BLOG / DIGITAL MARKETING

Οι καλύτεροι τρόποι να προσφέρετε πελατειακή υποστήριξη

πελατειακή υποστήριξη

Η καλή πελατειακή υποστήριξη μπορεί να κάνει το brand σας να ξεχωρίσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στις μέρες μας, η ικανοποίηση καταναλωτών είναι πιο δύσκολη απ´ ότι στο παρελθόν. Οι πελάτες είναι περισσότερο απαιτητικοί και επιθυμούν άμεσες και στοχευμένες απαντήσεις. Αυτό το θέμα προέκυψε λόγω των social media και των διαφόρων καναλιών επικοινωνίας μέσω των οποίων οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας πολύ εύκολα. Επίσης, η μετάδοση της φήμης από στόμα σε στόμα επηρεάζει πολύ περισσότερο πλέον τους καταναλωτές.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες προτάσεις για να βελτιώσετε την πελατειακή υποστήριξη σας σε κάθε κατασκευή eshop

Παρέχετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε γύρω από την εταιρία σας

Ξεκινήστε κάνοντας ξεκάθαρο το ποιοι είστε στην ιστοσελίδα σας. Παρέχοντας όσες περισσότερες πληροφορίες για το brand σας θα σας κάνει αμέσως να φαίνεστε αξιόπιστοι. Θα πρέπει να μη δίνετε την εντύπωση μίας ανώνυμης επιχείρησης που θα κλείσει ανά πάσα στιγμή.

Η σελίδα “About Us” είναι ιδανική για να μιλήσετε για το brand σας και να τη χρησιμοποιήσετε για να εδραιωθείτε ως μια αξιόπιστη επιχείρηση. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ με τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες ίσως δεν έχουν την ίδια άνεση στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο οι νεότεροι που έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία και μπορούν εύκολα να βρουν πληροφορίες για οποιοδήποτε brand.

Επιτρέψτε στους καταναλωτές να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν και εμπνεύστε τους την απαραίτητη εμπιστοσύνη ώστε να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών.

Παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα και τους χρόνους παράδοσης

Θα πρέπει να παρέχετε μία υπηρεσία που ξέρετε ότι μπορείτε να προσφέρετε σωστά. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό για έναν καταναλωτή από το να περιμένει ένα δέμα, το οποίο δεν πρόκειται να λάβει στο χρόνο που πίστευε, επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και χρειάστηκε πρώτα να παραγγείλετε από κάποιον προμηθευτή.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για τους online καταναλωτές είναι:

  1. Να βρουν μια καλή τιμή προϊόντος
  2. Να ξέρουν πόσο γρήγορα θα λάβουν την παραγγελία τους
  3. Η περιγραφή του προϊόντος να είναι ακριβής και να γνωρίζουν τη διαθεσιμότητα.

Θέστε τα standards σας και μείνετε πιστοί σε αυτά.  Φροντίστε επίσης την συσκευασία των προϊόντων σας. Χρησιμοποιήστε όμορφες συσκευασίες και ετικέτες με τα στοιχεία της εταιρείας. Πάντα θα είναι καλύτερες από μία χειρόγραφη διεύθυνση με ένα στυλό, εκτός αν έχετε πολύ καλό γραφικό χαρακτήρα.

Να είστε διαθέσιμοι να παρέχετε πελατειακή υποστήριξη

Χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι οι καταναλωτές σας αισθάνονται ότι μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα μαζί σας. Διευθύνσεις email και τηλέφωνα επικοινωνίας θα πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο προφανές σημείο της ιστοσελίδας, όπως η σελίδα “Επικοινωνήστε μαζί μας”. Επίσης βεβαιωθείτε ότι έχετε ηχογράφησει το δικό σας εξατομικευμένο ηχητικό μήνυμα με το όνομα της επιχείρησης όταν σας καλούν.

Παρόλο που η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική και αγχωτική, είναι απαραίτητη για λόγους εμπιστοσύνης. Η απευθείας επικοινωνία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χτίσετε καλύτερη σχέση με τους καταναλωτές. Είναι, επίσης πιο γρήγορη από τα email και σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε λεπτομέρειες.

πελατειακή υποστήριξη

Εκμεταλλευτείτε την επικοινωνία μέσω email για καλύτερη πελατειακή υποστήριξη

Χρειάζεστε οπωσδήποτε μία επαγγελματική διεύθυνση email που πρέπει να συνδέεται με την ιστοσελίδα σας. Παρακολουθήστε τα emails σας τακτικά, διότι οι καταναλωτές αναμένουν μια γρήγορη απάντηση και η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να τους δυσαρεστήσει.

Αν διαχειρίζονται τα emails σας πολλά άτομα, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε τίποτα να μη μοιάζει μη επαγγελματικό και να μην απαντηθεί κάποιο mail δύο φορές. Αν τα απαντάτε οι ίδιοι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαχωρίσει τα προσωπικά από τα επαγγελματικά emails.

Παρέχετε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Αν σας κάνουν συχνά την ίδια ερώτηση, βεβαιωθείτε ότι είτε έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Ακόμα μπορείτε να παρέχετε σε κάποιο ξεκάθαρο σημείο πληροφορίες, όπως π.χ. μια ξεχωριστή σελίδα για τους χρόνους παράδοσης. Επιπλέον καλό είναι να δημιουργήσετε μία σελίδα συχνών ερωτήσεων FAQ ώστε οι πελάτες να βρίσκουν εύκολα τις απαντήσεις σε αυτό που ψάχνουν.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μία πλατφόρμα όπου οι πελάτες μπορούν να δημοσιεύουν και να απαντούν σε αιτήματα ερωτήσεων και έτσι θα έχετε αναθέσει αποτελεσματικά σε κάποιον τρίτο την πελατειακή υποστήριξή σας!

Πελατειακή υποστήριξη μέσω social media

Τα social media είναι ένας φανταστικός τρόπος να αλληλεπιδράσετε με τους καταναλωτές και να ακούσετε την γνώμη τους. Ενώ η σκέψη αρνητικών σχολίων μπορεί να σας προδιαθέτει για το αντίθετο, είναι πολύ πιο πιθανό αυτή να είναι η ευκαιρία σας να δείξετε τις εξαιρετικές ικανότητες για πελατειακή υποστήριξη που έχετε αναπτύξει.

Τα social media είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργήσετε μια σχέση με τους καταναλωτές. Μην ξεχνάτε να τους ζητάτε να δημοσιεύουν φωτογραφίες των προϊόντων σας και να σας κάνουν mention ή tag.

Ακόμη, αν η συσκευασία σας είναι ελκυστική, είναι ένας καλός τρόπος να την αναδείξετε. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν και θα σας επιτρέψουν να κάνετε δημοσιεύσεις σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα.

Με λίγα λόγια..

Η πελατειακή υποστήριξη που γίνεται σωστά, πάντα θα αποδίδει. Η ικανοποίηση καταναλωτών μπορεί να επιφέρει αύξηση στο ποσοστό μετατροπής και κατά συνέπεια αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω προτάσεις από την ομάδα της AppGene, επενδύστε τον απαιτούμενο χρόνο και η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης στους καταναλωτές σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.