BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Πως να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο brand για την επιχείρηση σας

Επιτυχημένο brand

Ένα επιτυχημένο brand είναι ένα τρομερό ξεκίνημα για την επιχείρησή σας. Εμπνέετε εμπιστοσύνη δίνοντας στους ανθρώπους κάτι με το οποίο μπορούν να συνδεθούν. Όσα περισσότερα άτομα ελκύετε, τόσο περισσότερο θα ξεχωρίσετε. Επίσης, αυτό δίνει μία τεράστια ενίσχυση στην αξία της επιχείρησης σας, κάτι πολύ σημαντικό, αν ποτέ θελήσετε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο δρόμος για ένα επιτυχημένο brand μπορεί να σας φανεί δύσβατος. Βέβαια αν καταλάβετε τι συνεπάγεται ένα ισχυρό brand, τότε θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός brand που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο. Παρακάτω υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για ένα επιτυχημένο brand  για την ηλεκτρονική επιχείρησή σας.

Επιτυχημένο brand: Εστιάστε στην αυθεντικότητα

Για να είστε αυθεντικοί, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε ακριβώς την εταιρική ταυτότητα σας. Όπως ακριβώς στις προσωπικές σχέσεις, προσπαθώντας να είστε κάποιοι που δεν είστε απλά για να ευχαριστήσετε τους άλλους, δε δουλεύει. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την επιχείρησή σας. Αν προσπαθήσετε να προωθήσετε μια συγκεκριμένη εικόνα, δεν μπορείτε μετά να την πάρετε πίσω. Οι χρήστες θα το καταλάβουν και δε θα σας προτιμήσουν.

Για να βελτιώσετε την αυθεντικότητα σας, ορίστε τις ακόλουθες ιδέες στο ξεκίνημα σας.

Όραμα brand

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιχείρηση σας υπάρχει για να βοηθάει τα άτομα να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Άρα, το όραμα σας είναι η δική σας εκδοχή του κόσμου, όπου είστε σε θέση να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές το όραμα σας θα συνδέεται με αυτό που κάνετε, αλλά πάντα θα είναι κάτι ευρύτερο. Ό,τι και να είναι, ο σκοπός ενός ισχυρού οράματος είναι η δημιουργία ενός επιτυχημένου brand με σκοπό να κάνετε τα άτομα να νιώθουν ότι συμμετέχουν σε κάτι σημαντικό αγοράζοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Mission statement – Σκοπός του brand

Το mission σας είναι το σχέδιο σας για να βοηθήσετε το όραμα σας να γίνει πραγματικότητα. Η σημασία του mission  είναι για να δείξει στους καταναλωτές ότι έχετε σχέδιο. Αν μπορούν να το δουν εύκολα, είναι πολύ πιο πιθανό να συνδεθείτε μαζί τους.

Βασικές αξίες και προσωπικότητα brand

Για να αποφασίσετε αυτό το κομμάτι για το επιχειρηματικό όραμα σας, σκεφτείτε την επιχείρηση σα να ήταν ένα άτομο. Πως θα ήταν; Ένας από τους στόχους ενός brand είναι να εξανθρωπίζει την επιχείρησή σας.

Επιτυχημένο brand

Σκεφτείτε όπως οι καταναλωτές σας – κλειδί για ένα επιτυχημένο brand

Το ταξίδι του καταναλωτή

Σκεφτείτε το ταξίδι που κάνουν οι καταναλωτές σας όταν αποφασίζουν να κάνουν μια αγορά. Σε γενικές γραμμές, τα άτομα ακολουθεί ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι.

Ξεκινούν συγκεντρώνοντας πληροφορίες, μετά σκέφτονται και συγκρίνουν τις διάφορες επιλογές, αργότερα ψάχνουν για την καλύτερη προσφορά και τότε κάνουν την αγορά. Η δουλειά σας όταν το κάνουν αυτό, είναι να προσπαθείτε και να καταλαβαίνετε τι τραβάει την προσοχή τους.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λέτε τα σωστά πράγματα στο σωστό μέρος, έτσι ώστε να μπορέσετε να οδηγηθείτε στην ικανοποίηση καταναλωτών.

Μετατρέψτε τις προσδοκίες σε πραγματικότητα

Παρόλο που είναι σημαντικό να παραμένετε πιστοί στις αντιλήψεις σας, αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι ψάχνουν τα άτομα από τα brands που χρησιμοποιούν, η αυθεντικότητα δεν θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ισχυρό επιτυχημένο brand. Από την άλλη, αν απλά ασχολείστε με το τι περιμένουν τα άτομα από εσάς, τότε δεν θα είστε αυθεντικοί και οι προσπάθειές σας θα είναι αναποτελεσματικές.

Για να βρείτε τη χρυσή τομή, εστιάστε στις βασικές αξίες και πεποιθήσεις σας και αποφασίστε τι πραγματικά σας ορίζει σαν brand και τι από αυτά είναι σημαντικό για το κοινό σας.

Επιτυχημένο brand: Να είστε συνεπείς

Το επόμενο σας βήμα πρέπει να είναι η συνέπεια. Για να είναι τα μηνύματα σας αποτελεσματικά, το κοινό χρειάζεται να τα λαμβάνει σε κάθε επαφή μαζί σας. Οπότε, αν επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω email, μάθουν για σας από τα social media ή βρεθούν ξαφνικά την ιστοσελίδα σας, χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι σε κάθε περίπτωση θα λάβουν το σωστό μήνυμα.

Ένας χρήσιμος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι είστε συνεπείς είναι να δημιουργήσετε κατευθυντήριες οδηγίες για τον brand. Αυτοί οι κανόνες θα σας βοηθήσουν να ορίσετε τα είδη περιεχόμενου που θα περιλαμβάνετε, κάνοντας το ευκολότερο να δημιουργήσετε μηνύματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς που θέλετε. 

Συνοψίζοντας

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα επιτυχημένο brand για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Όταν όμως ξεκινάτε να σκέφτεστε το είδος του brand που θέλετε να είστε, θυμηθείτε ότι είναι αδύνατο να ξέρετε από την αρχή τι πρόκειται να λειτουργήσει και τι όχι. Σιγουρευτείτε ότι είστε ευέλικτοι και δε φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Όσο αυτά που κάνετε βασίζονται σε έρευνα και σε κατανόηση του κοινού σας, τότε θα είστε σε θέση να χτίσετε το επιχειρηματικό όραμα σας. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για να οδηγήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα σας στο επόμενο επίπεδο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.