BLOG / BLOG

Όνομα mobile εφαρμογής: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο

Όνομα mobile εφαρμογής

Όνομα mobile εφαρμογής, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία της εφαρμογής σας!

Υπάρχει ένα πολύ γνωστό ρητό στον κόσμο του μάρκετινγκ: το πρώτο πράγμα που συνδέει υποσυνείδητα ένα brand με τους πελάτες, είναι το όνομα της επιχείρησης. Σήμερα ο κόσμος είναι στραμμένος προς την κινητή τεχνολογία. Είναι απαραίτητο οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για δημιουργία εφαρμογής να δώσουν προσοχή στο όνομα που θα χρησιμοποιήσουν. Το πόσο σημαντικό είναι το όνομα, μας έκανε να δημιουργήσουμε αυτό το άρθρο σχετικά με tips για την καλύτερη επιλογή.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγετε όνομα mobile εφαρμογής:

Στόχος η μηδενική σύγχυση

Εάν δε θέλετε να προκαλέσετε σύγχυση στους πελάτες σας καλό θα ήταν να κρατηθείτε μακριά από ονόματα που θυμίζουν ονόματα άλλων εφαρμογών ή ονόματα άλλων εταιριών. Τα Play store και το App store υστερούν όσο αναφορά την επαλήθευση της ομοιότητας στα ονόματα. Παρόλο που συμβαίνει αυτό, είναι σωστό να μην κάνετε συντομεύσεις για να επωφεληθείτε από ονόματα διάσημων brands.

Δημιουργία εξοικείωσης με το brand σας

Σε περίπτωση που η επιχείρηση σας υπάρχει ήδη αλλά θέλετε να προβείτε σε δημιουργία mobile εφαρμογής, καλό θα ήταν να υπάρχει μια εξοικείωση με την ήδη υπάρχουσα επωνυμία σας. Έτσι οι ιδέες για το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής να είναι επέκταση της επωνυμίας σας. Υπάρχει κι άλλος τρόπος βέβαια. Το όνομα της mobile εφαρμογής να είναι η καλύτερη αναπαράσταση του στόχου της εφαρμογής.

Κατανόηση περιορισμών μεταξύ των stores

Κατά την αναζήτηση για το όνομα mobile εφαρμογής, θα σας βοηθήσει πολύ να γνωρίζετε τη διαφορά του ορίου των απαιτούμενων χαρακτήρων μεταξύ του App store και του Play store. Ενώ και τα δύο διαθέτουν όριο χαρακτήρων 50 χαρακτήρες, το βέλτιστο στην περίπτωση του App store είναι οι 23 χαρακτήρες. Στην περίπτωση του Play store είναι οι 30 χαρακτήρες. Θα πρέπει να το έχετε υπόψη γιατί το όνομα mobile εφαρμογής που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης. Ένα μεγαλύτερο σε έκταση όνομα θα είναι περιοριστικό για μετέπειτα ενέργειες SEO.

Παγκόσμια εμβέλεια mobile εφαρμογής

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που οι εταιρίες αγνοούν όταν επιλέγουν όνομα mobile εφαρμογής είναι η παγκόσμια εμβέλεια. Αν υποθέσουμε ότι η επιχείρηση δεν περιορίζεται τοπικά, θα βοηθούσε η επιλογή ενός ονόματος το οποίο όταν μεταφραστεί σε μία ξένη γλώσσα θα είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή.

Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο σημαντικοί παράγοντες που οι περισσότεροι αγνοούν και θα έπρεπε να λάβετε υπόψη στην διαδικασία επιλογής για όνομα mobile εφαρμογής.

Έχοντας κατά νου τα προηγούμενα, ας δούμε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς όταν αναζητά το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής.

Τα πιο σημαντικά βήματα είναι τα παρακάτω:

Εύρεση κύριου χαρακτηριστικού της mobile εφαρμογής

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι το όνομα της εφαρμογής σχετίζεται με την λειτουργία της όσο περισσότερο γίνεται. Για παράδειγμα στα ονόματα των εφαρμογών WhatsApp και Candy Crush δηλώνεται η λειτουργία τους. Έτσι κι εμείς προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών των πελατών μας στις ονομασίες τους.

Έρευνα Top εφαρμογών στην κατηγορία σας

Ξεκινάμε με το να δούμε ποιες είναι οι top εφαρμογές στην κατηγορία που θέλει να δραστηριοποιηθείτε η mobile εφαρμογή. Ο στόχος είναι να δούμε ποια στοιχεία έχουν επιλέξει οι ανταγωνιστές μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μας δίνεται ένα έναυσμα για το πως θα πρέπει να σκεφτούμε.

Διαθεσιμότητα ονόματος

Πολλοί επιχειρηματίες δεν σκέφτονται πέρα από την εύρεση ονόματος κατά τη διάρκεια της δημιουργίας mobile εφαρμογής. Φανταστείτε να έχετε βρει ένα φανταστικό όνομα και να διαπιστώνετε ότι το έχει κατοχυρώσει ήδη κάποιος άλλος ανταγωνιστής. Απογοητευτικό, έτσι δεν είναι;

Επιλογή ονόματος που αναζητούν οι χρήστες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις γίνονται εκτός των Play και App stores. Έτσι εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι οι χρήστες αναζητούν στο Google και στη συνέχεια στα App stores. Η έμπειρη ομάδα μας για θέματα SEO, εξετάζει τους όρους που χρησιμοποιούν οι χρήστες και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα και στο όνομα mobile εφαρμογής.

Ευκολία στην προφορά

Φροντίζουμε όταν επιλέγουμε όνομα mobile εφαρμογής είναι η ευκολία στην προφορά, ειδικά για τον χρήστη που θα αλληλεπιδράσει με την εφαρμογή. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μερικές φορές οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ξένες λέξεις για να ονομάσουν τις εφαρμογές τους. Ξεχνούν ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πως να προφέρουν σωστά αυτές τις λέξεις και στον φόβο μην φανούν αρχάριοι δεν τις προφέρουν καν.

Ανάμειξη λέξεων

Η ανάμειξη λέξεων για τη δημιουργία μιας σύνθετης λέξης με ροή, εκτός από εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία δείχνει και την δημιουργική πλευρά της εφαρμογής.

Έχετε μία υπέροχη ιδέα για δημιουργία εφαρμογής;

Στην AppGene αναλαμβάνουμε να σας καθοδηγήσουμε σε όλες τις διαδικασίες κατά τη δημιουργία application. Στόχος μας είναι να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα για την επιχείρησης σας. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής για μία επιτυχημένη και κερδοφόρα πορεία της επιχείρησής σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.