BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Online επιχείρηση και full time εργασία, συνδυάζονται;

Online επιχείρηση και full time εργασία

Online επιχείρηση και full time εργασία, μπορούν να συνδυαστούν και να αποδώσουν το μέγιστο; Το να διαπρέψετε σαν νέος επιχειρηματίας είναι δύσκολο όταν εργάζεστε 9-5. Οι 8 ώρες δουλειάς με επιπλέον 1-2 ώρες μετακίνησης από και προς την εργασία, εξαντλούν τα επίπεδα ενέργειας, ειδικά όταν βρίσκεστε έχετε μία ιδέα και βρίσκεστε στο ξεκίνημα μίας online επιχείρησης, όπου είναι και το πιο δύσκολο στάδιο.

Παρ’ όλη την επιθυμία σας για δημιουργία online επιχείρησης, ενώ παράλληλα διατηρείτε και μία θέση full time εργασίας, μετά από μία κουραστική μέρα στο γραφείο το πιο πιθανόν είναι να είστε κουρασμένοι και να μην μπορείτε να δώσετε ενέργεια πουθενά. Πριν σκεφτείτε όμως να τα παρατήσετε, σας έχουμε ετοιμάσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Κάντε ένα βήμα τη φορά, αν θέλετε να διατηρήσετε online επιχείρηση και full time εργασία

Πρώτα απ’ όλα, ξεκινήστε κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Μπορεί να κολλήσετε σε κάποιο βήμα, ενώ περιμένετε κάποιον να απαντήσει ένα email ή να αντιμετωπίσετε κάποιο εμπόδιο που θα χρειάζεται λίγο παραπάνω σκέψη.  Προσπαθήστε όμως να μην προσπερνάτε τα βήματα αυτά, διότι μπορεί να καταλήξετε να παραλείψετε κάποιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας.

Επιπλέον, να είστε υπομονετικοί. Μη φορτώνετε τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι πρέπει να δουλεύετε συνεχώς. Καταλαβαίνετε ότι μια online επιχείρηση και full time εργασία παράλληλα, χρειάζονται χρόνο για να επιτύχουν σαν συνδυασμός.

Ξεκινήστε με επιμονή μέχρι να ολοκληρώσετε ένα task

Όταν θα έχετε χάσει τη δυναμική σας σχετικά με την online επιχείρησή σας και έχετε κουραστεί, μπορείτε να επιστρέφετε στην τακτική του να αρχίζετε κάτι με επιμονή και να το τελειώνετε. Είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα για να επαναφέρετε τον εαυτό σας σε κανονικούς ρυθμούς, όταν νιώθετε ότι έχετε εκτροχιαστεί.

Η ιδέα αυτή είναι πολύ απλή: κάθε μέρα πρέπει να είστε επίμονοι όταν αρχίζετε μία εργασία ώστε να την ολοκληρώνετε. Μια εργασία που θα σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της online επιχείρησης σας.

Ακούγεται εύκολο, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολο. Αν χρειαστεί, κρατήστε χρονόμετρο έως ότου να ολοκληρώσετε την εργασία σας. Το νόημα στην ιδέα αυτή είναι να είστε συνεπείς και να ολοκληρώνετε κάθε μέρα μία τέτοια εργασία, έστω και για 10 λεπτά.

Online επιχείρηση και full time εργασία

Η αρχή του Pareto

Η κατά Pareto αρχή είναι μια κοινή σχολή σκέψης στις επιχειρήσεις και συνήθως αναλύεται ως ο κανόνας του 80/20. Κάντε το 20% της δουλειάς για να λάβετε το 80% των αποτελεσμάτων.

Όταν ασχολείστε με online επιχείρηση και full time εργασία παράλληλα, ό,τι κάνετε πρέπει να έχει νόημα. Δεν έχετε χρόνο να ξοδέψετε άσκοπα. Κι ακόμη καλύτερα, αν μπορείτε να κάνετε λιγότερα για να έχετε περισσότερα, γιατί να μη το κάνετε;!

Αναθέστε ό,τι μπορείτε σε τρίτους

Όταν θέλετε να έχετε online επιχείρηση και full time εργασία παράλληλα, το να αναθέσετε σε κάποιον άλλο ό,τι μπορείτε, θα κάνει μεγάλη διαφορά. Θα χρειάζεται να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο και κάποιος άλλος θα ασχολείται κυρίως με αυτό, ώστε να υπάρχει συνεχής πρόοδος. Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη θα σας εξοικονομήσει χρόνο μακροπρόθεσμα.

Συντομεύστε τις διαδικασίες

Εφόσον θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον περισσότερο χρόνο σας γι’ αυτό που κάνετε, μην ξοδεύετε χρόνο στο να κάνετε δουλειά που ήδη κάποιος άλλος έχει κάνει για εσάς. Χρησιμοποιήστε πόρους που είναι στη διάθεσή σας, όπως online μαθήματα, αξιόπιστες υπηρεσίες και οδηγίες. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο από το να μάθετε τα πάντα με το δύσκολο τρόπο. Χρησιμοποιήστε αυτά που ήδη κάποιοι άλλοι σας προσφέρουν για να μπορέσετε να τα παραλείψετε για τα σημαντικά σημεία.

Αυτοματοποιήστε διαδικασίες της online επιχείρησης

Η αυτοματοποίηση είναι φίλος σας. Χρησιμοποιήστε κάθε εργαλείο αυτοματοποίησης που λειτουργεί για την επιχείρησή σας και θα σας βοηθήσει να την διευθύνετε πιο αποτελεσματικά. Σας βοηθήσει να δουλεύουν τα πράγματα στο υπόβαθρο, όταν δεν θα έχετε χρόνο ή ακόμη και όταν θα είστε στη δουλειά.

Online επιχείρηση και full time εργασία

Εστιάστε σε αυτά που λειτουργούν

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τα κάνετε όλα με τη μία, καθώς έχετε πολλά πράγματα να κάνετε στην αρχή της επιχείρησης σας. Όμως καλό είναι να εστιάσετε στο τι πραγματικά λειτουργεί για την επιχείρηση σας.

Βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς και μείνετε πιστοί σε αυτό, ακόμα κι αν είναι διαφορετικό από αυτά που κάνουν όλοι ή που σας συμβουλεύουν να κάνετε. Απ’ τη στιγμή που θα έχετε περισσότερο χρόνο ή περισσότερα διαθέσιμα άτομα να αφιερώσετε στην δημιουργία καναλιών marketing για παράδειγμα, τότε μπορείτε να εστιάσετε σε αυτά. Μέχρι τότε εστιάστε στο τι λειτουργεί και αφιερώστε όλες σας τις προσπάθειες σε αυτό.

Χρήση εργαλείων απομακρυσμένου ελέγχου για online επιχείρηση

Όταν διατηρείτε online επιχείρηση και full time εργασία παράλληλα, οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές για να μπορείτε να ελέγχετε αρκετά τις εξελίξεις μέσω του smartphone σας.

Μπορεί να είναι οτιδήποτε σας βοηθάει να ολοκληρώσετε τις δουλειές σας, ενώ δεν βρίσκεστε στο γραφείο του σπιτιού σας. Οποιαδήποτε εργαλεία μπορούν να κάνουν τη δουλειά σας πιο αποτελεσματική, κατεβάστε τα στο κινητό σας, ώστε να τα έχετε έτοιμα για χρήση στον ελεύθερο χρόνο σας.

Συνοψίζοντας

Η ανάγκη για online επιχείρηση και full time εργασία παράλληλα έχει και εύκολα, αλλά και δύσκολα σημεία. Κάποιες φορές μπορεί να είστε δημιουργικοί και κάποιες άλλες, η κούραση να σας έχει καταβάλλει. Έχετε κατά νου τις συμβουλές από την ομάδα της AppGene για να μείνετε οργανωμένοι και να συνεχίσετε να εξελίσσεστε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.