BLOG / DIGITAL MARKETING

Θέμα σε email: Οι καλύτερες πρακτικές

Θέμα σε email

Τραβώντας την προσοχή από το ξεκίνημα μπορεί να κάνει θαύματα για την δέσμευση με τους χρήστες σας. Γι’ αυτό ακολουθούν κάποιες πρακτικές για θέμα σε email που μπορείτε να εφαρμόσετε το συντομότερο δυνατό για να βελτιώσετε την στρατηγική email marketing.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν ένα καταναλωτή. Το πιθανότερο είναι ότι το inbox σας γεμίζει κάθε μέρα με email. Αλλά γιατί επιλέγετε να ανοίξετε αυτά που ανοίγετε; Τι σας τραβάει την προσοχή και σας κάνει να θέλετε να τα διαβάσετε;

Όσο σκέφτεστε τις μοναδικές ιδέες σας, ακολουθήστε αυτές τις πρακτικές για θέμα σε email:

  • Κρατήστε τα σύντομα και περιεκτικά
  • Αποφύγετε παγίδες όπως γλώσσα πώλησης και λέξεις spam
  • Προσθέστε σημαντικότητα περιλαμβάνοντας ένα deadline
  • Κάντε ερωτήσεις
  • Εξατομικεύστε τα μηνύματα
  • Πάντα να αναζητάτε την επόμενη περιπέτεια

Θέμα σε email: Κρατήστε τo σύντομo και περιεκτικό

Πολλά άτομα δεν ανοίγουν κάθε email που λαμβάνουν. Το θέμα σε email που τραβάει την προσοχή μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Κρατήστε το θέμα σύντομο και αξιομνημόνευτο για να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα. Μη φοβηθείτε να τολμήσετε, κάντε το αρκετά ενδιαφέρον για το κοινό σας για να επιτύχετε την δέσμευση μαζί τους και την ικανοποίηση καταναλωτών.

Σκεφτείτε το μήκος της γραμμής του θέματος. Αν διακόπτεται ή αν είναι αρκετά μεγάλο, οι χρήστες δεν θα το διαβάσουν. Για να βελτιώσετε την ορατότητα, καλό θα ήταν να μην ξεπερνά το θέμα τους 60 χαρακτήρες.

Επιπλέον, έχετε κατά νου την χρήση κινητών τηλεφώνων όταν σκέφτεστε τις γραμμές για θέμα σε email. Αν τα περισσότερα views σας προέρχονται από πλατφόρμα mobile, τότε προσπαθήστε να κρατήσετε τον αριθμό των χαρακτήρων περίπου στους 35.

Αποφύγετε παγίδες όπως γλώσσα πώλησης και λέξεις spam

Παρόλο που κάποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις λέξεις δωρεάν, βοήθεια, ποσοστό έκπτωσης, είναι παγίδα! Είναι οι περισσότερο χρησιμοποιούμενες λέξεις στα φίλτρα spam, γι’ αυτό αποφύγετε τις.

Επίσης, καλό θα ήταν το θέμα σε email να μην είναι με κεφαλαία γράμματα. Κρατήστε τα πράγματα ξεκάθαρα και ειλικρινή για να διαβεβαιώσετε ότι το μήνυμα σας φτάνει στα εισερχόμενα του κοινού σας.

Προσθέστε σημαντικότητα περιλαμβάνοντας ένα deadline

Δώστε στους αναγνώστες σας ένα λόγο να δράσουν κάνοντας ξεκάθαρο ότι η προσφορά σας δεν είναι διαθέσιμη για πολύ. Η αποκλειστικότητα μιας προσφοράς περιορισμένου χρόνου μπορεί να τους δελεάσει. Συμπεριλάβετε ένα χρονικό περιθώριο έκπτωσης ή προσφοράς, ώστε το κοινό σας να νιώσει ότι ΠΡΕΠΕΙ να δράσει.

Θέμα σε email: Κάντε ερωτήσεις

Θέτοντας μία ερώτηση στο θέμα στη γραμμή θέματος email, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνετε κάποιον να σκεφτεί να το ανοίξει. Η περιέργεια σας για να μάθετε την απάντηση θα σας κινητοποιήσει να το ανοίξετε.

Αν ακολουθήσετε αυτό το δρόμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρέχετε μία απάντηση στην ερώτηση που εισαγάγατε Αν δεν το κάνετε, οι χρήστες σας θα αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία  σας στο μέλλον.

Θέμα σε email

Θέμα σε email: Εξατομικεύστε τα μηνύματα

Τα εξατομικευμένα email παρουσιάζουν με συμπάθεια τα μηνύματα σας και βοηθούν στην δέσμευση με τις επαφές σας. Περιλαμβάνοντας το μικρό όνομα του συνδρομητή σας, τους κάνει να σκεφτούν ότι ενδιαφέρεστε και ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν αυτοματοποιημένο παραλήπτη.

Επιπλέον, σκεφτείτε πως η εξατομίκευση θα συμβαδίσει με το brand σας. Για παράδειγμα, τα emojis μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία. Παραμείνετε πιστοί στο επιχειρηματικό όραμα σας και πάντα να είστε βέβαιοι ότι το περιεχόμενο ταιριάζει με την προσωπικότητά σας.

Θέμα σε email: Πάντα να αναζητήσατε την επόμενη περιπέτεια

Όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποφεύγουν τα κοινά λάθη email marketing. Στο τέλος της ημέρας, η περιπέτεια και τα δεδομένα είναι το σήμα κατατεθέν μιας επιτυχημένης προσπάθειας e-mail marketing. Εν τέλει, ποτέ δεν ξέρετε τι ευκαιρίες μπορεί να ανακαλύψετε που στο μέλλον να μετατραπούν σε επιτυχία marketing.

Συνοψίζοντας

Κρατήστε τα μηνύματα σας εκτός του φακέλου ανεπιθύμητων, αποφεύγοντας την γλώσσα πωλήσεων, τις λέξεις σπαμ, όλα τα κεφαλαία γράμματα και τον υπερβολικό αριθμό χαρακτήρων.

Οι σύντομες γραμμές για θέμα σε email, η δημιουργία μίας αίσθησης επείγουσας ανάγκης, μια ερώτηση και η εξατομίκευση είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσουν σε δέσμευση με το κοινό σας. Αν χρειάζεστε βοήθεια στη βελτίωση του σχεδιασμού των email σας, επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της AppGene. H ομάδα μας θα σας παρέχει κάθε βοήθεια που χρειάζεστε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.