BLOG / BLOG

Δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου: ενισχύστε την εμπειρία πελατών

Δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου

Δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου: πείτε ναι και ενισχύστε την εμπειρία των πελατών σας!

Η ικανοποίηση των πελατών είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Οι ευχαριστημένοι πελάτες είναι πιο πιθανό να επισκεφτούν το κατάλυμα σας ξανά και να το συστήσουν σε άλλους. Οι συστάσεις βοηθούν τους ξενοδόχους να διευρύνουν το κοινό τους χωρίς να επενδύσουν σε διαφημίσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να ανταγωνίζονται για την παροχή εμπειριών και όχι υπηρεσιών. Το κύριο μέλημα της διοίκησης ενός ξενοδοχείου είναι η παροχή γρήγορης και έγκαιρης 24ωρης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης. Μία λύση που μπορεί να μειώσει το κενό μεταξύ των προσδοκιών που έχουν οι πελάτες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία είναι η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείων.

Τρέχουσες προκλήσεις για τους ξενοδόχους

Εκτός από τα κοινά θέματα όπως η αύξηση του ανταγωνισμού από πλατφόρμες όπως το AirBnB ή η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, οι μάνατζερ των ξενοδοχείων έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλες προκλήσεις που σχετίζονται με την αντίληψη των πελατών.

Συνεχής αλλαγή των προσδοκιών των πελατών

Οι πελάτες θέλουν να αποκομίσουν την μεγαλύτερη αξία που μπορούν ανεξάρτητα από το ποσό που ξοδεύουν. Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων είναι πολύ απαιτητικοί καθώς περιμένουν και εξαιρετική εξυπηρέτηση και προσωπική αλληλεπίδραση. Θέλουν να έχουν όλο και καλύτερη εμπειρία κάθε φορά που επισκέπτονται ένα ξενοδοχείο.

Χαμηλή ικανοποίηση πελατών

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte,  1 στους 4 ταξιδιώτες διαθέτει περισσότερο από το 75% των οικονομικών του αποθεμάτων στην αγαπημένη τους αλυσίδα ξενοδοχείων. Ωστόσο πολλοί ξενοδόχοι ακόμα πιστεύουν ότι προσφέρουν μόνο ένα δωμάτιο για ύπνο. Μία τέτοια προσέγγιση οδηγεί στην απώλεια πελατών εξαιτίας της μη ικανοποιητικής υπηρεσίας που παρέχουν.

Έλλειψη ψυχαγωγίας

Πολλά ξενοδοχεία δεν είναι άσχημα απλά δεν είναι αξιομνημόνευτα, δεν έχουν κάτι ξεχωριστό. Οι ταξιδιώτες θέλουν να διασκεδάσουν αλλά δεν βρίσκουν τρόπο και μένουν απογοητευμένοι.

Το να αγνοήσετε αυτά τα στοιχεία δεν είναι σοφό, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για το μέλλον του ξενοδοχείου σας. Θέλετε οι επισκέπτες σας να αισθάνονται ότι τους εκτιμάτε και θέλετε να λύσετε τουλάχιστον εν μέρη τα προβλήματα τους. Η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε καλύτερα στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών σας.

Τι θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή ξενοδοχείου;

Φανταστείτε τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σας να κάνουν check-in χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από την ρεσεψιόν. Το κλειδί του δωματίου τους να φορτώνεται αυτόματα στην εφαρμογή μετά το check-in και όλες οι επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως μεταφορά, ραντεβού για σπα κτλ να γίνονται μέσω αυτής. Στη συνέχεια οι πελάτες σας θα μπορούν να αφήσουν feedback για τις υπηρεσίες σας και να κάνουν check-out μόνοι τους. Η φιλοξενία θα απαιτεί πάντα την ανθρώπινη επαφή, οπότε η χρήση της εφαρμογής δεν σημαίνει και την απουσία ζωντανής επικοινωνίας. Οι επισκέπτες σας θα μπορούν ακόμα να ζητήσουν από το προσωπικό σας υπηρεσίες ή πληροφορίες. Απλά η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου θα κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη και θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες σας να είναι ευέλικτοι οποιαδήποτε στιγμή με τη λιγότερη κούραση.

Γιατί πρέπει τα ξενοδοχεία να έχουν τη δική τους mobile εφαρμογή για κινητά;

Eάν είστε ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος ενός καταλύματος, θα πρέπει να έχετε κατά νου τους λόγους για να δημιουργήσετε την δική σας ξενοδοχειακή εφαρμογή.

Δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου: Επιταχύνει τη διαδικασία check-in και  check-out

Η συνήθης διαδικασία του check-in έχει να κάνει μόνο με γραφειοκρατία, και κάποιες φορές με αρκετή ώρα αναμονής. Όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με την κράτηση, το check-in στην εφαρμογή θα χρειάζεται μόνο 3 λεπτά. Πολύ λιγότερα σε σχέση με τα 15-20 που απαιτούνται στην ρεσεψιόν. Το check-out απαιτεί το διπλάσιο χρόνο. Η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου μπορεί να επιλύσει αυτά τα προβλήματα.

Προώθηση ειδικών προσφορών και συλλογή κριτικών και σχολίων μέσω εφαρμογής για ξενοδοχεία

Οι χρήστες των εφαρμογών για ξενοδοχεία μπορούν να λαμβάνουν προωθητικές προσφορές, όπως εκπτώσεις ή δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες. Κάποια ξενοδοχεία συνεργάζονται με άλλες επιχειρήσεις για να παρέχουν δωρεάν δείγματα των προϊόντων τους όπως καλλυντικά. Οι επισκέπτες επίσης μπορούν να γράψουν κριτικές και να βαθμολογήσουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου επιτρέποντας στην διοίκηση να κατανοήσει ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία της.

Η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου αυξάνει τα έσοδα από πρόσθετες υπηρεσίες

Κατά μέσο όρο, μόνο το 50-60% των εσόδων των ξενοδοχείων προέρχεται από τα δωμάτια. Το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται από την κατανάλωση φαγητού και ποτού και από άλλες πρόσθετες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι αυτές οι πρόσθετες υπηρεσίες έχουν τεράστια δυναμική και δεν τις εκμεταλλεύονται όλα τα ξενοδοχεία όσο θα έπρεπε. Οι επισκέπτες σπάνια παρατηρούν τα φυλλάδια στις ρεσεψιόν ακόμα και αν χρειάζονται υπηρεσίες. Επομένως οι ειδοποιήσεις και οι προσφορές εντός της εφαρμογής θα γίνονται αμέσως αντιληπτές με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των παραγγελιών.

Η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών

Τι κάνει τους πελάτες σας χαρούμενους κατά την διάρκεια των διακοπών τους; Οι γρήγορες υπηρεσίες, η εξατομίκευση, τα bonus και η ψυχαγωγία. Έρευνα της Adobe δείχνει ότι οι δαπάνες των πελατών αυξάνονται ανάλογα της εμπιστοσύνης τους. Οι πιστοί πελάτες ξοδεύουν 67% παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου

Εξερευνήστε τα χαρακτηριστικά

Η λειτουργικότητα της εφαρμογής εξαρτάται από τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό ενός ξενοδοχείου. Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται στην δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου.

Check-in και Check-out

Μετατρέψτε τις φόρμες χαρτιού σε ψηφιακές και προσπαθήστε όσο το δυνατόν να τις απλοποιήσετε. Για παράδειγμα όταν οι πελάτες σας κλείνουν δωμάτιο μέσω ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών γραφείων τους δίνεται ένας αριθμός κράτησης, έτσι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν απευθείας στην εφαρμογή για να απλοποιηθεί η διαδικασία εγγραφής.

Ηλεκτρονικό κλειδί

Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων δεν χάνουν πλέον τα κλειδιά τους. Μέσω Bluetooth η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο ως κλειδί, για το δωμάτιο, το γυμναστήριο, το πάρκινγκ και άλλους χώρους. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο κλειδί μόνο μετά το check-in.

Αναβάθμιση δωματίων

Κατά την διάρκεια της low season, τα περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν αναβάθμιση δωματίων με μία ενδεικτική χρέωση. Μέσω της εφαρμογής, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Επιπλέον τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν αυτή την ευκαιρία στους πιστούς επισκέπτες τους ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσης πελατών.

Επιπλέον υπηρεσίες και εκπτώσεις

Αν και η διοίκηση ενός ξενοδοχείου μπορεί να αφιερώσει σημαντικό χρόνο στην προώθηση των υπηρεσιών του, αυτό μπορεί να μην γίνει αντιληπτό από τους επισκέπτες του, που συχνά δεν γνωρίζουν για τις προσφορές που μπορεί να υπάρχουν. Οι ειδοποιήσεις και οι προτάσεις εντός της εφαρμογής διατηρούν τους χρήστες ενημερωμένους και η ενσωμάτωση ενός  συστήματος διαχείρισης πελατειακών σχέσεων μπορεί να ενισχύσει αυτή την λειτουργία.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου. Μία πιο βελτιωμένη έκδοση μπορεί να περιλαμβάνει την ενσωμάτωση loyalty προγραμμάτων, την άμεση κράτηση ή οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμούν οι διοικήσεις των ξενοδοχείων.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διαμονή ενός επισκέπτη, όπως η παροχή δωρεάν ποτών, η αναβάθμιση ενός δωματίου ή με το να στείλετε ευχές αν έχουν γενέθλια. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις όπου η έλλειψη προσοχής, ή μη σωστή παροχή υπηρεσιών και άλλα θέματα να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η δημιουργία εφαρμογής ξενοδοχείου είναι ένα πρόσθετο εργαλείο με διάφορες λειτουργίες προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες που έχει ένα ξενοδοχείο. Είναι μία ευκαιρία να περιοριστεί το χάσμα μεταξύ των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και των πιο πολυτελών χωρίς ιδιαίτερη επένδυση.

Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα στην δημιουργία mobile εφαρμογής θα σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να δημιουργήσουμε μαζί την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.