο, 10% προωθητικό περιεχόμενο). Οι υφιστάμενοι, όπως και οι εν δυνάμει πελάτες σας, πιθανότατα ενδιαφέρονται για την επιχείρηση σας αν έχουν επιλέξει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να διαβάζουν για τις υπηρεσίες σας συνέχεια. Σκεφτείτε ποια μηνύματα θα ήταν σχετικά και χρήσιμα για αυτούς, κρατώντας παράλληλα και το ενδιαφέρον για την επιχείρησής σας όχι όμως απροκάλυπτα. Μην αφήσετε εντελώς την αυτοπροβολή αλλά μην είναι κι ο πρωταρχικός σας στόχος. Αν έχετε συναρπαστικές ειδήσεις από την εταιρία ή θέλετε να προωθήσετε μία νέα υπηρεσία, μην διστάσετε να την προσθέσετε στο newsletter σας. Απλά σκεφτείτε τι θα έκανε την ιστορίας σας πιο ενδιαφέρουσα για αυτούς.

Δημιουργία Newsletter: Προσθήκη του κατάλληλου θέματος στο email

Ίσως έχετε τελειοποιήσει το περιεχόμενο του newsletter σας και έχετε και μια τεράστια λίστα με εγγεγραμμένα μέλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι αν οι παραλήπτες δεν ανοίξουν το newsletter σας. Η λύση; Δημιουργήστε το κατάλληλο θέμα στο email. Μην  αφήσετε τη σκληρή δουλειά σας να πάει χαμένη για ένα απλό λάθος.

Μπορεί να νομίζετε ότι η διατήρηση του ίδιου θέματος κατά την δημιουργία newsletter κάθε εβδομάδα ή μήνα θα βοηθούσε τους συνδρομητές σας να σας θυμούνται, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι βαρετό και οι αναγνώστες δεν θα θέλουν να ανοίξουν το newsletter σας επειδή δε νιώθουν ότι θα τους στείλετε κάτι καινούργιο. Το θέμα στο email σας θα πρέπει να είναι δημιουργικό, ελκυστικό και να προκαλεί το ενδιαφέρον στους αναγνώστες. Είναι καλός κανόνας να κάνετε το θέμα σας σαφές και σύντομο , όχι περισσότερο από 50 χαρακτήρες. Χρησιμοποιείστε λέξεις κλειδιά που τους ενδιαφέρουν και δηλώνουν ενέργεια. Επίσης μην ξεχάσετε να ταξινομήσετε τη λίστα με τους συνδρομητές σας για να κάνετε πιο στοχευμένα τα θέματα στο email σας ανάλογα με την λίστα που επιθυμείτε να στείλετε το newsletter. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το θέμα ταιριάζει με το περιεχόμενο καθώς δε θέλετε να χάσετε πελάτες επειδή δεν αντίκρισαν αυτό που περίμεναν.

Δημιουργία newsletter

Δημιουργία Newsletter: Συμπεριλάβετε ένα call to action

Αν κάτι δεν πρέπει να ξεχάσετε, είναι αυτό το βήμα. Πάντα να συμπεριλαμβάνετε ένα call to action button, αλλά μόνο ένα. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικά κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνονται μέσα σε ένα newsletter και θα πρέπει να έχουν και αυτά ένα δικό τους call to action. Ωστόσο δεν πρέπει να καλύπτουν μεγάλο μέρος του newsletter και να έχουν αίσθηση επείγοντος, καθώς μπορεί να φανούν επιθετικά.

Είναι προτιμότερο να αφήσετε το πρωταρχικό σας call to action να τραβήξει την προσοχή. Σκεφτείτε αυτό που είπαμε πριν για την εύρεση στόχου κατά την δημιουργία Newsletter, αυτό θα είναι και το θέμα για το call to action. Από εκεί θα πρέπει να προέρχεται το 10% του διαφημιστικού περιεχομένου. Στέλνετε ένα newsletter γιατί οι συνδρομητές σας θέλετε να πραγματοποιήσουν κάποια ενέργεια. Δημιουργήστε ένα call to action που δεν θα μπορεί να μη τραβήξει την προσοχή τους.

Η αποστολή newsletter είναι ένας από τους πιο δραστικούς τρόπους για να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα στην αλληλεπίδρασή σας με τους χρήστες και τη βάση σας. Με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας της AppGene και τις υπηρεσίες digital marketing που σας παρέχουμε, θα οδηγηθείτε στον καθορισμό της κατάλληλης στρατηγικής email marketing  που θα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα σε εσάς και την επιχείρησή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.