BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Σελίδα προϊόντων eshop: πως να δημιουργήσετε την ιδανική σε κάθε κατασκευή eshop

Σελίδα προϊόντων eshop

Η σελίδα προϊόντων eshop είναι μία από τις πιο σημαντικές και περίπλοκες εικόνες του ηλεκτρονικού καταστήματος σας. Σκεφτείτε ότι οι περιπτώσεις να βρεθεί στην ιστοσελίδα σας ένας εν δυνάμει καταναλωτής είναι είτε μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων μίας μηχανής αναζήτησης είτε μετά από περιήγηση στο κατάστημα σας είτε κλικάροντας μία στοχευμένη διαφήμιση.

Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών στο τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής όταν τα άτομα επισκέπτονται τη σελίδα των προϊόντων σας. Ας δούμε μερικά παρακάτω!

Κατανοήστε ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για μια εξαιρετική σελίδα προϊόντων eshop

Σίγουρα μία πρώτη βοηθητική κίνηση είναι να δείτε τις σελίδες ανταγωνιστών σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επισκεφθείτε τις σελίδες προϊόντων των άλλων καταστημάτων  του κλάδου σας. Δείτε τις στρατηγικές που ακολουθούν και αξιοποιήστε τις προς όφελος σας.

Στις πιο επιτυχημένες σελίδες προιόντων σε κάθε κατασκευή eshop, θα βρείτε μια ποικιλία των παρακάτω στοιχείων:

  • Ξεκάθαρες και μοναδικές περιγραφές
  • Εξαιρετικές φωτογραφίες προϊόντων
  • Κριτικές προϊόντων για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του καταναλωτή
  • Εξατομικευμένες επιλογές
  • Ξεκάθαρη παρουσία του κουμπιού “Προσθήκη στο Καλάθι”
  • Επιπρόσθετες πληροφορίες αποστολής ή αγοράς

Σελίδα προϊόντων eshop

Απαντήστε τις ερωτήσεις των καταναλωτών στο περιεχόμενο προϊόντος

Το σωστό copywriting είναι σημαντικό για μία σελίδα προϊόντων eshop. Όχι μόνο για τους καταναλωτές. Παίζει σημαντικό ρόλο για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Αν χρησιμοποιείτε τις περιγραφές του κατασκευαστή, είναι σίγουρο ότι δεν θα είστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στην κατάταξη αναζητήσεων. Καλό θα είναι με βάση τα κείμενα που σας παρέχει ο προμηθευτής να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά κείμενα για κάθε προϊόν.

Για να δημιουργήσετε όμως το τέλειο περιεχόμενο σελίδας προϊόντων eshop, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις τις οποίες πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε.

Τι είναι ακριβώς το προϊόν;

Η πρώτη πληροφορία που πρέπει να λαμβάνουν οι καταναλωτές από το προϊόν είναι ακριβώς το τι είναι το ίδιο το προιόν. Αν οι καταναλωτές ψάχνουν για ένα συγκεκριμένο προϊόν, είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να μπορείτε να απαντήσετε.

Πώς ικανοποιεί την ανάγκη τους; Πως λύνει το πρόβλημα;

Οποιαδήποτε ανάγκη κι αν υπάρχει, ή οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν θέλουν να λύσουν οι καταναλωτές, αποσαφηνίζοντας το γιατί είναι η ιδανική επιλογή, θα οδηγήσει τους καταναλωτές στο να ολοκληρώσουν την αγορά.

Γιατί να επιλέξουν το δικό σας προϊόν;

Εφόσον έχετε απαντήσει στα δύο παραπάνω ερωτήματα, αυτή είναι η ευκαιρία σας να αναδείξετε το προϊόν σας ως κάτι ξεχωριστό. Ποιό είναι το unique selling point;

Από τι είναι φτιαγμένο το προϊόν;

Παρέχοντας πληροφορίες για τα υλικά ή τα συστατικά που είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα σας, βοηθάτε τους καταναλωτές να εξισορροπήσουν την ανάγκη τους στο να δουν τα προϊόντα από κοντά.

Σελίδα προϊόντων eshop

Επιτυχημένη φωτογράφιση προϊόντων για eshop

Οι φωτογραφίες των προϊόντων σας είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος σε κάθε κατασκευή eshop. Εκτός όμως από την πρώτη εντύπωση, οι φωτογραφίες προϊόντων σε ένα eshop βοηθούν στο να παρουσιάσετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα προϊόντα, έτσι ώστε να βοηθήσετε την διαδικασία αγοράς.

Ξεκινήστε με σωστή φωτογράφιση προιόντων σε κάθε κατασκευή eshop

Οι φωτογραφίες με φτωχό φωτισμό είναι απωθητικές για τους καταναλωτές. Δε χρειάζεται όμως να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε το βασικό εξοπλισμό για φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου. Υπάρχουν οικονομικές λύσεις στην αγορά ώστε να σας παρέχει κάποιος τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια τα βασικά που πρέπει να διαθέτετε είναι:

  • Μια κάμερα ή smartphone καλής ποιότητας
  • Μια πηγή φωτός
  • Ένα λευκό φόντο
  • Μια σταθερή επιφάνεια
  • Μανταλάκια
  • Ένα τρίποδο

Σελίδα προϊόντων eshop

Όσο πιο πολλές φωτογραφίες προϊόντων eshop τόσο το καλύτερο

Δεν είναι αρκετό να έχετε μόνο μία φωτογραφία του προϊόντος. Οι πελάτες θέλουν να δουν το προϊόν από διάφορες γωνίες και οπτικές. Οι φωτογραφίες σας πρέπει να τους παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες

Εφόσον βγάλατε τις φωτογραφίες, υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζεται να κάνετε για να είναι έτοιμες προς χρήση στη σελίδα προϊόντων eshop. Το πιο προφανές είναι να αφαιρέσετε το οποιοδήποτε φόντο.

Στη συνέχεια, ίσως  χρειαστεί να προσαρμόσετε την αντίθεση ή τη φωτεινότητα των χρωμάτων για να βελτιώσετε την ποιότητα. Η προσθήκη φίλτρων δε συνίσταται καθώς το προιόν πρέπει να φαίνεται ακριβώς όπως είναι.

Μην σταματήσετε την τακτική ανανέωση φωτογραφιών για τη σελίδα προϊόντων eshop

Παρακάτω θα βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να μείνετε συνεπείς και να ανανεώνετε τακτικά τις φωτογραφίες των προϊόντων:

Φωτογραφήστε τα προϊόντα eshop σε λευκό φόντο

Τραβώντας τις φωτογραφίες σας σε λευκό φόντο σας επιτρέπει:

  • Να υπάρχει συνέπεια ανάμεσα σε όλα τα προϊόντα
  • Να βελτιώσετε συγκεκριμένες πλευρές προϊόντος
  • Να επεξεργαστείτε με ευκολία τις φωτογραφίες στο μέλλον
  • Να πουλήσετε τα προϊόντα σε κάποιο market place, όπως το Facebook Shops, το Google Shopping  όπου απαιτείται λευκό φόντο.

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες διαστάσεις ή αναλογίες φωτογραφιών σε κάθε κατασκευή eshop

Τίποτα δεν είναι τόσο εμφανές σε μία σελίδα προϊόντων eshop, όσο η διαφορά στις διαστάσεις των εικόνων. Οι χρήστες θα χρειαστεί να ξοδέψουν πολύτιμο χρόνο αγορών για να καταλάβουν που πρέπει να κλικάρουν. Γενικά θα πρέπει όλες οι φωτογραφίες προϊόντων να έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις.

Οδηγήστε τη σελίδα προϊόντων eshop σε άλλο επίπεδο!

Αν έχετε κάνει την τέλεια φωτογράφιση προϊόντων για eshop και διαθέτετε εξαιρετικές περιγραφές προϊόντων, έχετε τα στοιχεία για μία σελίδα προϊόντων eshop υψηλής μετατροπής. Όμως, υπάρχουν κάποια τελικά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσετε στις φωτογραφίες σας για να διασφαλίσετε την ικανοποίηση καταναλωτών.

Εφαρμόστε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Optimisation

Οι σελίδες προϊόντων σας δίνουν την ευκαιρία να συμπεριλάβετε κάποια από τα πιο πολύτιμα στοιχεία περιεχομένου που μπορούν να οδηγήσουν το κατάστημα σας ψηλά στην οργανική κατάταξη αναζητήσεων. Είναι αυτό ακριβώς που οι καταναλωτές θέλουν να δουν.

Σελίδα προϊόντων eshop

Παρέχετε εικόνες μεγάλης ευκρίνειας και δυνατότητα μεγέθυνσης προϊόντος στην κατασκευή eshop

Το να παρέχετε τη δυνατότητα ζουμαρίσματος είναι πολύ σημαντικό. Επιτρέπει στους καταναλωτές να διαπιστώσουν την ποιότητα του προϊόντος. Επίσης, ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την αγορά τους.

Συνοψίζοντας

Η σελίδα προϊόντων eshop συγκαταλέγεται στα πολύ σημαντικά στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος σας. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει με την κατασκευή eshop, έτσι ώστε η σελίδα προϊόντων σας να οδηγήσει στην ικανοποίηση καταναλωτών και σε υψηλά ποσοστά μετατροπής!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.