BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop, καλύτερες τεχνικές

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop

Η στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει σωστά. Μπορεί να χρειαστεί δοκιμές και πειραματισμούς για να βρείτε την καλύτερη στρατηγική σε κάθε κατασκευή eshop.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες τακτικές και στοιχεία στρατηγικής που να φτάσετε στο σωστό σημείο και να οδηγηθείτε σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τεστάρετε τη στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop

Δεν υπάρχει εύκολος κανόνας να ακολουθήσετε όταν θέτετε τις τιμές και αρκετά στοιχεία στην τιμολόγηση είναι συγκεκριμένα για την επιχείρηση, τα προϊόντα της και τους καταναλωτές. Γι’ αυτό πρέπει να δοκιμάσετε να βρείτε το σωστό επίπεδο.

Εκτός αν πουλάτε σε πολύ μεγάλη κλίμακα, η αλλαγή των τιμών σε επιλεγμένα είδη και μικρά ποσοστά δεν θα επιφέρει τον προσδοκώμενο αντίκτυπο. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να κάνετε σημαντικές αλλαγές, όταν κάνετε δοκιμές για να μάθετε περισσότερα από τα αποτελέσματα.

Γιατί οι τιμές τελειώνουν σε .99

Η ψυχολογία παίζει ρόλο κλειδί στην στρατηγική τιμολόγησης και αυτό αντανακλάται στην χρήση συγκεκριμένων στοιχείων στις τιμές. Αν ο πελάτης σας είναι ευαίσθητος με τις τιμές, η τακτική του 0.99 μπορεί να φανεί πολύ αποτελεσματική. Η τακτική αυτή μπορεί επίσης να λειτουργήσει και σε πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop

Ταξινόμηση ανάλογα με την τιμή

Όταν οι καταναλωτές επιλέγουν σελίδες κατηγορίας προϊόντων ή αποτελέσματα αναζητήσεων ιστοσελίδας, οι πωλητές έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν την σειρά με την οποία θα εμφανίζονται τα προϊόντα. Σαν γενικός κανόνας, η τιμολόγηση από την υψηλότερη στην χαμηλότερη τιμή μπορεί να αυξήσει τη μέση αξία παραγγελίας, αλλά να μειώσει τα έσοδα.

Σε μία κατάσταση όπου τα άτομα είναι πολύ πιθανό να αγοράσουν, η τιμολόγηση από την υψηλότερη στην χαμηλότερη τιμή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.

Οι χρήστες διαβάζουν από την κορυφή προς το τέλος, άρα αυτή η σειρά κατηγοριοποίησης σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτα σε μία υψηλότερη τιμή. Αν οι καταναλωτές παρακινούνται από το προϊόν αυτό και θέλουν να το αποκτήσουν, θα ωφεληθείτε.

Εκπτώσεις προϊόντων

Η ιδέα ενός σημείου των τιμών μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική από την πραγματική τιμή. Αν οι καταναλωτές νιώσουν ότι κάνουν μια καλή συμφωνία, θα ξοδέψουν περισσότερα από το σύνολο που είχαν κατά νου. Σε κάποιους ανταγωνιστικούς κλάδους, η χρήση έκπτωσης και προσφορών σημαίνει ότι οι πωλητές  παίρνουν το ρίσκο να μην ωφεληθούν τόσο οι ίδιοι.

Πως να επιδείξετε τις εκπτώσεις σε μια στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop

Οι πωλητές έχουν επιλογές σχετικά με το πώς να επιδείξουν την έκπτωση. Είναι προτιμότερο να δείξετε την αξία της έκπτωσης ή να την εκφράσετε ως ποσοστό;  Σαν γενικός κανόνας, αν ένα προϊόν κοστίζει πάνω από 100€, παρουσιάζοντας την χρηματική αξία της έκπτωσης, δηλαδή το πόσα χρήματα κερδίζουν μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Σταθεροποίηση των τιμών

Η σταθεροποίηση των τιμών σε μία στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop είναι αρκετά δημοφιλής. Παρουσιάζοντας ένα προϊόν κανονικής τιμής δίπλα σε ένα παρόμοιο, πιο ακριβό προϊόν, δείχνετε ότι η τιμή του είναι πιο λογική.

Τιμολόγηση ανά πελάτη

Η τιμολόγηση ανά πελάτη μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να κινητοποιήσετε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι επαναλαμβανόμενες αγορές ή ακόμη και η αύξηση της αξίας των παραγγελιών. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε loyalty πρόγραμμα για αφοσιωμένους πελάτες για να ανταμείψετε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, προσφέροντας έκπτωση μέλους ή άλλες προσφορές, όπως δωρεάν μεταφορικά.

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop ανά κανάλι

Κάποιες σελίδες προσφέρουν επίσης διαφορετικές τιμές για διαφορετικά κανάλια marketing. Συνήθως αυτές οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν γι’ αυτό το σκοπό θυγατρικές τους εταιρείες. Αυτοί μπορεί να είναι μία αποκλειστική συμφωνία που έχουν διαπραγματευτεί με την άλλη ιστοσελίδα. Ή ενδεχομένως μια υψηλότερη τιμή για να καλύψουν το κόστος της εξαγοράς.

Θέστε τα σωστά επίπεδα τιμολόγησης

Αν δεν πουλάτε προϊόντα άλλων, εκείνα με την προαποφασισμένη τιμή λιανικής μπορούν να γίνουν δύσκολη υπόθεση για να θέσετε το επίπεδο της τιμής. Κάποιοι θα θέσουν μια αρχική τιμή και μετά θα χρησιμοποιήσουν κανόνες εκπτώσεων, οι οποίοι θα εισέρχονται κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα προϊόντα μπορεί να μην πωλούνται. Μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ορατά, μία έλλειψη στην ζήτηση,  λάθη στην φωτογράφιση προϊόντων για eshop. Ενδέχεται να υπάρχουν λάθος λεπτομέρειες προϊόντος ή ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα κακών κριτικών από καταναλωτές.

Η μείωση των τιμών είναι ένας χρήσιμος παράγοντας, ώστε να αυξήσετε την ζήτηση, αλλά μπορεί να εμπεριέχονται κι άλλοι παράγοντες για τα χαμηλά ποσοστά πωλήσεων.

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop

Στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop ανά κατηγορία

Η διαφοροποίηση της στρατηγικής τιμολόγησης ανά κατηγορία είναι επίσης μία δημοφιλής διαδικασία σε κάθε κατασκευή eshop. Κάποιες κατηγορίες προϊόντων έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους από κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό το λόγο, οι πωλητές συνήθως εργάζονται σκληρά για να οδηγηθούν σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι, εντάσσουν την κατηγορία “Οι καταναλωτές επίσης αγόρασαν” για να το επιτύχουν.

Συνοψίζοντας

Η στρατηγική τιμολόγησης καταλόγου eshop είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή ενημέρωση για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχετε κατά νου τις παραπάνω συμβουλές από την ομάδα της AppGene, ειδική στην κατασκευή eshop και δείτε τα κέρδη σας να ακολουθούν ανοδική πορεία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.