BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Επιλογή ονόματος επιχείρησης στην κατασκευή eshop

Επιλογή ονόματος επιχείρησης

Από όλες τις μεταβλητές και τις συνεχόμενες μεταβαλλόμενες πτυχές ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η επιλογή ονόματος επιχείρησης είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς. Η σωστή επιλογή ενός ονόματος είναι ο θεμέλιος λίθος για τη μελλοντική πορεία της επιχείρησής σας. Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ονόματος της επιχείρησης σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Όχι ενός απλού ονόματος, αλλά ενός δημιουργικού που θα είναι εύκολο να το θυμηθούν οι πελάτες σας και θα οδηγήσει την επιχείρηση στην επιτυχία.

Χρησιμοποιήστε έναν καταχωρητή domain για να ελέγξετε την διαθεσιμότητα ονόματος online επιχείρησης

Η καλύτερη πηγή για να δείτε αν υπάρχει διαθέσιμο όνομα για την επιχείρηση σας είναι ένας καταχωρητής domain, όπως το GoDaddy και το Google Domains μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Θα θέλατε ιδανικά να βρείτε ένα μη κατοχυρωμένο ή φθηνό ‘.com’ site που να μην έχει πολύ ανταγωνισμό. Προτείνουμε ένα ‘.com’ ή ενα ‘.gr’ σε σχέση με ένα ‘.net’  ή ‘.eu’ γιατί οι πελάτες σας από εμπειρία θα πληκτρολογούν ‘.com’ ή ‘.gr’ .

Τα λογοπαίγνια και τα ονόματα που θυμίζουν άλλα brand θα σας συνδέουν για πάντα με αυτές τις εταιρίες. Για λόγους ανταγωνισμού θα θέλατε ένα όνομα που δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας χρήστης σαν αναζητήσει με βάση το όνομα σας να εμφανιστείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Επιπλέον θα πρέπει να αποφύγετε ένα όνομα που δεν αντιλαμβάνεται το Google. Ή είναι δύσκολο να πληκτρολογηθεί από τους χρήστες.

Επιλογή ονόματος επιχείρησης με τοπικό προσδιορισμό

Αν δεν είστε φυσικό κατάστημα αλλά ηλεκτρονικό, πάλι οι πρώτοι σας πελάτες θα είναι από την περιοχή σας. Η διαφήμιση «από στόμα σε στόμα» εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα στο μάρκετινγκ. Οι φίλοι και η οικογένεια σας μπορούν να είναι οι πρώτοι πρεσβευτές του eshop σας. Το να έχει το όνομα της επιχείρησης σας το όνομα και στοιχεία της πόλης που δραστηριοποιείστε δημιουργεί μία άμεση σύνδεση.

Tο internet μπορεί να είναι αχανές και να επιθυμείτε να έχετε πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο, η ανάδειξη ωστόσο της επιχείρησής σας τοπικά είναι μεγάλο κατόρθωμα. Ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. Κάντε το όνομα σας επιχείρηση. Θα είναι αρκετά μοναδικό και θα σας διαφοροποιήσει από τους άλλους. Για καλύτερα αποτελέσματα συμπεριλάβετε μαζί με το όνομα της επιχείρησης και τον τομέα στον οποίο ασχολείστε.

Ένα ευκολομνημόνευτο domain, η καλύτερη επιλογή ονόματος επιχείρησης

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το όνομα σας δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο και πολύπλοκο. Θα πρέπει να επιλέξετε κάτι το οποίο θα μείνει στην μνήμη κάποιου που θα το ακούσει. Ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις ή ένα έξυπνο όνομα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι αναγνωρίσιμο από κάτι γενικό. Το όνομα σας πρέπει να είναι μοναδικό. Η επιλογή ονόματος επιχείρησης και η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας είναι το πρώτο που αναπτύσσεται όταν ξεκινάει μια κατασκευή eshop. Προτού καταχωρήσετε ένα όνομα βεβαιωθείτε ότι δε χρησιμοποιείται σε κάποια άλλη ιστοσελίδα. Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε το πρώτο όνομα που είχατε στο μυαλό σας, με σωστή αναζήτηση και μελέτη εναλλακτικών θα βρείτε την καλύτερη επιλογή από τα ελεύθερα domain.

Συνοψίζοντας

Η επιλογή ονόματος επιχείρησης είναι η πρώτη πιο βασική και κρίσιμη απόφαση που καλείστε να πάρετε. Το όνομα της online επιχείρησής σας θα σας ακολουθεί για πάντα και θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό. Αν τώρα έχετε αποφασίσει την κατασκευή eshop ή θέλετε να κάνετε ανακατασκευή eshop και rebranding, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Στην AppGene οι εξειδικευμένοι μας συνεργάτες στη κατασκευή eshop είναι εδώ για να σας δώσουν τις συμβουλές τους. Μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας και θα σας οδηγήσουμε ένα βήμα πιο κοντά στο επιχειρηματικό σας όραμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.