Όνομα mobile εφαρμογής

Όνομα mobile εφαρμογής: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο

Όνομα mobile εφαρμογής, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία της εφαρμογής σας!
Υπάρχει ένα πολύ γνωστό ρητό στον κόσμο του μάρκετινγκ, ότι το πρώτο πράγμα που συνδέει υποσυνείδητα ένα brand με τους πελάτες, είναι το όνομα της επιχείρησης. Σήμερα ο κόσμος  είναι στραμμένος προς την κινητή τεχνολογία και είναι απαραίτητο οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για δημιουργία εφαρμογής να δώσουν προσοχή στο όνομα που θα χρησιμοποιήσουν. Το πόσο σημαντικό είναι το όνομα, μας έκανε να δημιουργήσουμε αυτό το άρθρο με σχετικά tips ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγετε όνομα mobile εφαρμογής:

Όνομα mobile εφαρμογής: Στόχος η μηδενική σύγχυση

Εάν δεν θέλετε να προκαλέσετε σύγχυση στους πελάτες σας καλό θα ήταν να κρατηθείτε μακριά από ονόματα που θυμίζουν ονόματα άλλων εφαρμογών ή ονόματα άλλων εταιριών. Παρόλο που το Play store και το App store υστερούν όσο αναφορά την επαλήθευση της ομοιότητας στα ονόματα, είναι σωστό να μην κάνετε συντομεύσεις για να επωφεληθείτε από ονόματα διάσημων εμπορικών σημάτων.

Όνομα mobile εφαρμογής: Δημιουργία εξοικείωσης

Σε περίπτωση που η επιχείρηση σας υπάρχει ήδη αλλά θέλετε να προβείτε σε δημιουργία mobile εφαρμογής, καλό θα ήταν να υπάρχει μια εξοικείωση με την ήδη υπάρχουσα επωνυμία σας. Έτσι οι ιδέες για το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής να είναι επέκταση της επωνυμίας σας. Υπάρχει και άλλος τρόπος βέβαια. Το όνομα της mobile εφαρμογής να είναι η καλύτερη αναπαράσταση του στόχου της εφαρμογής.

Όνομα mobile εφαρμογής: Κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των stores

Κατά την αναζήτηση του ονόματος της mobile εφαρμογής, σας βοηθάει πολύ να γνωρίζετε την διαφορά του ορίου των  απαιτούμενων χαρακτήρων μεταξύ του App store και του Play store. Ενώ και τα δύο διαθέτουν όριο χαρακτήρων 50 χαρακτήρες, το βέλτιστο στην περίπτωση του App store είναι οι 23 χαρακτήρες ενώ στην περίπτωση του Play store είναι οι 30 χαρακτήρες. Γνωρίζοντας το αυτό, σας βοηθά στον περιορισμό του πεδίου αναζήτησης για το βέλτιστο όνομα mobile εφαρμογής.

Όνομα mobile εφαρμογής

Όνομα mobile εφαρμογής: Παγκόσμια εμβέλεια

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οι εταιρίες αγνοούν όταν επιλέγουν όνομα mobile εφαρμογής είναι η παγκόσμια εμβέλεια. Αν υποθέσουμε ότι η επιχείρηση δεν περιορίζεται τοπικά, θα βοηθούσε η επιλογή ενός ονόματος το οποίο όταν μεταφραστεί σε μία ξένη γλώσσα θα είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή.

Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο σημαντικοί παράγοντες που οι περισσότεροι αγνοούν και που θα έπρεπε να λάβετε υπόψη στην διαδικασία επιλογής για όνομα mobile εφαρμογής.
Έχοντας κατά νου τα προηγούμενα, ας δούμε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς κατά την αναζήτηση.

Απαραίτητα βήματα για το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής:

Όνομα mobile εφαρμογής: Εύρεση κύριου χαρακτηριστικού της mobile εφαρμογής

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι το όνομα της εφαρμογής σχετίζεται με την λειτουργία της όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι όπως στα ονόματα των εφαρμογών WhatsApp και Candy Crush που δηλώνεται η λειτουργία τους έτσι και εμείς προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών των πελατών μας στις ονομασίες τους.

Όνομα mobile εφαρμογής: Έρευνα Top εφαρμογών στην κατηγορία σας

Ξεκινάμε με το να δούμε ποιες είναι οι top εφαρμογές στην κατηγορία που θέλει να δραστηριοποιηθείτε η mobile εφαρμογή. Ο στόχος είναι να δούμε ποια στοιχεία έχουν επιλέξει οι ανταγωνιστές μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μας δίνεται ένα έναυσμα για το πως θα πρέπει να σκεφτούμε.

Όνομα mobile εφαρμογής: Διαθεσιμότητα ονόματος

Πολλοί επιχειρηματίες δεν σκέφτονται πέρα από την εύρεση ονόματος κατά τη διάρκεια της δημιουργίας mobile εφαρμογής. Φανταστείτε να έχετε βρει ένα φανταστικό όνομα και να διαπιστώνετε ότι το έχει κατοχυρώσει ήδη κάποιος άλλος ανταγωνιστής. Απογοητευτικό, έτσι δεν είναι;

Όνομα mobile εφαρμογής: Επιλογή ονόματος που αναζητούν οι χρήστες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις γίνονται εκτός των Play και App stores. Έτσι εκμεταλλευόμαστε το γεγονός  ότι οι χρήστες αναζητούν στο Google και στη συνέχεια στα App stores. Η έμπειρη ομάδα μας για θέματα SEO, εξετάζει τους όρους που χρησιμοποιούν οι χρήστες και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα και στο όνομα mobile εφαρμογής.

Όνομα mobile εφαρμογής: Ευκολία στην προφορά

Φροντίζουμε όταν επιλέγουμε όνομα mobile εφαρμογής είναι η ευκολία στην προφορά, ειδικά για τον χρήστη που θα αλληλεπιδράσει με την εφαρμογή.  Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μερικές φορές οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ξένες λέξεις για να ονομάσουν τις εφαρμογές τους. Ξεχνούν ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πως να προφέρουν σωστά αυτές τις λέξεις και στον φόβο μην φανούν αρχάριοι δεν τις προφέρουν καν.

Όνομα mobile εφαρμογής: Ανάμειξη λέξεων

Η ανάμειξη λέξεων για τη δημιουργία μιας σύνθετης λέξης με ροή, εκτός από  εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία δείχνει και την δημιουργική πλευρά της εφαρμογής.

όνομα mobile εφαρμογής

Έχετε μία υπέροχη ιδέα για δημιουργία εφαρμογής;

Στην AppGene αναλαμβάνουμε να σας καθοδηγήσουμε σε όλες τις διαδικασίες κατά τη δημιουργία application, ώστε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα για την επιχείρησης σας. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο όνομα mobile εφαρμογής για μία επιτυχημένη και κερδοφόρα πορεία της επιχείρησής σας.

Share this article

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!