BLOG / DIGITAL MARKETING

Αποστολή Newsletter: 6 βήματα για αύξηση πωλήσεων και απόκτηση νέων πιθανών πελατών

Αποστολή Newsletter

Η αποστολή newsletter μπορεί να είναι ένας φανταστικός και χαμηλού κόστους  τρόπος να μεγαλώσετε οργανικά τη λίστα των πελατών σας, αλλά και να την εμπλουτίσετε με ακόμη περισσότερους πιθανούς πελάτες.

Υπάρχουν τέσσερα milestones για κάθε συνδρομητή που εγγράφετε στο newsletter.

Αποστολή newsletter

Κάθε επιχείρηση είναι πολύ σημαντικό να ωθεί τους ανθρώπους προς την εγγραφή στο newsletter στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ωστόσο η αποστολή newsletter έχει αξία μόνο εάν οι άνθρωποι που θα το παραλάβουν, όντως θα το διαβάσουν. Kι εδώ υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: ‘ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για να αυξήσει μία επιχείρηση τη λίστα των subscribers της;΄ ‘Πως θα προσελκύσετε τους ανθρώπους ώστε να διαβάσουν το newsletter σας και θα τους μετατρέψετε τελικά σε αγοραστές;’

Παρακάτω ακολουθούν 6 βήματα τα οποία θα μετατρέψουν κάθε αποστολή newsletter της επιχείρησής σας σε πωλήσεις.

#1 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Δημιουργία ομάδων στη Βάση δεδομένων

Αντισταθείτε στην ανάγκη για μαζική αποστολή σε κάθε email που υπάρχει στη βάση σας, καθώς αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε χαμηλό ποσοστό δέσμευσης και παράλληλα σε υψηλό ποσοστό ανθρώπων που θα θελήσουν να καταργήσουν την εγγραφή τους από τη λίστα σας.

Όταν κάποιος εγγράφεται, υπάρχει πάντα περίπτωση να χαθεί μέσα στο πλήθος των email, οπότε θα ήταν καλύτερο να τον κατατάξετε σε μία μικρότερη λίστα. Έτσι θα μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε μαζί του πολύ καλύτερα από το να ήταν σε μία μεγαλύτερη λίστα, όπου μπορεί και να χανόταν ανάμεσα σε ανθρώπους που θα λαμβάνουν οποιοδήποτε από τα μελλοντικά σας προωθητικά και ενημερωτικά μηνύματα.

#2 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Συγκεντρωμένη σκέψη

Εάν προσπαθείτε να ταιριάζετε πάντα και στους πάντες, το μόνο που θα πετύχετε είναι να μην είστε σχετικοί για κανέναν. Το γενικό περιεχόμενο τείνει να είναι λιγότερο ενδιαφέρον σε οποιαδήποτε αποστολή Newsletter, οπότε συγκεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή σε μία συγκεκριμένη ομάδα. Εάν έχετε πολλαπλούς τύπους πελατών, όπως πελάτες λιανικής και χονδρικής, στείλτε στοχευμένα μηνύματα στον κάθε ένα τύπο ξεχωριστά. Αυτό ίσως σημαίνει ότι θα δημιουργείτε πολλαπλά newsletters ή πολλαπλές version του newsletter σας- και ναι, σημαίνει περισσότερη δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με τους παραλήπτες θα σας δικαιώσει.

Αποστολή Newsletter

#3 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Ποιοτικό περιεχόμενο

Δημιουργήστε στοχευμένο, μοναδικό, με αξία περιεχόμενο το οποίο θα εμφανιστεί στους στοχευμένους αναγνώστες. Σε κάθε αποστολή newsletter τίποτα δεν έχει σημασία εάν το περιεχόμενό σας είναι αδιάφορο ή γενικευμένο. Θα πρέπει να παρέχετε αρκετό ‘ψαχνό’ ώστε να δείξετε την εξειδίκευσή σας, αλλά μην παρέχετε όλη αυτή την προνομιακή γνώση χωρίς αντάλλαγμα. Βρείτε ένα ευχάριστο μέσο και το ενδιαφέρον των αναγνωστών θα παραμείνει.

Κρατήστε κατά νου πως η ποιότητα του περιεχομένου σας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Μην προσπαθήσετε να προωθήσετε ως ‘περιεχόμενο΄ τις πωλήσεις σας – εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι σταθερό ή δεν αλλάζει και πολύ κατά το πέρασμα των χρόνων. Αντ’ αυτού μιλήστε για κάτι σχετικό που οι αναγνώστες θα βρουν ενδιαφέρον. Για κάθε άρθρο αναρωτηθείτε ΄Ποιά είναι η αξία που προσφέρει στους αναγνώστες;΄Εάν η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη και άμεση στο μυαλό σας, τότε σίγουρα δε θα είναι ούτε για τους αποδέκτες.

#4 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Καλοσχεδιασμένα εικαστικά

Το εύρος της προσοχής και ο χρόνος που σπαταλά κανείς στο να διαβάζει emails συνεχίζει να συρρικνώνεται, καθώς η ζωή έχει όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς. Θα πρέπει να παρέχετε γεγονότα και άλλες πληροφορίες με γρήγορο και ‘εύπεπτο’ τρόπο. Σιγουρευτείτε πως έχετε τοποθετήσει τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές πληροφορίες στο επάνω μέρος του περιεχόμενού σας, να χρησιμοποιείτε σωστή στοίχιση και μικρές παραγράφους. Όπου είναι δυνατό χρησιμοποιήστε όμορφες φωτογραφίες το οποίο θα βοηθήσει σίγουρα στο να κλικάρουν οι αποδέκτες κάθε αποστολή newsletter σας.

#5 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Μην ενδιαφέρεστε μόνο για την άμεση πώληση

Μετά το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στη δημιουργία ενός ποιοτικού περιεχομένου, πολλά newsletter συνήθως χάνονται για αυτόν το λόγο. Εάν η αποστολή newsletter που κάνετε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προιοντική διαφήμιση, τότε οι παραλήπτες θα αρχίσουν σύντομα να αγνοούν τα μελλοντικά σας email. Ο όρος newsletter σχετίζεται με νέο περιεχόμενο. Νέα, άρθρα, ιστορίες. Είναι λογικό να συμπεριλάβετε μία διαφήμιση ή κάποια εκπτωτική καμπάνια στο newsletter αλλά δε θα έπρεπε να είναι και η μόνη σας ενέργεια όταν πραγματοποιείτε μία αποστολή newsletter. Σιγουρευτείτε ότι δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι σχετικό με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ή ακόμα καλύτερα περιεχόμενο που θα τα αναδεικνύει.

Σημείωση: Μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι όταν κάποιος εγγράφεται στο newsletter επειδή ζητά να λαμβάνει προωθητικές ενέργειες μέσω email. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να μην ονομάζεται newsletter. Για τους συγκεκριμένους πελάτες ένα email με τίτλο ΄Οι προσφορές της εβδομάδας’ ή ‘Flash sale’ ή ‘Εκπτώσεις μόνο για όσους συμμετέχουν στα προγράμματα επιβράβευσης πελατών’ θα ήταν πιο κατατοπιστικό και θα είχε μεγαλύτερη απήχηση.

Αποστολή Newsletter

#6 Επιτυχής Αποστολή Newsletter: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεκάθαρα call to action.

Μπορεί να σημειώσαμε πριν πως δε θα πρέπει να επικεντρώνεστε στην άμεση πώληση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείτε να μετατρέψετε τους αναγνώστες χωρίς να τους δείχνετε ένα τεράστιο button. Οι αναγνώστες σας αλληλοεπιδρούν από την αρχή με το brand σας. Μπορείτε να τους δώστε λοιπόν ένα ξεκάθαρο επόμενο βήμα που θα τους ωθήσει να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά, ακριβώς μετά την αποστολή ενός ποιοτικού μηνύματος από την πλευρά σας. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να τους δώσετε το επόμενο βήμα που σχετίζεται με το περιεχόμενό σας. Απλά θα πρέπει οι landing pages από το call to action να ταιριάζουν και ο αναγνώστης να περιμένει περίπου τι θα δει αφού κλικάρει.

Η αποστολή newsletter είναι ένας από τους πιο δραστικούς τρόπους για να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα στην αλληλεπίδρασή σας με τους χρήστες και τη βάση σας. Με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας της AppGene και τις υπηρεσίες digital marketing που σας παρέχουμε, θα οδηγηθείτε στον καθορισμό της κατάλληλης στρατηγικής email marketing  που θα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα σε εσάς και την επιχείρησή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.