BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Κατασκευή Facebook shops: το Facebook λανσάρει ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω social media

κατασκευή facebook shops

Κατασκευή Facebook shops: ένα πραγματικά μεγάλο νέο στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου για κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση!

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσει ενεργά μία δυνατή ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατασκευή Facebook Shops είναι πλέον πραγματικότητα. Ουσιαστικά η εταιρία θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν τη δική τους ηλεκτρονική βιτρίνα στα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα, στο Facebook και στο Instagram. Η δυνατότητα αυτή θα μετατρέψει τα κοινωνικά δίκτυα σε ένα κορυφαίο προορισμό αγορών. Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Facebook και Shopify, Woo και BigCommerce για την κατασκευή Facebook shops.

κατασκευή facebook shops

Το Facebook δημιουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα για κάθε μικρή επιχείρηση

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ένα διευρυμένο ηλεκτρονικό εμπόριο με πολλές δυνατότητες θα βοηθήσει στην οικοδόμηση της  παγκόσμιας οικονομίας από την αρχή, εν μέσω της κρίσης του Κορονοιού.

“Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε φυσικά το κατάστημα ή το εστιατόριό σας, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε παραγγελίες στο διαδίκτυο και να τις στείλετε στους πελάτες. Βλέπουμε πολλές μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν ποτέ διαδικτυακές επιχειρήσεις να επιχειρούν online για πρώτη φορά”, είπε ο Mark Zuckerberg.

Η κατασκευή Facebook shops αποφασίστηκε κυρίως για το λόγο ότι σε παγκόσμια κλίμακα υπήρξε αύξηση online παραγγελιών. Όσες επιχειρήσεις είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή eshop είδαν τα νούμερά τους να εκτοξεύονται εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Η κατάσταση με τον κορονοϊό οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.  Από την άλλη, κορονοϊός και μικρές επιχειρήσεις συνδέθηκαν αρνητικά με πάνω από το ένα τρίτο από αυτές να αναφέρει ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί, όπως αναφέρεται σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Facebook και το Small Business Roundtable. Επιπλέον ένα 11% δηλώνει ότι θα μπορούσε να κλείσει εντελώς εντός των επόμενων τριών μηνών εάν η κατάσταση συνεχιστεί όπως έχει.

Κορονοϊός και online αγορές

Οι online αγορές αποτελούν μία σωτήρια λύση για μικρές επιχειρήσεις. Διάφοροι μικροί επιχειρηματίες οι οποίοι ασχολούνταν με το ράψιμο προστατευτικών μασκών προσώπου για παράδειγμα διαπίστωσαν πως τα κέρδη τους έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τρία χρόνια πριν. Η κατασκευή Facebook shops στοχεύει ότι θα φέρει τοπικές επιχειρήσεις μικρού μεγέθους στην επιφάνεια. Σκοπός της εταιρίας είναι να ωθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία ενώ παράλληλα να τις βοηθήσει δίνοντάς τους νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω των social media.

κατασκευή facebook shops

Πόσο κοστίζει η κατασκευή Facebook shops

Η κατασκευή Facebook shops δε θα έχει κόστος, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος ειδικός για την προώθηση social media και την κατασκευή eshop να σας καθοδηγήσει σε αυτή τη νέα επιχειρηματική ευκαιρία. Οι διαφημίσεις Facebook, οι πληρωμές μέσω social media, και άλλες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ώστε να σχεδιάσετε τη στρατηγική που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις μέσα από την κατασκευή Facebook shops θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διαφημίσεις social media ώστε να προωθήσουν online το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Όταν κάποιος καταναλωτής επιλέξει να ολοκληρώσει οποιαδήποτε αγορά μέσω Facebook shops, τότε θα υπάρχει και η ανάλογη χρέωση για την υπηρεσία. Η διαφήμιση και η προμήθεια από κάθε συναλλαγή θα είναι και η πηγή εσόδων για το Facebook.

Πλεονεκτήματα Facebook shops για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο Zuckerberg υποστήριξε ότι τα Facebook shops θα συμβάλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μετατρέποντας τις online αγορές σε μία πραγματική εμπειρία. Ουσιαστικά το Facebook θα αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμών των χρηστών όπως πιστωτικές κάρτες κτλ, ώστε να μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές σε κάποια άλλη διαδικτυακή ‘’βιτρίνα’’ του Facebook ή του Instagram. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 160 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της εταιρίας Facebook.

Tα Facebook shops θα υπάρχουν στις επαγγελματικά Facebook pages και Instagram προφίλ αλλά θα μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε stories εάν ακολουθήσετε κάποια πληρωμένη προώθηση social media.

Τα προϊόντα που οι επιχειρήσεις διαθέτουν για αγορά θα εμφανίζονται μέσα στο Facebook shop και οι χρήστες θα μπορούν είτε να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα είτε να πραγματοποιήσουν μια παραγγελία. Βέβαια ορισμένες επιχειρήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές απευθείας μέσω Facebook, ενώ άλλες επιλέγουν να ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στο δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Έτσι θα μπορούν να προωθήσουν στους καταναλωτές κι άλλα προϊόντα από τον κατάλογό τους ώστε να πραγματοποιήσουν αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Yποστήριξη πελατών μέσω Facebook shops

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης των καταναλωτών μέσω των εφαρμογών Messenger, Instagram, και WhatsApp. Σιγά σιγά το Facebook θα προσπαθήσει να παρέχει τη δυνατότητα οι χρήστες να μπορούν να δουν τον online κατάλογο της επιχείρησης μέσα από το παράθυρο του chat. Ακόμα υπάρχει σχέδιο η εφαρμογή να υποστηρίζει online αγορές κατά τη διάρκεια των live αναμεταδόσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και δημιουργούν να κάνουν tag προϊόντα από τους Facebook καταλόγους τους ώστε να εμφανίζονται στο κάτω μέρος των live βίντεο.

κατασκευή facebook shops

Κατασκευή Facebook shops και loyalty προγράμματα αφοσίωσης πελατών

Επιπρόσθετα, τα Facebook shops θα ενσωματώσουν loyalty προγράμματα αφοσίωσης πελατών. ‘Θα μπορείτε να δείτε και να παρακολουθείτε εύκολα τους πόντους και τις ανταμοιβές σας’, δήλωσε η εταιρεία σε μια σχετική ανάρτηση. ‘Και διερευνούμε τρόπους για να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και να εμφανίσουν ένα loyalty πρόγραμμα αφοσίωσης στα Facebook shops’.

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα Facebook shops

Η κατασκευή Facebook shops θα είναι δυνατή στο Facebook σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ξεκινήσει στο Instagram κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Το Instagram θα παρουσιάζει brands στον ήδη υπάρχον λογαριασμό του, shop , το οποίο ήδη κοινοποιεί προϊόντα που διατίθενται για αγορά. Αργότερα μέσα στο έτος, σχεδιάζει να προσθέσει ένα ξεχωριστό tab αγορών στo navigation bar του.

κατασκευή facebook shops

Κατασκευή Eshop ή κατασκευή Facebook shops;

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook δημιουργεί πλέον τη δυνατότητα οι μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους μέσω των social media. Όμως μπορούν τα facebook shops να αντικαταστήσουν την κατασκευή eshop; Φυσικά και όχι. Μία τέτοια ιδέα θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον της επιχείρησής σας.

Ακόμα κι αν πιστεύετε πως δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το κόστος για την κατασκευή ενός δικού σας eshop, θα πρέπει να έχετε κατά νου όλα τα πλεονεκτήματα και τις επιλογές που σας προσφέρει η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι καταναλωτές που αναζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας δε θα βρίσκονται πάντα στα κοινωνικά δίκτυα. To Google είναι ο σύμμαχος στο ταξίδι της αναζήτησης προϊόντων και εκεί κατευθύνονται όσοι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.

Επίσης ο σχεδιασμός του eshop σας και ο τρόπος που παρουσιάζετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας είναι κάτι που αποφασίζετε αποκλειστικά εσείς. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν να δουν τη δική σας ποιότητα και αισθητική, και όχι να έχετε ένα ίδιο κατάστημα όπως όλοι όσοι θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα Facebook shops. Ο σχεδιασμός σύμφωνα με τους δικούς σας πελάτες θα βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και θα ενδυναμώνει την αφοσίωση των καταναλωτών.

Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων και τι μπορεί να καταφέρει μία επιχείρηση μέσα από την προώθηση social media. Φυσικά ένα εργαλείο όπως τα Facebook shops μπορεί να φανεί απόλυτα χρήσιμο για το μέλλον μίας μικρής επιχείρησης που αποφασίζει να ξεκινήσει το διαδικτυακό της ταξίδι, όμως δε μπορεί να αντικαταστήσει όλη αυτή την ελευθερία δυνατοτήτων και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία custom κατασκευή eshop βασισμένη στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Συνοψίζοντας

Εάν έχετε μία μικρή ή μεσαία επιχείρηση και αναζητείτε την επόμενη κίνησή σας ώστε να αυξήσετε τα κέρδη σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη μας ομάδα για την κατασκευή eshop και την προώθηση social media, θα σας καθοδηγήσει στο να σχεδιάσετε την κατάλληλη στρατηγική για την επιχείρησή σας, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου και των κοινωνικών δικτύων!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.