BLOG / DIGITAL MARKETING

Ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών: πως να την επιτύχετε

Ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Πως επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών; Πώς μπορείτε να πείσετε τους καταναλωτές ώστε να σας προτιμούν ξανά και ξανά για τις αγορές τους; Ας αρχίσουμε από την αρχή!

Οι σημερινοί καταναλωτές έχουν γνώση του ηλεκτρονικού εμπορίου και διαρκώς λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με ηλεκτρονικά καταστήματα, ανέπαφους τρόπους πληρωμής κ.α. Η εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και η ανάγκη της εποχής για social distancing έχει οδηγήσει σε αύξηση των παραγγελιών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου αναμφίβολα.

Εφόσον οι καταναλωτές βρουν ένα brand, το οποίο αγαπήσουν και εμπιστευτούν, είναι εξαιρετικά πιστοί. Ακόμη σε πολλούς αρέσει να μεταφέρουν την εμπειρία τους για την εταιρεία και τα προϊόντα της, σε διάφορες πλατφόρμες social media.

Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό, βαθιά κατανόηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και διαχείριση social media προς όφελος σας. Πώς όμως θα δημιουργήσετε μία ισχυρή διαδικτυακή παρουσία που διαθέτει όλο το πακέτο για την επιτυχία; Ας δούμε κάποιες με συμβουλές που ακολουθούν!

Δημιουργήστε ένα έμπιστο brand για ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Εάν έχετε αποφασίσει την κατασκευή eshop, η δημιουργία ενός έμπιστου και ισχυρού brand, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αυτό σημαίνει ότι τα λογότυπα, η γραμματοσειρά και ο σχεδιασμός χρειάζεται να είναι ακριβώς τα ίδια τόσο στην ιστοσελίδα σας, όσο και σε κάθε πλατφόρμα social media που χρησιμοποιείτε. Οι καταναλωτές θα πρέπει να λαμβάνουν το ίδιο μήνυμα και εμπειρία, είτε βρίσκονται στη σελίδα στο Facebook ή στο Instagram.

Σκεφτείτε προσεκτικά τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό γραφικών. Έχει φανεί ότι η ψυχολογία χρωμάτων ιστοσελίδας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για επιτυχημένες υπηρεσίες digital marketing.

Δημιουργήστε ένα ισχυρό brand στα social media

Τα social media έχουν τη δυναμική να εκτοξεύσουν τη φήμη του brand σας. Έχουν όμως και τη δυνατότητα να κάνουν ζημιά στην διαδικτυακή σας φήμη, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα έξυπνα.

Το ‘Less is More’ ισχύει και στην περίπτωση social media. Δημιουργώντας έξυπνες, ψυχαγωγικές και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών σε κάθε κατασκευή eshop.

Τα social media είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αξιοποιήσετε το marketing “από στόμα σε στόμα”. Μη διαγράφετε ποτέ αρνητικά σχόλια ή μηνύματα από δημόσιες σελίδες. Αντιθέτως, προσπαθήστε να λύσετε τα προβλήματα με έναν βοηθητικό και φιλικό τρόπο. Διατηρήστε την αξιοπρέπεια σας και θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να χάνετε την ψυχραιμία σας και να καταστρέψετε όλη την σκληρή δουλειά που έχετε κάνει. Η ευγένεια νικά πάντα.

Ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Παρέχετε ειδικές προσφορές για ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Διαγωνισμοί, ειδικές προσφορές και events, όπως webchat είναι όλα εξαιρετικοί τρόποι να ενισχύσετε την ικανοποίηση καταναλωτών. Παρόλα αυτά, μην το παρακάνετε με τις προσφορές. Υπάρχει κίνδυνος οι καταναλωτές να θεωρήσουν ότι οι πραγματικές τιμές σας είναι υψηλές, και γι αυτό μπορείτε να τις μειώσετε τόσο πολύ. Το λανσάρισμα μίας νέας σειράς προϊόντων, η αλλαγή εποχής, κάποια ειδική ημέρα, είναι καλές περιπτώσεις για να δημιουργήσετε μία ειδική προσφορά ή διαγωνισμό.

Δημιουργία live chat σε eshop

Όλο και περισσότερα brands προσφέρουν στην ιστοσελίδα τους την υπηρεσία web chat.  Στόχος οι καταναλωτές να μπορούν να παίρνουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους το συντομότερο δυνατό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κάποιον υπάλληλο διαθέσιμο για συνομιλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να το εφαρμόσετε και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κερδίσετε την εμπιστοσύνη, δίνοντας στους καταναλωτές την εντύπωση ότι είστε μία φιλόξενη επιχείρηση.

Υπηρεσία Email Marketing eshop

Μπορεί όλο και περισσότερος κόσμος να χρησιμοποιεί καθημερινά το Facebook messenger, ή το WhatsApp για να επικοινωνήσει, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτείτε ότι η επικοινωνία μέσω email δεν είναι σημαντική. Το email marketing και η αποστολή newsletter είναι σημαντική πηγή επικοινωνίας των επιχειρήσεων με ένα μεγάλο ποσοστό online καταναλωτών. Τα email είναι ένα φανταστικό εργαλείο marketing και σημαντικό για καμπάνιες εξατομικευμένων μηνυμάτων. Γι’ αυτό θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί στοιχείο του online marketing σας.

Ακόμα θα πρέπει να δίνετε σημασία στα εισερχόμενα μηνύματα της επιχείρησης σας και να τα παρακολουθείτε τακτικά. Θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένα και ό,τι ερωτήματα και παράπονα υπάρχουν να απαντούνται έγκαιρα. Έτσι οι πελάτες του eshop σας θα αισθάνονται ότι βρίσκεστε πάντα εκεί για να τους εξυπηρετήσετε.

Ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Παρέχετε μια εξαιρετική υπηρεσία παράδοσης παραγγελίας για ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών

Όταν παραδίδετε προϊόντα στους καταναλωτές, βεβαιωθείτε ότι αν χρειαστεί να επιστρέψουν κάποιο είδος, μπορούν να το κάνουν εύκολα και χωρίς χρέωση. Είναι αρκετά κουραστικό το να ανακαλύψουν ότι ένα ελαττωματικό ή με κακή εφαρμογή προϊόν κοστίζει σχεδόν το ίδιο να το επιστρέψουν όσο να το αγοράσουν! Αν οι καταναλωτές αισθάνονται πολύτιμοι και ξέρουν ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη, είναι πολύ πιθανό να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας στο μέλλον. Και να πραγματοποιούν αγορές χωρίς φόβο.

Το αυθεντικό περιεχόμενο είναι σημαντικό σε κάθε κατασκευή eshop!

Το πρωτότυπο περιεχόμενο παίζει ρόλο κλειδί για την επιτυχία κάθε ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι πιο αποτελεσματικές καμπάνιες είναι εκείνες οι οποίες περιλαμβάνουν καλά σχεδιασμένες σελίδες, δημοσιεύσεις blog και άρθρων. Το αυθεντικό περιεχόμενο βοηθά στην ενίσχυση του brand και των προϊόντων του. Το καλογραμμένο και με όμορφες εικόνες περιεχόμενο είναι απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO και να οδηγήσει σε αύξηση επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας.

Συνοψίζοντας

Η ενδυνάμωση αφοσίωσης πελατών μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήστε μια σχέση δέσμευσης με τους καταναλωτές σας. Αποτέλεσμα η αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εάν στοχεύετε στην επιτυχία της επιχείρησής σας, επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene για κατασκευή eshop και υπηρεσίες digital marketing που θα σας οδηγήσουν στο επίπεδο που σας αξίζει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.